Inlägg från: hemljuvahem |Visa alla inlägg
  • hemljuvahem

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    poirot skrev 2011-01-16 15:53:01 följande:
    Jag har varit arbetslös och jag vet vad det kan göra med en människa hur självförtroendet urholkas och folk tror att det är för att man är kräsen och att "det är ju bara att ta ett jobb". Samtidigt ser man hur rena idioter som man själv inte ens skulle våga anförtro knyta ens skor har jobb och undrar "vad är det de har som inte jag har?!" 

    Så jag lider med långtidsarbetslösa och önskar att jag kunde göra något för dem. Det löste ju sig för mig så jag hoppas att det kommer att göra det för dem med! 
    PRECIS så är det..  Det är hemskt att känna att "varför kan den få jobb och inte jag"
    Jag var arbetslös i 7 hela månader och mitt självförtroende sjönk något enormt så att när jag sedan gick på min sista arbetsintervju (som blev mitt nuvarande jobb) så hade jag redan inställningen att jag skulle bli bortrankad. Jag var närapå (om jag inte redan var) att bli depressiv.. allt var svart. Hade ingen inkomst heller eftersom soc ansåg att jag borde leva på min pojkvän som var student...

    Skit var det!
  • hemljuvahem
    MissAdelaide skrev 2011-01-16 18:10:55 följande:
    Måste säga att jag blir otroligt upprörd och chockad av det som skrivs i tråden......... Många arbetslösa kanske ligger på soffan men man kan ju inte dra alla över en kam. Det är ju som att säga att alla homosexuella är knäppa eller att alla utan sambo/man/fru är knäppa som inte lyckas hitta någon.
    Man kan ha jävligt otur i livet men det behöver inte vara något fel på dem för det. En del har otur i kärlek en del i jobbletande. Jag har varit arbetslös flera gånger i livet men har även lyckas få jobb som flera tusen människor sökt. De flesta som skriver tycker jag inte ska uttala sig i den här frågan eftersom de själva inte varit arbetslösa någon gång och därför inte vet hur otroligt svårt det kan vara fast man gör sitt bästa. Självklart finns det en massa smarta, begåvade människor där ute som är arbetslösa. Vi har ju trots allt många många tusen arbetslösa i Sverige. Jag ser arbetslösa som otroligt starka människor som kämpar sig igenom kanske sitt livs största motgång. Det kan vara väldigt psykiskt jobbigt att vara arbetslös men det vet ju inte så många i den här tråden något om.  

    Jag anser att gör man sitt bästa för att skaffa sig ett jobb så gör man ju det man kan, ligger man på sofflocket så skäms på er.  
     :) Väldigt bra skrivet.

    De flesta jobben jag sökte så låg antalet sökande på 800 pers så det spelar ingen roll hur jädra clever eller snygg man är.. Detta var -07 så jag antar att det är ännu värre nu.
  • hemljuvahem
    principessan skrev 2011-01-16 21:48:29 följande:
    Tycker synd om dem. Så svårt är det inte, det måste vara nått fel på dem.
    What? Haha..
  • hemljuvahem
    Metallica87 skrev 2011-01-16 23:35:28 följande:
    Testa tjockis +ung och inte haft någon speciell jobberfarenhet ..det är tufft kan jag lova...även om jag vet att jag är det bästa som går innanför företagetsdörran så tycker dom inte det...för ni vet hjärnan sitter i fettet..det kan absolut inte vara en person bakom allt..
    Åh DET ÄR tufft.. :( + att man är kvinna och EVENTUELLT borde skaffa barn inom ett par år

    Det värsta är att få frågan om jag brukar träna något..
  • hemljuvahem
    Metallica87 skrev 2011-01-16 23:42:14 följande:
    Seriöst att dom törs? Hahaha vet du nå hemskt mamma är jag redan. Men det säger jag aldrig på intervjuer etc eller i cv . Det får dom fråga sen när jag har  jobbet i hamn ;)
    Ja då var jag ung och dum.. nu skulle jag fanimej stått på mig.
    Har alltid haft superbra kondis, blodvärden etc och så ska jag förklara min övervikt.

