• Vårtur2010

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    En liten fråga till er här..
    Sket sig för oss denna gången också, ska ta blodprov imorgon och få svar på onsdag men har börjat blöda nu på morgonen. Har känt på mig sen i mitten på förra veckan att det inte lyckades denna gången så det var väl inte direkt någon överraskning. Blöder som en riktig mens och känner av det i mage/rygg så det är ingen tvekan från min sida.
    Nu till frågan:
    Försökte efter MA i somras att få prova göra korta programmet istället för långa. Första gjorde vi långa med suprefact och menopur, nu andra blev det också långa med suprefact och gonal-f istället. Är oförklarligt barnlösa, inget fel på ngn av oss. Förra gången sa sköterskan att läkaren bara sagt nej till min fråga om korta programmet. Går på rmc Malmö, alltså landstingsfinansierat.
    Har ni erfarenhet av långa/korta hur har det gått de olika gångerna??
    Behöver lite kött på benen men förstår att det är risktagning men det är det ju oavsett om man kör långa eller korta.. 

  • Vårtur2010

    Hej alla!


    Smyger in här lite, kommer nog inte skriva så mycket innan vi varit på VUL v 15.
    Är orolig, blev gravid på första försöket men det slutade i MA i v 10 de dog kort efter att vi sett dem på VUL, andra försöket gick åt skogen men nu på sista försöket lyckades vi igen och jag är i v 5 så jag är låååångt efter er precis som Spattan Flört.
    Har värk i ländryggen och bäckenet så jag är rädd för att det skiter sig, men försöker att inte ta ut ngt i förskott det känns ju inte som mensvärk iaf!
    Har fått ett embryo insatt även denna gången, första gången samma sak men det visade sig på VUL att vi väntade tvillingar Skrattande så vi får väl se hur utdelningen blir denna gången!
    "Känner" ju många av er från andra trådar.. Det finns mer information om våra försök i min presentation om ngn är nyfiken!!

  • Vårtur2010
    Tovaliten skrev 2011-03-21 19:10:38 följande:
    Spattan: Vad bra att du är här och mår bättre! Jag som alltid längtar till UL, om inte annat så får man ju iallafall besked. Jag håller alla tummar och tår för att det går som det ska iallafall. Kräkningar och illamående är ju ett väldigt bra tecken, trots allt

    Välkommen, Vårtur!

    Vi håller tummarna för att det är Ertur nu! Jag hade också ett missfall  (ett embryo dog i taget) vid min förra graviditet. Det är ju inget som säger att det ska bli så nu... Jag är i v 18 nu, men denna gång är det bara en.

    Hoppas du kan hålla dig rörlig, Morgaine! Jag har förstått att foglossning är helt hemskt.

    Grattis till sista tredjedelen, Cleo! Snart framme!

    Trevlig kväll, allesammans!
    Tack, ja det får räck med att man har haft otur en gång. Skönt att se att det går bra för er alla!
  • Vårtur2010

    Lite funderingar från mig, hoppas någon har lite lugnande svar att ge mig!

    Har som molvärk på vänster sida, det är den sidan jag brukar få ut ägg på. Magen svullnar mycket på efm och kvällen, ringde ner till vår ivf-klinik och fick svaret att överstimulerad kan jag inte vara eftersom vi bara fick ut 6 ägg. Har nu ringt till gyn och ska få komma upp imorgon och att de kollar hur det ser ut, är orolig för utomkvedes och vet att det inte är säkert att de imorgon kan se var den lilla rackaren sitter!
    Man kan ju tycka att man skulle få vara lugn och glad när man äntligen har fått ett Plus men det kändes inte alls såhär förra gången jag var gravid!!

    Någon som varit med om liknande??

  • Vårtur2010

    Tack, hoppas på att det är överstimulering som spökar även om jag fick svaret att det inte kan vara det. Morgaine gick du upp mycket, för det har inte jag gjort. På kvällarna ser det ut som att jag är i 5 månaden i helgen var det värst och jag var på väg att åka in till sjukhuset för jag var orolig för överstimulering. Skärpet i mina jeans spänner mycket på eftermiddagarna så jag får släppa till några hål. Känner mig kissnödig mest hela tiden men det kommer inte så mycket som jag tycker det borde göra!

