Inlägg från: Makima46 |Visa alla inlägg
  • Makima46

    Nyblivna tvillingmammor 40+

    Här är en tvillingmamma till som är 40++,

    De är 2äggs och de blir 6 månader den 10:e dec.

    Tycker väl jag börjat få lite rutin och vardag med 2 guldklimpar.  


    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46
    Chezz skrev 2010-12-05 20:33:58 följande:
    Självklart få du hänga på la Zebra. Vad kul att det pluppar upp fler och fler! Skrattande
    Ni som har äldre barn än jag (mina är 4 månader) - hur länge har era delat säng? (om de nu har gjort det alls förstås). Mina har gjort det sedan starten. De är så söta, ibland ligger de och håller varandra i handen i sömnen och ibland ligger de armkrok. Men nu börjar det blir trångt, och de väcker varandra ibland, och råkar riva varandra. Är så rädd att de ska peta varandra i ögonen.
    Mina delade säng endast de första 2 månaderna. Det funkade dåligt efter som tvilling 2 hade kolik och störde tvilling 1 hela tiden.
    De har sedan dess var sin säng och de sover hur bra som helst.
    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46
    bubbe skrev 2010-12-02 12:59:37 följande:
    Nej, har en 4-årig son också. Vi gick med i tvillingklubben när jag var gravid, men har gått ur, tyckte inte man fick något vettigt utan det var mest bara dyrt. Bästa stödet har jag fått av andra tvillingföräldrar, har kompisar som har tvillingar samt vi träffas i en tvillnggrupp privat (första träffen var på MVC när vi var gravida). Bästa rådet jag kan ge är att ta emot all hjälp i början som ni kan få, tack vare att vi fick det så gick första tiden riktigt bra och jag kände inte alls samma stress som när jag blev mamma första gången (även fast han var enling!). Nu tycker jag att det går riktigt bra men känner mig lite som jag är i husarrest, för det är så stökigt att ta sig iväg någonstans. I våras och början av hösten åkte vi iväg på mycket men tillslut insåg jag (när jag fick magkatarr) att det stressade mig för mycket. Det är otroligt mycket logistik med tvillingar!
    Är  också med i tvillingklubben. Funderar på att gå ur eftersom jag tycker som du, att man inte får ut något speciellt av det.

    Funderar  istället på att anmäla mig till en tvillingträff som visst BVC anordnar. Ska starta i januari 2011.
    Tror man får mer ut av det.

    Har också läst  innan de föddes att man ska ta emot all hjälp man kan få. Förstår vad de menade men har ingen att få hjälp ifrån, så emellanåt är det jobbigt. Och känner som du en stor instängdhet eftersom det är ett helt företag att få allt att gå ihop, så att man kan finna tid och ork att ge sig ut.   
    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46

    Chess, nej det är inte i sthlm som jag syftade på, utan Helsingborg. Men det ordnas säkert tvillingträffar i Sthlm också.
    Märker också att mina kräver mer underhållning. Babygymet börjar bli tråkigt och de har inte börjat vända sig än ( trots att de är 6mån).

    Låla, va kul att se dej härSkrattande. Följer dig ännu på din väg mot livet som tvillingmamma.
    Hoppas dina små stannar längre i magen. Vid  min egen graviditet så startade den först i v.33+6 men de lyckades få stopp på det med sprutor och dropp. Sedan stannade dem till v.38+0.

    Mandelblomma, då vet man vad man har att vänta sig när de börjar på dagis. Får väl dela på dem i olika rum när de är sjuka samtidigt och då ta en var.

    Det finns ju delade meningar om huruvida man ska låta dem vara tillsammans alltid. Inbillar mig att det är lättare att dela lite mer på dem när de är 2 äggs ( som mina) men vet ej.
    Får väl se hur de är mot/ med varandra när de blir äldre( nu är de 6 mån.) men tror själv att det är bra om de kan delas på emellanåt.

    Man ska nog bara tänka på att man inte tar både separationen från föräldrarna samtidigt som separationen från sin tvillingbror el. tvillingsyster.   


