Inlägg från: Simsonen |Visa alla inlägg
  • Simsonen

    Hjälp!! Får ej sålt kaninungarna!!! Vad gör jag?

    Nu har de blivit till och de är ditt ansvar tills du hittar ett hem åt dem, att släppa ut dem hoppas jag bara var ett skämt!

  • Simsonen
    blueberry4 skrev 2010-12-15 20:55:29 följande:
    Självklart ska jag inte släppa ut dem i skogen... Jag är djurvän! Och har inte hjärta till att göra nåt sånt. Men det är rätt jobbigt nu med alla kaninerna! Jag är fullt medveten om hur kaniner blir till... Har alltså en hankanin som nu är kastrerad som bor i en bur och en hona som bor i en annan bur men som i stort sett alltid är ute i hela huset och skuttar. Jag var väldigt noga med att de inte skulle träffas fören hanen var kastrerad men nu är det så att han tryckte ut sitt huvud genom buröppningen eller där man kan öppna buren och lyckades alltså klämma sig igenom av  ren kåthet och ut i friheten. Detta hände när jag var på jobbet och jag antar att de har varit tillsammans ett tag och haft det jäkligt roligt när jag varit borta. Kaninungarna är nu 11 veckor och ska alltså ha kunnat lämna boet för ca 3 veckor sen och jag har annonserat sen de var 3 veckor.
    Det är nog stört omöjligt att bli av med dem nu, det fullkomligt vimlar av kaniner på blocket varje dag.
  • Simsonen
    blueberry4 skrev 2010-12-15 21:01:17 följande:
    Bahahah... Jag har uppfattat det som så oxå! Men vad ska jag göra då? Är avlivning den enda utvägen?
    Som någon skrev, det är ju skillnad på att sälja och att skänka så prova att inte ta betalt för dem, annars är nog avlivning det enda.
  • Simsonen
    blueberry4 skrev 2010-12-15 21:11:17 följande:
    Jag har annonserat ut dem med överskrivt bortskänkes men ingen nappar.
    Avlivning vad kostar det då på 10 kaniner!!!
    Passar ju lägligt med den utgiften nu till jul. Kanske är bättre att släppa dem i skogen ialla fall det är ju i allafall gratis...!
    Ja gör du det så kan du gott ha det på ditt samvete resten av ditt liv, att de svälter, fryser ihjäl, plågas av något annat djur o.s.v 
    De flesta NORMALA människor med ett HJÄRTA i kroppen hade knappast kunnat fira jul med klappar och god julmat om de visste att det var på bekostnad av små kaninungar som då fick lida istället. 
  • Simsonen
    blueberry4 skrev 2010-12-15 21:11:17 följande:
    Jag har annonserat ut dem med överskrivt bortskänkes men ingen nappar.
    Avlivning vad kostar det då på 10 kaniner!!!
    Passar ju lägligt med den utgiften nu till jul. Kanske är bättre att släppa dem i skogen ialla fall det är ju i allafall gratis...!
    Fast jag antar att syftet med tråden är det gamla vanliga, blocket funkar inte så då lägger man ut en förtäckt annons här istället och spär på med hemskheter som kommer drabba de små om inte någon förbarmar sig över dem. Dåligt!
  • Simsonen

    Du skulle kunna  använda smiley efter när du försöker vara rolig och se om folk bättre förstår att det är ett skämt då. Ett annat tips är att inte upprepa "skämtet" flera ggr om du inte vill att det ska verka seriöst menat.

  • Simsonen

    Det förvånar mig inte det minsta faktiskt, du har inte någonstans i tråden visat att du är allvarligt bekymrad över kanin problemet, bara av att hitta köpare så du blir av med dem och FL tycks ju vara en toppenplats för det.

  • Simsonen
    Kelly1994 skrev 2010-12-17 16:19:55 följande:
    Men man säljer dem inte till någon som har ormar. Tycker det är alldeles för lätt att faktiskt ta livet at djur.
    Och hur ska du kolla att de du säljer dem till inte har ormar? 
  • Simsonen
    Kelly1994 skrev 2010-12-17 16:53:33 följande:
    Det är väl bara att fråga. Eller kolla. Mer än så kan man väl inte göra. Tycker det är en skam att folk TAR LIVET av djur hit och dit.
    Fast frågan var HUR kollar du? Följer du med dem hem? Och hur vet du att de inte har ormen någon annanstans? Går du husesyn?
  • Simsonen
    blueberry4 skrev 2010-12-20 18:14:30 följande:
    Tycker du inte själv att du är lite väl dramatisk nu? Det går inte att jämföra så som du gör! ändå så får jag höra sådana här galna protester imellanåt. Jag har föresten fixat nya kärleksfulla hem till 2 kaniner som det ser ut nu och det har jag verkligen kämpat för.
    Ja oj vad du måste ha kämpat. Lagt upp en annons på Fl:s forum med lite snyfthistorier och så bilder i ditt galleri, fy vilket slit.
Svar på tråden Hjälp!! Får ej sålt kaninungarna!!! Vad gör jag?