Inlägg från: Sarasbaby |Visa alla inlägg
  • Sarasbaby

    400 kr i kuvertavgift?

    När vi gifte oss var det många av våra vänner som studerade, liksom vi själva. Vi valde att ha kuvertavgift, istället för presenter, och tog då 250 kr per person över 15 år, barnen behövde inte betala. Den summan täckte inte ens varmrätten, men en del tyckte att det var dyrt ändå... Vi var ute på landet och nästan alla gästerna behövde åka ganska långt, men vi ordnade specialpris på boende och erbjöd även "gratis boende" (tältplats, några sängplatser och massa inomhusgolvyta...) i anslutning till festlokalen.Vi valde också att bjuda de som hjälpt till mycket (tex fotografen som var en nära vän och toastmastern samt några till på hotell och mat) 

  • Sarasbaby

    Kanske ska tillägga att anledningen till att vi valde att ta ut avgift var såklart för att kunna erbjuda lite bättre mat. Med hjälp av att gästerna betalade del av sin huvudrätt så kunde vi ha fri bar och rejält med god mat som ALLA faktiskt uppskattade. Jag tycker helt klart att man får göra som man vill efter eget huvud och ekonomi. När vi valde kuvertavgift istället för present tänkte vi hur mycket är rimligt för de som kommer och hur mycket skulle jag själv kunna tänka mig att betala för en fest?  Och vad skulle vi göra av alla presenter, herregud har man bott ihop i några år har man kanske det mesta, eller?

  • Sarasbaby

    Appropå att gifta sig när man studerar: Vi hade sjävklart sparat till festen och hade råd att göra det som vi ville, vi var inte beroende av kuvertavgiften, men som sagt för pengarna uppgraderade vi maten istället för att bjuda på enklare käk.

    Gästerna lade istället för att ge present ner pengarna på en godare middag till sig själva. Hade vi inte valt kuvertavgift hade vi gjort egen mat, istället blev det en stor ekologisk buffé med fantastisk mat (säger de som var gäster, själv var jag alldeles för glad och uppspelt och fick knappt i mig någonting =)). Det gjorde ju också att det blev mindre arbete innan för oss och det var så skönt att slippa ta hand om disk och servering!

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?