    Jag har varit kvalificerad för de töntjobben jag sökt, haft en bra telefonintervju och direkt när dem ser mig så har jag blivit behandlad som skit och tidsfördriv. Aja, men det är deras förlust om de inte vill anställa mig :) Nu har jag dock ett jobb och får fin cred för det jag gör (någon ville chansa på att anställa mig)
  • hemljuvahem
    Gentleman skrev 2011-01-16 23:47:58 följande:
    Så är det tyvärr.
    Japp och det är tragiskt att utseende ska gå före kunskap i denna värld..
  • hemljuvahem
    Pallas skrev 2011-01-16 23:45:34 följande:
    Men seriöst, begriper ingen vad jag skriver? *skyller på vinet*

    "Det är svårt att få skitjobb man är överkvalificerad för" är inte lika med "ingen överkvalificerad får skitjobb". För min man har det varit svårt. Det betyder inte att han är en loser eller att det är något fel på honom. Det är det jag menar.
    Jag tycker att din partner inte ska behöva ta ett jädra skitjobb som han är överkvalificerad för, sådant ska dem som inte har utbildningar etc ha. Alla är inte högutbildade och alla SKA inte vara det heller.. vissa förstår uppenbarligen inte det.. Nu verkar det ju finnas väääldigt ont om just de jobben han utbildat sig för, finns det inte något liknande (nej jag har inte läst igenom hela tråden)

    Seriöst, tycker folk att en utbildad ingenjör ska steka korv på Järntorget exempelvis? Nej det tycker inte jag.

    Sen vill jag säga att:
    Bara för man är arbetslös vill man inte sätta sig i skolbänken och läsa till något man inte vill jobba med "bara för att". Vill jag utbilda mig så vill jag väl ändå läsa något jag vill jobba med i framtiden och inte för att det är ont om just dessa jobb NU. . Förstår inte varför man vill ta ett lån på en megasumma för att man råkar vara tillfälligt arbetslös. Ja även om det gäller månader så är det en tillfällig tid i livet. Man ska jobba i 40 år liksom.

    Det ÄR dumt och väldigt NAIVT att hoppa på en ogenomtänkt utbildning, risken finns att du dör av tristress om du valt ett yrke du inte alls vill läsa till och då ändå inte genomför utbildningen.
  • hemljuvahem
    Gentleman skrev 2011-01-16 23:57:29 följande:

    Saken är det att det finns för stort urval för arbetsgivarna i dagens Sverige. Det går dussinet på varje arbet så man har råd att vara bortskämd. Tänk dig själv att du sitter där på rekryteringskontoret och ska rekrytera någon på ditt företag. Tar du då Kalle medelsnygg eller hunken Håkan?


    Kan se på det företag jag jobbar, det är bara snygga kvinnor som får jobb där nu för tiden där. I dagens samhälle kan man oftast se vilka människor som är arbetslösa bara genom att ta en titt på dom.


    Nja jag är så pass intelligent att jag faktiskt gått på kunskapen i det fallet..(eller pga jag vet hur det känns att bli bortvald pga utseendet själv) Visar det sig att hunken Håkan är den som är mest passande för jobbet så får han det självklart.

    I affärsvärlden är det dock viktigt att man kan klä och föra sig men jag tycker inte man bör vara en modell för att jobba inom den branschen.
  • hemljuvahem
    Argo skrev 2011-01-17 07:04:07 följande:
    Inget personligt - jag använder bara ditt inlägg för att peka på vad jag tycker mycket av debatten trots allt handlar om: ordet "vill".
    Okej be my guest.. Samtidigt vill jag påpeka att man inte förlorar sitt mänskliga värde som arbetslös. tjitjing 
  • hemljuvahem
    Gudrun256 skrev 2011-01-18 17:26:37 följande:
    Antingen rör det sig om latmaskar eller folk som är fullständigt dumma i huvudet. I Sverige får man ju allt serverat på et fat. Socialbidrag och gratis utbildning, då fins ingen ursäkt.
    Bara för att DU har haft allt serverat på ett fat gäller det inte alla.
  • hemljuvahem
    vintjej skrev 2011-01-18 22:15:23 följande:
    Det har nämnts några gånger att man ska bli förskollärare eller barnskötare, för då får man jobb direkt.
    Är jag den ende som inte villlämna barn till en person som motvilligt ha valt att ta hand om barn, utan endast gör det för att "ha ett jobb". Flexibilitet i all ära, men vi har en sådan på dagis och han ärinte bra för barnen, kan jag säga. Alla ärmissnöjda med honom,men tyväär har han ju tillsvidareanställning,så honom får vi dras med.
    Jag tycker man ska sansa sig lite nä rman anser att alla skall göra exakt vad som helst. Eget intresse spelar faktiskt in förkvaliteten på jobbet man utför.
    Så rätt.. känns jädrigt ointelligent att slänga ur sig en sådan kommentar. Bli städare, bli förskolelärare eller whatever. Sådana jobb kräver sin man. Det krävs MER än bara önskan om att jobba som förskolelärare. Något jag ser som en av de tuffaste sociala jobben någonsin. Att ha hand om någon annans guldklimp, lätt synad under luppen.
  • hemljuvahem
    Madwolf Jag är ung men inte dum nog att förstå hur rätt du har. Det är lätt att haspla ur sig att "gör si, gör så, flytta dit etc etc" Ja är man singel, ung och orotad så ÄR det jävligt enkelt.. har man barn som går i skola så river man inte upp det.

    Att man ens behöver försvara sådant..
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?