• Mollemupp

    Gör man verkligen inget åt mollusker??

    Vår tjej, 2,5 år, har fruktansvärt många mollusker och har haft det i ca 1,5 år. Många är väldigt inflammerade och blöder och sitter på ställen där det gör ont, armhålan, stjärten, och armarna.
    Vi upplever att dom bara blir fler och fler, och vi har tagit upp det när vi varit på HC eller BVC, men överallt säger man att man gör ingenting åt det förrän det blir alltför stora besvär. Och vad gör man då?
    Det har blivit mycket värre sen vi träffade läkare sist.

    Nån som vet?

  • Svar på tråden Gör man verkligen inget åt mollusker??
  • AannaH

    Min syster köpte någon salva på hälsokost..Smörblommesalva tror jag den hette, o det blev mycket bättre. Fråga på hälsokost dom vet nog vilken salva det ska vara.


    Robin -97 Nemo -05 Elina -10
  • Miss Lau

    Min son hade också jättemycket mollusker och vi fick också höra att de bara tog bort i nödfall, och då förstod jag det som att de skrapar bort (fast det kan jag ha missuppfattat). Anledningen enligt vår läkare var att kroppen självläker ut molluskerna när den är redo. Tar man bort innan är risken stor att de helt enkelt kommer tillbaka och man har gjort det i onödan.

    Om det är någon tröst kan jag säga att det var när det var som värst som min sons mollusker började "dö", en efter en.

  • maccadam

    jag har fått tipset att badda med alsolsprit morgon o kväll för att torka ut dom samt byta kläderna närmast kroppen varje dag och handdukar som barnet använder för att det inte skall smitta vidare. Samt kan man bada barnet i badkar med massa salt i regelbundet  för att torka ut dom

  • Woodgrove

    Blir huden torr så kliar dom och de sprids och blir fler. Det viktigaste är att smörja kroppen, byta kläder och handduk varje dag och se till att spruckna mollusker alltid är täcka av plåster som byts ofta. De som är spruckna kan man behandla med alsolsprit för att minska infektionerna. Min dotter har haft flera 100 och MÅNGA har varit riktigt illa (områden stora som tjigolappar runt mollusken har varit inflamerade, kommit var varje dag och huden har till och med blivit blå-svart av infektionen) Men det görs inget åt det. Läste över allt att de bara försvinner en dag och tänkte att så kan det inte vara, något måste göras. En dag (en onsdag) räknade jag till 23 "vanliga" mollusker och 3 stora inflamerade, på fredagen fanns det bara de tre stora kvar. Efter ytterligare en mpnad finns det nu bara ärren kvar. 

  • s fia

    Hejsan,, Min dotter hade oxå massor med mollusker på mage,sidor o insidorna av hennes armar... Hon skämdes riktigt över det på dagis då en annan dagiskompis kallat henne molluskisen... Jag pratade me bvc flera gånger o de gjorde inteheller något åt saken.... Tillslut tipsade en av bvc tanterna att jag skulle prova att badda på  tvålen Lactacyd  på molluskområdena,, den innehåller ett annat phvärde som skulle göra så de bev lite obalans  o att molluskerna skulle dö ut...

    Vi baddade på me outspädd tvål morgon o kväll.. huden blev lite rodnadnande o torr.. o först blev molluskerna ännu större o vissa började blöda.. ja tyckte t,o,m att de kändes som de blev fler även innan vi startade "behandlingen" jag försökte vara nog att plåstra om de söndriga molluskerna o badda just dom me asollösning så de skulle torka ut., så  de inte skulle smitta vidare till resten av hennes kropp.... hursomhelst så dröjde de inte så länge för tillslut försvann molluskerna en efter en.. idag har hon inte en enda kvar Jag minns inte riktigt när vi började men ja tror de va i sept-okt o i november någongång så va de borta

  • Katta89

    jag och min syster hade mollusker på insidan av låren när vi var små, men inte så många som du beskriver. vi hade inga problem som att de började blöda osv. men dom på vårdcentralen skar bort dom. man kunde frysa och "knyta" bort dom med..

  • Busbellan

    Min dotter fick penicillin när hennes mollusker var som värst, mot infektionen i huden.
    Sen kan jag ju trösta dig med att när de börjar bli inflammerade och röda så är de på väg att försvinna


    Mamma till Nora, August och Ella
  • Proletariatet

    Min dotter har också jättemycket! Hon fick dem i samband med en sjukhusvistelse i höstas, läkaren trodde att eftersom mollusker är ett slags virus i huden (? Det var vad han sa till mig?) så kan det ha triggats igång av alla mediciner hon fick.
    Tycker att de flesta är mer eller mindre inflammerade hela tiden

    Gör det inte ont när ni baddar med alsolsprit?
    Vad använder ni för typ av plåster?

  • Probably the best    in the

    Mitt barn fick jätteproblm när han var i 7 års åldern. Innan JAG kom fram till att det var mollusker hann det få diagnosen atopiska eksem och fick behandling med kortison i 10 veckor. Läkaren tyckte vi skulle göra oss av med katterna....ja en lååång historia kort så vart det rejält inflammerade mollusker som gjorde så det fick impetigo, flertalet pc behandlingar och sen då diagnosen atopiska eksem. Men när vi väl avslutat den behandlingen vart barnet fritt från sina jättesutslag. DÅ först kom vi till hud och han höll med mig. Det var mollusker som från början orsakat det hela och enl litteratur kan mollusker ge rejäla eksem om det får gå för långt.
    Men först kom ju infektion så se till att hålla rent, själv duschade jag barnet med klorhexidinlösning bla. Inte spec kul men det håller svinkopporna i schack. Och smörj med mjukgörande salva, kanske även kortisonsalva (mild) om det kliar mkt.

Svar på tråden Gör man verkligen inget åt mollusker??