Inlägg från: Butterscotch |Visa alla inlägg
  • Butterscotch

    400 kr i kuvertavgift?

    Det är sjukt mycket pengar. Om man bjuder till bröllop ska man göra just det - bjuda. Tycker jag.

    Men det är väl typiskt för mångas inställning idag - man vill ha finaste villan direkt, man vill ha värsta lyxbröllopet etc etc trots att man inte har råd. Wake up and smell the coffee, liksom. Livet är inte ekonomiskt rättvist, och man får se till att anpassa sig därefter.

  • Butterscotch
    Anonym skrev 2011-03-07 09:14:25 följande:
    Självklart inte. Att dessutom tvinga gästerna att betala för ringar, kläder och blommor skulle ju vara galenskap!
    Tja, jag har läst trådar på FL där gästerna fått betala 300 spänn i kuvertavgift och sen blivit bjudna på typ en simpel pastasallad. Så visst finns det brudpar som ser till att sko sig ordentligt på sina suckers till gäster - de ska ju vara evigt tacksamma att de ens blev bjudna!
  • Butterscotch
    Saaaraa skrev 2011-03-07 19:36:07 följande:
    Jag tycker att det är okej att man vill ha kuvertavgift, men tycker att det är ohyfsat att sätta ut en summa.
    Precis. Men folk som tar ut kuvertavgifter vill väl inte riskera att inte få in tillräckligt med pengar, och därför sätter de ut ett belopp. Mycket mer ok och smakfullt att brudparet ber om bidrag till festen, och ger gästerna möjlighet t ex att anonymt sätta in valfritt belopp på ett konto.
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2011-03-08 08:41:59 följande:
    Men då är ju de som tackar nej till bröllopet pga deras ovillighet att betala en sådan "hög" summa kanske inte vänner som man vill fira sin stora dag med ändå. Det är faktiskt inte svårare än att betala= gå eller strunta i att betala= stanna hemma. 
    ... eller så är människor som tar betalt av sina fattiga bekanta (alternativt kräver en "present" till ett av brudparet bestämt värde av minst x kronor) inga vänner man vill fira deras stora dag med... ja, man kan ju se det hur man vill, beroende på ens egen inställning till att "bjuda" på fest.
  • Butterscotch
    Anonym (Gillar fest...) skrev 2011-03-15 02:53:43 följande:
    Men resultatet blir ju detsamma? Endera så har man kuvertavgift och då kanske vissa blir sura och tackar nej och kommer inte eller så bjuder man en mindre skara och då kanske vissa blir sura för att de inte blir bjudna. Det är nog bäst att inte ha fest alls...   



    Ett till alternativ finns ju, och det är att man väljer en mindre flådig fest som passar ens plånbok bättre. Då kan man bjuda fler.
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?