Inlägg från: Busan10 |Visa alla inlägg
  • Busan10

    Är det bara jag som har trillingar???

    Fildi skrev 2011-07-29 20:58:33 följande:
    Busan: Ha ha...  :)  SÅ man har gift sig med en kändis.. :))    Men du är lite kändis du med...träffade ett par  i dala floda för en vecka sen, som såg våra killar å berättade att hon hade en släkting  fr hedemora som väntar trillingar...å det borde ju vara du. :)  Hoppas du mår bra och att allt går bra för dig. Hur länge ska du jobba?

    Jag anmälde mig också till trillingar.se forumet för snart ett år sen, och har inte fått nåt svar ännu..verkar som sidan inte är så aktiv.
    Haha i Dala floda av alla ställen, nu lär jag höra med släkten vem det var! vad var det för ålder på dom och har du nå beskrivning? nyfiken blev man ju ;)

    för ett år sen! oj, då är den nog inte igång. va tråkigt! hade varit kul att läsa lite där!
    mammas mirakel skrev 2011-07-29 22:03:11 följande:
    leaeva: Har inboxat dig med lite info
    Du får gärna inboxa mig med :)

    Jag tänkte också så Leaeva att har man lite kött på benen kanske man kan lägga fram nått förslag och förhandla lite :)

    Lugna gatan, va skönt att det har funkat med en person hemma hos er, kan tänka mig att det måste vara jätte svårt att få någon man passar ihop med. Men då har vi inte riktigt samma förutsättningar till att få hjälp, jag menar vi har ju inga barn sen innan (även om tre blir kämpigt nog) men tror dom är lite hårdare då.. Men skadar ju inte att fråga.

    Har ni sökt andra bidrag eller fått sponsring från något ställe? frågan går ut till alla i tråden :)
  • Busan10

    Fick ni ligga på sjukhus innan snittet? hur länge och varför?

    Funderar på att starta en egen tråd, känns som vi drivit iväg lite från trådstartarens fråga :)

  • Busan10

    Hahaha.. ja jag förstår att det blir väl en hel del som stannar och pratar =P
    Har fan ingen aning om vem i släkten det kan vara.. hihi.. det kommer väl fram en vacker dag, kan inte förstå vem som skulle va i dala-floda! hmm..

    När tog ni kontakt med kommunen? tänkte jag skulle ringa men är så dålig på sånt, vet inte nå vad jag ska säga!

  • Busan10

    Jag har tecknat trygg hansas försäkring. funderade på om man har fler försäkringar, är det bara en som gäller eller går alla in och betalar? TH har så man får 200:-/dagen per barn på sjukhuset.
    TH betalar du per graviditet, verkar som de flesta andra försäkringar måste betalas per barn.

    Har inte vågat mig på att ringa kommunen den här veckan heller.. och försökte ringa till lön på jobbet men har nog fel nummer, behöver skicka in ett papper till försäkring via facket så jag får 12.5% mer i sjuklön, inte helt fel :)

  • Busan10

    Ska kolla upp om man kan ha fler försäkringar samtidigt, är det länsförsäkringar du menar när du skriver LF? :)

    Ja jag ska förvarna dom lite, får vi ingen hjälp så får jag övertala mannen att flytta till blge, skulle va skönt att slippa pendla till jobbet..fast det lär väl dröja innan man är tillbaka i arbetslivet ;)

    Vad har ni haft för bil?
    Har en Opel kombi nu och funderar på hur man ska lösa det hela. tittar på babyskydd utan bas och då går dom nog in allihopa till en början, men sen när man lär byta efter 9månader så får vi nog inte längre plats...

  • Busan10

    Hur har ni placerat stolarna? eller lättare att beskriva vart den vuxna som inte kör sitter kanske :)

    vi har kollat lite på chrysler grand voyager, men nya karossen som jag vill ha kom 08 och den kostar fortfarande en hel del.. så vi ska väl försöka med vår nuvarande bil nu när vi båda ska vara hemma, man lär ju tänka om lite när man är van med att spendera 2 fulla löner på två personer, och nu blir det lite mindre på 5 personer =)
    Men tror att man får byta när dom är ca 1 år så man får med sig allt :)

    Vi har smått börjat planera lite saker här hemma, känns roligt att börja fylla upp barnrummet men än så länge har vi inte vågat köpt några "riktiga babysaker" utan mer gardiner, möbler... v 25 ska vi börja handla lite smått =) längtar!

  • Busan10

    TH sa att om man har deras gravidförsäkring så kan man teckna barnförsäkring sen när dom är 6månader (då går gravidförsäkringen ut) Jag måste kolla upp det igen så att det verkligen stämmer så man inte står där utan sen..

    Tack lugna gatan, jag ska stå på mig! hoppas att man slipper krångel och att man får rätt till nån hjälp.

    Jag hörde någonstans på forumet att man kan söka ett bidrag på ca 4500kr/mån (har ingen aning om vart man söker om det var nån fond?) som man då kan betala barnvakter som kommer och hjälper till.. skulle inte vara helt fel! men säkert jätte svårt att få..
    Har ni sökt nå andra bidrag eller fått sponsring från nå ställen?

    Fildi vad har du för kön på dina barn? Jag är intresserad av saker, kanske lär ta mig en tur in till stan den 21aug :) är det i församlingshemmet?

    Har ni nå bra tips på saker man inte kan leva utan som trillingförälder? :)

  • Busan10

    Fildi bry dig inte i köns frågan, var lite vimsig, vet ju att du har pojkar! här blir det också pojkar så det skulle passa bra om du har saker att sälja! har du klätt dina i lika outfits?

