• Madeleine79

    Vill ha såå många svar som möjligt! Särskola eller ej, hur hade ni tänkt? Hoppas tråden hamnat rätt...

    Hej alla, vi har en dotter på 5år, var på möte med särskolans samordnare eller nåt sånt i början av veckan, för att få veta mer om våra val som förälder....
    Vår dotter är en pigg 5-åring som gått på dagis sen hon var ca 1år och nån månad, hon har genomgått utvecklingsbedöming som vi faktist tycker utfördes orättvist. Visst vi vet att hon inte är som våra andra 4 barn när dom var i samma ålder i utvecklingen. Hon går hos logoped nu som tycker hon pratar rent, inget fel där och just nu utreds ordförrådet och annat.

    Mycket press på oss föräldrar nu, hur gör vi för att det ska bli bäst för vår dotter:(
    Vi fick veta att vi som föräldrar bestämmer men sen om vi inte väljer vanlig skola så bestämmer dom om det blir träningsskola eller särskola:S Vi ska hälsa på på onsdagen som kommer på träningsskolan/särskolan här vi bor hoppas det hjälper oss att välja det rätta.
    Det jag och min man tänker mycket på är, just nu går hon på dagis och har vänner och allt tänk om hon hamnar i en klass där barn kanske har syndrom där dom inte umgås med andra barn skaffar vänner osv...
    Inget illa men ni förstår säkert hur jag menar.... Hon har jättestort umgänge med sina dagiskompisar nu..
    Hur vet man någonsin hur man ska göra det rätta valet,,,,

  • Svar på tråden Vill ha såå många svar som möjligt! Särskola eller ej, hur hade ni tänkt? Hoppas tråden hamnat rätt...
  • Madeleine79

    Hej och tack så jättemycket för ditt svar, såg en dokumentär på tv för ca 1år sen, där var det andra som blivit felbedömda precis som dig, jag var så arg nr jag såg den dokumentären.
    Dessutom är det typ bara sverige som har särskola, nu minns jag inte om det handlade om länderna enbart i Norden eller hur det var och dom sa även på dokumentären att det är bevisat att utvecklingsstörda barn utvecklas bättre genom att gå med normalbegåvade barn. Föräldrar berättade oxå att dom hade känt sig tvugna att sätta sitt barn i särskola, ungefär så känner jag med.
    Har en nära kompis som med ansågs som utvecklingsstörd precis som dig, hon brukar säga åt mig, vad du än gör sätt inte henne i särskola...

  • Madeleine79

    Hej igen, det sjuka är, vad jag förstått så är ju valet vårt och vår dotter har rätt att få hjälpen och stödet vad vi än väljer, jag frågade den där som var med på mötet om assistent ifall vi väljer vanlig skola. Då sa han att det finns inga garantier att man får assistent! Helt sjukt tyker jag!! Vår dotter ska väl ha rätt att få den hjälp hon behöver, usch blir så snurrig av allt! Vår dotter som går i 6-års, har en klasskompis som har assistent med sig hela tiden, hon kan inte prata speciellt mycket, vill gärna få kontakt med hennes mamma. Har aldrig träffat på henne men gör jag det kommer jag fråga henne varför hon valde vanlig skola osv..

  • Madeleine79

    Oj va svar jag hade fått, vår dotter är lindrigt utvecklingsstörd. Nu har månaderna gått, mycket har hänt, vi har bla flyttat. Vi var på mötet med träningsskolan, sen när jag en tid senare var till barn o ungdomshabiliteringen på möte förstod inte dom varför vi varit på möte till träningsskolan eftersom Joceline är lindrigt utvecklingsstörd och barn som är det sätts oftast i särskola.
    Här vi bor nu finns ingen särskola, utan barnen går i vanlig klass om inte föräldrarna valt särskola på annan ort. Vi har valt vanlig skola åt vår dotter, så vi utgår därifrån och ser hur det går=)

  • Madeleine79

    Hej, vår dotter går i "vanlig" 6-års och det funkar kanon, vi har lite tur, bara 13barn i den här årskullen och 3 eller 4 vuxna på dom, tack vare en extra personal för vår dotter, vad vi har framför oss är att om hon inte "följer" eller "kan" det hon ska så har vi beslutat att hon ska få gå om 6års. Hon har precis genomgått en ny utvecklingsbedömning, vi ska till psykologen på måndag för att få resultatet av den, man har lite oro att hon kanske ligger ännu mer efter nu och inte "bara" är lindrigt utvecklingsstörd men de tror jag inte  =) Hon har utvecklats såå otroligt mycket sen hon började i 6års=)

Svar på tråden Vill ha såå många svar som möjligt! Särskola eller ej, hur hade ni tänkt? Hoppas tråden hamnat rätt...