    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46
    LoLiNi skrev 2010-12-15 08:03:27 följande:
    God morgon En väldigt trött o lycklig nybliven tvillingmamma vill bara lite kort berätta att igår morse kl. 6.25 kom lilla Liv till världen (vaginalt) och stora lillasyster Nina som förlöstes med snitt (ej ur-akut) föddes 7.48. Liv: 38 cm och 1393 g Nina: 42 cm och 1475 g Allt har gått bra och flickorna har flyttats från Neo-Iva till vanliga Neonatalen. De andas båda två utan hjälp, Liv behövde bara använda c-pap i någon timme. Jag själv är EXTREMT stolt över att inte behövt någon annan smårtlindring än lustgas, och att i cm från de två som jag öppnade mig redan på inläggningnatten till fem gjordes på Antenatalen med bara en Tens-maskin och i tron att de var molvärk som kom sig av gas i magen, lite trög mage och kissnödighet... Kolla in den här donnan! ;) Känner mig som om jag antingen varit ute och partajat hela natten eller överkörd av buss idag. Blev ganska hårt plågad under vändningsförsöken av tvåan, samt dubbla moderkakesår! Sjukhuspersonalen säger sig vara mycket imponerade av min fattning och tålighet under hela födelseprocessen! Återkommer när jag känner mig starkare igen. Kram Låla
    Grattis Låla till den bästa julklappen man kan få!Tomte

    Skönt att de är friska och starka. Men synd att du inte fick föda bägge vaginalt. Tar ju hårdare på kroppen med 2 olika förlossningsprocesser, så jag förstår du är trött o sliten nu.
    Om ett par dar kommer du att känna dig piggare.
    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46
    Billabong skrev 2011-01-01 19:30:35 följande:
    Det var just det Antilop-matstolarna från IKEA var så himla bra för - öutöver attde är perfekta att ha när barnen äter. Med brickborden på så har barnen t o m leksaker framför sig att leka med medan man duschar och leker tittut bakom duschdraperiet.
    I Antilopstolarna kan t o m barnen sitta medan man duschar dem, vanligt att de har sådana i duschrummen på badhuset också. Mkt bra! Så dem rekommenderar jag verkligen. Billiga, lätta att göra rena, staplingsbara OCH superlätta att både bära samt ta av benen på och packa in i bilen när man åker bort. Vi hade med våra senast igår på nyårsfirande hos våra vänner. Bästa investeringen som tvillingfamilj skulle jag vilja påstå - tillsammans med babysitters de första månaderna.
    Har också sådana och kan varmt rekommendera dessa stolarSkrattande
    blev tvillingmamma 2010-06-10
  • Makima46
    La Zebra skrev 2011-01-04 23:51:13 följande:
    Halloj,
    Hoppas ni alla mår bra!

    Tack för tipset på antilopstolarna. Jag har redan börjat fundera lite på vilka stolar som kan vara lämpliga då den dagen kommer o dessa kändes praktiska för mig. Alla, nja... väldigt många i alla fall Glad pratar om Stokkestolen, men jag tycker inte den är snygg o den ser grymt oskön ut att sitta på....och lägg därtill priset..... Så det här var en glad överraskning för en (ensamstående) blivande tvillingmamma Glad.

    Varit på TUL idag (fullgått 32 v) och allt såg bra ut,  TV1 väger drygt 1900 gr o TV2 drygt 1700 gr, vilket känns sååå skönt. Dock hade TV2 vänt sig i säte (TV1 ligger kvar med huvudet ner).
    Undertrycket spökar lite så det kommer bli tätare BT kontroller men i övrigt mår jag bra o tänker så göra fram tills mitten av februari då det borde vara dags för dem att inte "hyra" min mage längre o komma ut Glad.

    Sov gott!!!
    LZ
    Skönt att allt var braGlad Att tv2 ligger i säte brukar inte innebära några större problem.
    När tv 1 är född så finns oftast stor plats i magen att vända tv 2 rätt.
    Med tv 1 i säte och tv 2 med huvudet nedåt innebär snitt eftersom deras huvuden annars kan haka i varandra.

    Ang stolarna så kanske stokkestolenär bra för äldre barn men tycker att antilopstolarna är perfekta till de minsta.
    När man får 2 så innebär det ju en extra kostnad men har köpt mycket på blocket. Eftersom twinsen är ena riktiga sladdbarn så hade jag gjort av med mina tidigare babysaker. Och vi inte ska ha fler barn 
    så tyckte jag det var onödigt att köpa allt splitternytt och många säljer fina saker på blocket till billigt pris.

    Hyr även mina barnstolar till bilen för 50kr/mån per stol på Babyproffsen i stället för att köpa.
    Kan också vara ett tips för att få ned kostnaderna.
    blev tvillingmamma 2010-06-10
Svar på tråden Nyblivna tvillingmammor 40+