  • Busan10

    Tack för tipsen!


    Vi ska vara hemma båda två, finns inget annat alternativ riktigt, man har ju inte tre armar :)


    Ska bunkra upp frysen med matlådor.

    Hade ni barnen i babysitter direkt när dom var nyfödda?

    allt som underlättar är bra =)

  • Busan10

    Jag ska googla lite få se om jag får fram något om bidraget, tror att det var Linda28 som hade fått tipset från kommunen om jag inte minns fel..

    Det är just sånna kryphål man blir så förbannad på! man tror att man har tecknat bra försäkring sen helt plötsligt blir man nekad. så jäkla fult gjort av företagen!

    Liberoklubben på internet gick jag med i, då skulle man maila om man väntade fler än ett barn. fick svar direkt att dom hade "uppdaterat" min status och att jag skulle skicka ett mail när barnen kom så sponsrade dom alla trillingfamiljer med "blöjor och smått och gott". vet inte hur mycket det handlar om.
    Vet att pampers har något liknande till trillingfamiljer också..

    Sara Suger in mig av tipsen och lägger ställbara babysitters på inköpslistan! :)

    Vi har enplansvilla men har ändå tänkt att ha en extra spjälsäng i vardagsrummet så man lätt kan hålla koll.

  • Busan10

    Fildi, kalla mig driftig, jag fnissar! är vanligtvis en väldigt lat person, men nu när man är sjukskriven så är jag så grymt uttråkad så måste göra något.. Men idag har det inte hänt så mycket, har äntligen gjort klart mina beskvier tog mig bara 8dagar =D haha..
    Plockat ner saker från vinden, hittade mina gamla babyfiltar (ROSA) och täcken så dom har jag tvättat. Det var lite roligt med nostalgi, dock har jag inga kläder från mig man kan använda. mamma har bara sparat klänningar :)
    Imorgon ska jag ta tag i att skära till madrassen till vaggan, finns ingen i rätt mått så här ska det bli hemma-pulning för fullt!

    Linda skrev också att Hipp(?) barnmat sponsra med mat för 500:-mån mellan 6-12mån. tror det var nått mer märke också..
    Låter ju bra om man får mat för 500:- det är ju ändå en hel del burkar per månad.
    Men vet inte om jag är entusiastisk men har aldrig ens tänkt tanken på att köpa burk-mat, fast det kanske är lite annorlunda om man har tre barn vs ett...
    Fildi vad har ni gett era pojkar? gav ni mat efter deras ålder eller "skulle varit" ålder? (om du förstår vad jag menar)

    Leaeva sa dom det över telefon direkt? inga möten och besök hemma med utvärdering? Hade ju varit bra om du fått den lilla hjälpen när mannen är hemma. Det var verkligen skit dåligt erbjudande från dom, och vad menar dom med 150:-timmen? är det du som ska anställa någon?
    Så om du tex ska åka iväg och handla då ska du bara lämna barnen hos den människan hemma i ditt hem och du får i snitt 2tim i veckan att handla. det hinner man ju inte ett skit på om man ska handla till hela familjen.
    Bra att du ska överklaga! kanske du kan ringa och prata med någon annan avdelning.. pratade du med socialen? Linda hade väl också nå strul från början innan hon fick prata med en vettig människa....

  • Busan10

    Alltså heeelt sjukt! Att ni måste betala för hemtjänsten. om ni ändå bara skulle få 8tim när din man jobbar så kan dom väl iaf stå för kostnaden minst. så sjukt snålt! 
    Min man sa att får vi ett sånt erbjudande så skulle han säga att man bor då i den pinsammaste kommunen i sverige!

    Bättre att anlita svartjobbare för 100-120:-timmen då, finns alltid nån som ställer upp på det och billigare! ;)

  • Busan10

    Nja nån special vaggan är det väl inte direkt, jag gjorde den på slöjden i skolan.. Blev skrattad åt och fick frågan "varför gör du sån stor för??" från lärarna och folk.. Funderar på att skicka in en bild till dom sen, visste väl att jag hade en anledning till att jag tog så stora mått =) haha..


    Dom kommer ju inte kunna ligga där jätte länge men iaf en stund i början..


    Ja precis så har jag också tänkt med maten, har aldrig gillat när folk ger burkmat... ;P


    känns mer naturligt att göra själv för då vet man vad som finns i maten och var den kommer ifrån. dock är jag ganska petig när det kommer till mat till mig själv också, jag köper kött från grannen osv. blir väl lite skadad på sånt när man är från landet och uppvuxen på det viset =)

  • Busan10

    Ja men det är lite av en hobby att hitta bra råvaror och göra "ordentlig" mat.. älskar dock korv i alla former och det är ju extremt tveksamt vad det egetligen är i dom men det bryr jag mig inte när det kommer till korv =D haha..
    Skulle aldrig i livet köpa kött eller värre köttfärs i butik, men korv det går bra (hycklare)!

    Förresten har du bröllopsbild på din fb? gick med i en grupp för trillingföräldrar och drog några korta slutsatser till att det kunde vara du :)

  • Busan10

    Åååh älgkött, nu blir jag hungrig fast jag nyss ätit =) Mums! Jag har jaktlicens men jagar aldrig, så jag får nöja mig med att köpa kött från grannen som slaktar böndernas djur här i byn..
    Kunde dock blivit rådjurskött här om natten då det stod en bock i trädgården och skällde, då var jag bitter när jag inte fick sova =D

    Då addar jag dig :)

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???