• Hedwigg

    Någon som vill följas åt under utredningen?

    Hej alla!
    Jag och min man har försökt nu i nästan 2 år att bli gravida! Så nu tycker jag att det är dags att vi gör en utredning men jag är så svår på att ta kontakt med folk! Så tänkte om någon skulle vilja ge mig lite tips!!
    En sak vet jag att det kanske inte har funkat är överviktig men det har jag tagit tag i och har gått ner!
    Lycka till alla!!

  • Hedwigg

    Hej alla! Idag tog jag det stora steget och ringde gyn för att komma på utredning.. Känner mig stolt för jag verkligen HATAR att ringa personer jag inte känner.Men som min syster sa vill man verkligen det här så måste man... Så nu går vi och väntar på att få remiss på prover för att komma o träffa en doktor... Känns skönt att veta att man är i systemet nu... Så nu får jag kämpa med att gå ner ännu mer i vikt, men blir ju en riktig morot.... 

    Maggie01 Hur går det med mensen??

    Ha en skön helg alla 

  • Hedwigg
    äralltupptaget skrev 2011-11-01 20:36:36 följande:
    här har du en till "tjockis" :)
    vi har försökt sedan juni 2010  men min mens kommer inte alls regelbundet, ett missfall i sommras men efter det har min mens inte velat komma alls...
    Trevligt att prata med en "tjockis"kompis!! 
    Tråkigt med missfallet Rynkar på näsan  Och att inte din mens har kommit tillbaka.. Men vad säger gyn ?? Hoppas det löser sig för dig!! Kram
  • Hedwigg

    Har en liten fråga! Om man har blivit gravid mellan två kurer med provera kommer mensen eller uteblir den! Menar ju att proveran ska ju göra så att man får mens? Hoppas ni förstår vad jag menar!

  • Hedwigg

    Jag är så jävla förbannad !!! Dom har slarvat bort mitt första blodprov, säger att jag inte har tagit det fast jag har gjort det.. vet tom vilken dag och nästan exakt tid med. Började nästan gråta när dom på gyn sa att dom inte hade något prov... Men det var tur att hon på gyn vad trevlig..
    Så då är det bara att vänta på att mensen ska komma så man får åka till sjukhuset och ta om provet!!
    Var tvungen att skriva av mig lite...

  • Hedwigg

    För att få komma på utredning så ska man ta två blodprover! Ett 3-5 dagen när man har mens och sen ett dagen 21-23 i menscykeln!! Så det är det första provet dom har slarvat bort!

  • Hedwigg

    Ja det har jag, men inte ägglossning! Men jag hade blödning i över 4 veckor så fick Provera för att jag inte ska blöda så länge! Hon ville ge mig p-piller men vi vill ju ha barn så jag stoppade det!!

  • Hedwigg

    Äralltupptaget: hmm om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag inte varför jag fick Provera för alla som har oregelbunden mens brukar få
    den tabletten, men det var väl att få mensen på rätt väg igen så ägglossningen också skulle komma regelbundet!!
    Fast vet ej om den gör det! Testar med stickor men det visar inget:(! Nu har jag varit och tagit mitt prov igen så hoppas att vi får komma på utredning snart!! Har gått ca 3 mån sen jag ringde och bad om en utredning!

  • Hedwigg

    Majo 79 :grattis!!

    Imorgon ska vi träffa läkare och dom ska undersöka mig och få reda på mannens provsvar! Så lite spänd är man trots allt! Kram på er alla!

  • Hedwigg

    Det gick bra på gyn igår! Mannens vänner var normala så felet ligger hos mig! Men jag anande det från första början! Så jag måste gå ner i vikt och mina Sköldkörtel värde måste bli normala innan vi gör något mer! Så till hösten är mitt mål att vi ska bli gravida!! Så i vår och sommar får jag kämpa med min vikt!!

  • Hedwigg

    Äralltupptaget : du behöver inte gå ner så mycket! Är lika lång son dig men har mycket mer övervikt än dig!

  • Hedwigg

    Väger 112 nu! Så har 25 kg att gå ner! Ett plus att gå ner mer! Har köpt ett gåband och ska börja käka efter Lchf igen!! Så nu är det bara hoppet!!
    Tycker att du ska gå och kolla din Sköldkörtel! Den ställer till med saker mer än man tror! Vikten, Ägglossning!!

  • Hedwigg

    Var det länge sen? För annars tycker jag att du ska fråga om dom kan ta om provet! För det kan ju andras!

  • Hedwigg

    Oki, då kan det ju inte vara det!! Men kollade dom om du hade pcos ( eller hur det är kombinerat)? För det kan ju också ställa till med vikten !!

  • Hedwigg

    Att jag ska gå ner i vikt, och att min sköldkörtelvärden ska bli bra! Så i höst har jag mål att bli gravid;).

  • Hedwigg

    Tyvärr är jag dålig på att träna ! Men har köpt ett gåband så jag försöker att gå på det! men får börja skärpa mig med min träning!

Svar på tråden Någon som vill följas åt under utredningen?