Inlägg från: Sorbus |Visa alla inlägg
  • Sorbus

    Vad moraltanterna på FL har lärt oss idag:

    Nu har jag lärt mig ett nytt begrepp:
    troskräm

    Kräks

  • Sorbus
    JuliaåRonjasmammis skrev 2011-10-13 01:06:35 följande:
    Idag har jag insett att det inte är så långt till jul trots allt, och att man redan nu måste fundera på att avstå den där nubben (som man kanske inte ens dricker) på julafton, för annars är det synd om barnen i Afrik...nejmen, fan, nu blev det fel!  
    Va, har trådarna om att alla barn i världen far illa om någon dricker på julafton börjat redan? Det är ju bara mitten av oktober! Det är ju lika värdelöst som affärerna som börjar med julgrejer nu. Hallå, det är höst först, julen kan vi ta sedan när verkligen börjar närma sig.
  • Sorbus

    Jag blev på så bra humör idag när jag loggade in på FL. Animerade diskussioner om hur man stuvar makaroner och hur man knyter sina skor . Det är ju hur roligt som helst.Skrattande Världens elände känns väldigt fjärran

  • Sorbus

    Man får inte kalla barn mirakel. Det går däremot bra att kalla dem prins, prinsessa, solstråle, en smulpaj, en sockerbit eller vad som helst. För då förstår folk att man inte tror att de är prinsar eller prinsessor eller solstrålar och så vidare på riktigt. Men när man kallar sitt barn just mirakel så tror folk att man verkligen tror att det är ett mirakel.

  • Sorbus
    Michiyo skrev 2011-11-24 15:29:59 följande:
    nej nej nej nu blev det fel... jag läste en tråd för nån månad sen där dom klagade på att barn blev kallade för prinsessor och prinsar då derass föräldrar inte var kungar och drottningar.. för det var moraliskt sett fel att kalla någon för något dom inte är. 
    Nu blir det jätteförvirrat.. "Mirakel-TS" hävdar ju att prinsessa kan man säga för det förstår folk att man inte tror att det är på riktigt. Det är bara mirakel som man inte kan använda, för då tror folk att man tror att ens barn ska tala fem språk flytande från födseln eller något. Stämmer inte det som står på FL? Vad ska man då tro på?
    ??????????????
    Förvånad
  • Sorbus

    Konstigt. Det är redan första advent den här helgen och fortfarande ingen het debatt om farorna med alkohol på julafton? Jag har sett en tråd men den försvann snabbt. Diskussionerna om barn på julkort har i alla fall börjat.

  • Sorbus
    ÄrlaPärla skrev 2011-11-28 13:45:16 följande:
    Att fotografera barn i grupp är en svensk sedvänja. Nu är den borta, nu kommer allt gå och helvete med svergie. *ASG*
    Jag såg också det och blev något förvånad. Jag hade ingen aning om att rätten att fotografera andras barn är det som definierar Sverige. Men där ser man.
  • Sorbus
    Sorbus skrev 2011-11-28 13:55:08 följande:
    Jag såg också det och blev något förvånad. Jag hade ingen aning om att rätten att fotografera andras barn är det som definierar Sverige. Men där ser man.
    Sedan funderade jag också när jag läste trådstarten på hur fotoförbud ska kunna härledas till att vara invandrarnas fel. För det brukar ju vara det som det handlar om när brösttonerna om "Sverige får inte vara Sverige" kommer upp. Tog ett tag men nu verkar TS i tråden arbeta sig dithän...
  • Sorbus
    JuliaåRonjasmammis skrev 2011-12-07 18:49:40 följande:
    Idag har jag lärt mig att många sjukdomar bara är "slaskdiagnoser". ADHD, ADD, Aspergers och kolik är några exempel. 

    Allt blir bättre bara man går över till en viss diet, vilket verkar vara helamning för barn upp till skolåldern. För vuxna är det klurigare, vissa säger strikt vegankost, andra strikt LCHF.

    Ack ja, det är inte lätt det där med näringsintag. Vi kanske alla borde gå över till konstant dropp? Å andra sidan är det ju så långt i från "natuuuuurligt" som det går att komma, och det är det visst också väldigt viktigt att saker är.

    Obestämd 
    Jag har också lärt mig kostrelaterade saker idag. Det finns bara kött och grönsaker, inget annat. Jag har förvirrade minnen av att det skulle varit ganska många fler delar i kostcirkeln än två, men det måste vara fel.

    Och som om det inte är krångligt nog med kost annars så blir det extra besvärligt på julen. För då är det så att om man blir bortbjuden men inte får exakt det man själv alltid brukar äta hemma på julen så är det inte roligt att prova på något nytt, eller så att man möjligen kan sakna sitt vanliga lite men vara glad ändå, utan då är hela julen förstörd.
Svar på tråden Vad moraltanterna på FL har lärt oss idag: