• Mumlan74

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    hej på er!
    jag är också 35+, 36 för att vara exakt och väldigt tidigt gravid efter vår andra ivf. den första slutade med ett MA i v 13 i somras, vilket var fruktansvärt jobbigt.
    nu är jag i v 5+2 och känner så igen mig i alla nojor och funderingar!
    igår började jag mår riktigt illa, men jag har fortfarande inga spänningar i brösten - det hade jag inte förrän i v 7 första graviditeten heller. fram tills annandagen - då jag fick magsjukan from hell - var jag också ständigt hungrig. blodsockernivån kunde verkligen störtdyka på nån minut och gärna bara två timmar efter att jag ätit. nu mår jag mest illa och är inte hungrig alls.

    nojar jättemycket över att maginfluensan ska ha gjort något med det lilla ynglet, men efter att ha fått ta hcg-värde idag som var helt normalt så känns det lite lugnare. ska in på nyårsdagen för VUL och nytt hcg-prov.
    gissar att jag kommer vara sjukt nojig länge med tanke på hur det gick förra gången.

    vi väntar med att berätta för de flesta vänner till efter v 12 och KUB/NUPP-testet.

    Gott Nytt År på er allihop!

  • Mumlan74

    hej på er! hoppas att ni mår bra hela högen. läser avundsjukt om er som kan träna. själv har jag noll energi och känner mig konstant åksjuk. när jag anstränger mig bara lite lite så blir det värre och jag kräks nästan. på morgnarna är det rutin att kräkas före frukost. :0P


    längtar efter min klättring! inser att när jag kan börja igen kommer jag få starta om från noll.


    jag är orolig för att det inte ska vara någonting där inne, mina hcg-värden har inte alls gått upp som de ska - även om värdena i sig är normala. men det är ju fördubblingen man vill åt. jag ska också på VUL på måndag. nervös...


    ha det gott!


     

  • Mumlan74

    Miss Star och Miss Cph: Jag känner igen mig helt. Jag är också ganska neggo, just för att vi har ett MA i bagaget. Plus att mina hcg-värden den här gången inte alls ökade som de skulle. Idag var vi inne på VUL och dra på trissor - det var ett litet hjärta där som pickade! Hjärta

    jag har inte haft spänningar i brösten nån gång... är pyttepyttelite öm i bröstvårtorna, men inget annat. och lökarna har inte vuxit heller. Det största symtomet jag har är att jag mår så j-vla illa. Nu spyr jag ett par gånger innan frukost och idag har det varit nära att jag kräkts flera gånger på dagen också. Min konstanta sjösjuka gör att jag inte pallar att ens tänka på träning...

    Jag ska ringa LInköping i morgon, där vi gjorde vår IVF, och dels berätta om resultatet - dels be dem skriva ut mer progesteron. jag har nämligen en teori om att jag producerar för lite av den varan... Min akupunktör tror att det är orsaken till att min tempkurva droppar efter ÄL, i stället för att ligga kvar förhöjd fram till mens. Och under min förra graviditet dog fostret ett par dagar efter att jag slutat stoppa in vagitorier... Det skadar ju inte att fortsätta fram tills moderkakan tar över näringsförsörjningen tänker jag...

    Lycka till ni som ska göra VUL de närmaste dagarna!

  • Mumlan74

    Miss Star: Hoppas att allt går bra idag!

    Jag har en nojjar-dag. Mitt illamående har blivit värre varje dag fram tills nu och igår spydde jag nästan på dagen också. idag har jag haft kväljningar, men inte kräkts... och då tänker jag genast att något är fel.
    För att i nästa sekund försöka övertyga mig själv om att lilla ärtan levde för två dagar sedan. VARFÖR skulle det ha hänt nåt nu?
    Hur känner ni andra? Går era symtom upp och ner?

  • Mumlan74

    Åh vad härligt att höra miss star!!! försök njuta lite nu. Det känns som om man kan noja hur mycket som helst annars.
    Stor kram

  • Mumlan74

    Miss Cph: Åh nej! Vännen. Det var inga roliga nyheter alls. :0( Men ge inte upp ännu. Om hjärtat slår så lever det lilla fröet ju. Jag hoppas verkligen verkligen att den har vuxit till nästa vecka! Jättekram till dig!

  • Mumlan74

    Ha ha. Jag har inte kommit till Alien-stadiet ännu...

    Hur tänker ni med KUB-test? Jag tror att jag kommer vilja göra det, även om jag är medveten om att det inte är på något vis supersäkert. Tydligen kan det påverka att det är en ivf-graviditet också och resultaten kan bli mer svårtydda.

    Nu efter lunch fick jag JÄTTEont i rumpan, som en bit upp och inuti. Väldigt märkligt och obehagligt. Det håller på att klinga av nu, men jag hoppas att det inte har hänt nåt med räkan. :0(
    När jag klämmer över livmodern så gör det lite ont, men inte så farligt...

  • Mumlan74

    fast det här var mer som kramp. i rumpan (ha ha ha... det här låter så sjukt så jag vet inte vad), inte i livmodern.
    och nu har det nästan klingat av helt.

  • Mumlan74

    Hm. Klurigt det där med KUB och NUPP. Jag tänkte prata igenom det med barnmorskan när jag ska dit i början av februari. Måste läsa på lite om KUB och IVF också...

    Alltså... Det känns förmätet att gnälla när jag äntligen är gravid efter allt kämpande - men illamåendet håller på att driva mig till vansinne! Vad jag än gör, så fort jag rör mig lite så blir jag kräkfärdig. Att gå till jobbet är en pina. det är ok så länge jag sitter still i stolen framför datorn, men så fort jag reser mig kommer kväljningarna.
    Jag orkar inte fixa någonting hemma, gjorde i ordning i köket i väääääldigt långsam takt igår. Efteråt var jag helt slut. Borde städa toaletten, men jag pallar inte. Sambon är bortrest... Men han får nog helt enkelt ta de bitarna när han kommer hem.
    Argh. Och inte vill jag äta någonting heller. Tvingar mig att få i mig mat och jag önskar att illamåendet blev bättre om jag käkade, men icke.
    Sjösjukeband funkar inte. Någon som har nåt tips?

  • Mumlan74

    Grönagrisen: Hoppas att det vänt. för mig går det lite upp och ner. idag har jag mått väldigt illa, men inte kräkts. Jag nojar lite över att illamåendet är ungefär det enda gravvosymtom jag har. Tröttheten tror jag beror på illamåendet. Kanske att brösten vuxit lite, men inga spänningar direkt. Det syns ingenting alls på mig än, heller.
    Förra gången dog fostret i v.9, vilket är vad jag gick in i idag.

    Mysigt med mammabyxor! Syns det nåt än?

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011