• Lindha74

    Vill ha såå många svar som möjligt! Särskola eller ej, hur hade ni tänkt? Hoppas tråden hamnat rätt...

    Mitt råd till dig är att kolla runt på skolor, åk dit, fråga hur dom hanterar barn med särskilda behov osv


    Min dotter började i vanlig skola till 6-års (hon har diagnos lindrig utvecklingsstörning) och vi var väl 10 personer från hennes dagis, habilitering, psykolog, arbetsterapeut mm som "lämnade över" i maj månad då hon fortfarande gick på dagis och berättade om dotterns svårigheter och det kändes som att skolan lyssnade.


    Sen när hon väl började i skolan så tog det inte många dagar innan hennes fröken tog mig åt sidan och sa "det här fungerar inte...." och började klaga på min dotters svårigheter och sa i princip åt mig att jag skulle ringa till kommunen och begära extra stöd åt dom. (!)

    För att göra en lång historia hyfsat kort så gick hon iaf kvar där under hela 6-års och trots massa samtal med skolan, kommunen, hab var oxå inblandade massor så fick hon absolut ingen hjälp alls...
    Dom satte en rysktalande förskolefröken som var där för att lära sig språket som assisten till dottern (barnvakt skulle jag kalla det) och under det året hon gick där lärde hon sig i princip ingenting.

    Under sista terminen började vi titta runt på särskolor isället och hittade ganska snabbt en särskola som verkade jättebra! Liten grupp, många lärare och assistenter. Barnen har en egen "arbetsplats" och helt individuell undervisning till stor del.

    Nu har min dotter knäckt koden till att läsa, hon börjar förstå matematiken på ett helt annat sätt och hela hon har utvecklats massor!

    Jag är så glad att vi valde särskola till henne! Självklart kan det bli svårigheter längre fram då hon ev måste läsa in behörigheter osv men det får vi ta då.

    Nu är jag glad att jag kan åka till jobbet utan att ha ont i magen för att det känns som att ingen tar hand om mitt barn på ett bra sätt och att jag vet att hon för absolut bästa hjälp när det gäller allt som har med skolan att göra.

    Så mitt råd till dig är att titta runt på skolor, vanliga och särskolor och om du vill sätta ditt barn i vanlig skola kolla då innan vilka resurser dom har att sätta in, vilken erfarenhet har dom av barn med den typen av svårigheter osv osv.


     

Svar på tråden Vill ha såå många svar som möjligt! Särskola eller ej, hur hade ni tänkt? Hoppas tråden hamnat rätt...