    Ja, molvärk har jag ju nere i magen och ryggen, men det är en punkt som jag känner av mycket mer. Har för mig att det gjorde ont mer i mitten förra gången och att det kunde komma lite smått ut mot sidorna då och då, drar ner i benen också. Har också brock efter tidigare operationer men de sitter på mitten av magen under navelen och även ett på höger sida. Ja, det är väl bara till att vänta och se!

  • Vårtur2010
    spattanjansson skrev 2011-03-23 13:26:10 följande:
    Vårtur: Jag har oxå haft lite ont på vänster sida där jag oxå har mest ägg..det drar och spänner. har haft lite på höger oxå men inte lika mycket....
    Och du....om man har utomkvedes har man typ inte ENORMA smärtor då??
    Vet inte spattan!! Det beror väl på hur långt man har kommit tänker jag, de ville iaf kolla upp det. Om det sen är för att lugna mig eller för att det kan vara ngt det vet jag inte. Det står att det kan göra jätteont men bara om äggledaren är väldigt svullen och att den kan brista om man går för länge med det.
    Är väl lite små hypokondrisk Skäms och orolig. Men det sticker till, hugger och värker mycket på ett ställe tycker inte det borde göra det!
  • Vårtur2010
    Catgodess skrev 2011-03-23 13:33:06 följande:
    Vårtur: Alltså viktmässigt vet jag inte men såg ut som i vecka 15 typ.
    Är också kissnödigt ganska ofta men så mycket kommer det inte men det har det å andra sidan inte gjort under hela graviditeten så det har jag inte funderat så mycket på men jag är nog ganska naiv eftersom det är mina första barn misstänker jag. 
    Känner igen det, detta är ju andra gången jag är gravid även om vi inte har barn sen innan. Vet inte om den tidigare erfarenheten gör att jag letar och analyserar mer. Har haft som spänningar uppe bak i ryggen och det kan ju vara tecken på överstimulering men eftersom jag fick beskedet om att jag inte kan vara överstimulerad så var ju nästa alternativ utomkvedes!! Hoppas på alternativ 1 lite lagom lätt överstimulerad ifall man kan få välja Skrattande det kan man ju få ordning på med lite vila, salt och mycket att dricka!! 
  • Vårtur2010
    Catgodess skrev 2011-03-23 13:39:53 följande:
    Överstimulerad kan man leva med, det går över, navelbråcket däremot gjorde att jag trodde att jag fått utomkvedshavandeskap. Det gjorde ont nåt inåt helvete (ursäkta den dåliga svenskan).
    Hopppas hoppas att allt är bra med dig o din bebis och att det är nåt simpelt som överstimulering eller nåt som orsakar värken. 
    Tack, ja det är ju bara till att vänta och se. Har jag tur kan de se ngt imorgon annars får jag väl vänta en vecka eller två innan jag har något svar!
  • Vårtur2010

    Tovaliten: har inte varit med i denna tråden mer än några dagar men blir så ledsen när jag läser vad du skriver. Har en väninna som gått igenom samma sak som dig. Kram på dig!!

    Ego: Har nu varit på gyn, de kunde se att det sitter äggblåsor kvar på vänster sidan annars inget konstigt. De tog blodprov och ska kolla det mot det jag lämnade i förra veckan till Malmö och ringa upp under dagen. Har fått ny tid för kontroll den 5/4, har ju inte kommit så långt ännu. Äggstock/äggledare såg lite svullna ut men inte mer än väntat efter ett ÄP sa läkaren. Så förhoppningsvis är allt som det ska..

  • Vårtur2010

    Måste tyvärr också lämna er. Blodprovet som togs i torsdags visar att hcg har gått ner mycket och beskedet är att jag kommer få mf inom 1-2 veckor..
    Känns tungt just nu, vi fick vara glada i en vecka.
    Allt känns jobbigt, mycket tankar och funderingar inför framtiden. Ja ni förstår!
    Önskar er alla lycka till! 

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011