Inlägg från: Anonym (Usch) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Usch)

    400 kr i kuvertavgift?

    Kuvertavgift är verkligen en trist grej. Det är helt ok att tacka nej till det faktiskt.

    Fatta vad tråkigt att gifta sig och ens vänner och bekanta känner en massa negativa saker runt ens bröllop för att man inte känner för att bjuda och håller sig till en nivå man fixar ekonomiskt. Jag tycker det är rubbat.

  • Anonym (Usch)
    Anonym skrev 2011-03-08 13:49:36 följande:
    Jag undrar lite hur ni som är väldigt anti kuvertavgift ställer sig till detta:

    Vi ska gifta oss och har sparat pengar länge för att kunna få det bröllop vi vill ha. Vi kommer inte att ta någon kuvertavgift men däremot 200 kr per person över 18 år och 50 kr per barn under 18 år. Pengarna kommer inte att gå till oss eller vårat bröllop men istället för att få presenter vill vi skänka de pengarna till barncancerfonen. Vi förlorade vårat barn i cancer för 1 år sedan och forskningen betyder så otroligt mycket.
    Så alla gäster får äta och dricka samt delta både på cermoni och fest och de betalar inget för transport från kyrkan till festlokalen och de slipper köpa present. Vårat enda krav är att de donerar 200/50 kr som vi sedan skänker till barncancerfonden. Tycker ni att det är fel också? 
    Varför ens jämföra dessa två alternativ?

    Det jag och många som är emot kuvertavgift vänder mig emot är att man tvingar de som vill komma på bröllopet att ge pengar. Det kan man ju säga om ovanstående också, men det är ju så behjärtansvärt också med tanke på vad ni gått igenom så det går liksom inte att säga något om.

    Att "bjuda" folk till ett bröllop där de själva får betala maten är något helt annat. Folk borde verkligen tacka nej till det.
    Man måste nämligen inte köpa någon dyr present till ett brudpar. Summan bestämmer man helt själv. Det finns helt enkelt inte några hållbara argument för kuvertavgift på bröllop för folk med lite hyfs och stil.
  • Anonym (Usch)
    Välvillig skrev 2011-03-08 14:31:53 följande:
    Tråden är ju full av hållbara argument. Är det så svårt att förstå att vissa vill arrangera en trevlig middag för 70-80 personer men inte har råd att betala allt  själv?
    Men det är ju just det. Du vill arrangera en middag för 70-80 per. Men du vill inte betala? Exakt där slutar logiken och folkvettet.
  • Anonym (Usch)
    Välvillig skrev 2011-03-08 14:42:54 följande:
    Vill inte betala? Man kanske inte KAN betala?

    Vissa personer som arbetar i låglöneyrken eller är långtidssjukskrivna kommer kanske aldrig ha råd. Tycker du de ska bjuda närmaste släkten på rulltårta och saft?

    För övrigt tycker jag inte du ska uttala dig om folkvett.
    Men kan gästerna det då?
    Kom inte med några rulltårteargument för det har fixats stora fester till väldigt biliga penningar, det finns det exemple på i alla bröllopstrådar.

    Det handlar om att välja. Vill man fira sitt bröllop med 70 pers men inte har råd att bjuda på middag så får man väl bjuda på rulltårta då. Man blir inte mindre gfit för det och det kan också bli en jättefin tillställning.

    Eller så har man råd att bjuda 40 pers på middag och då bjuder man dem.

    Men att välja att inte anpassa sig efter sin egen ekonomi och låta andra betala - det är inte folkvett nej. Snudd på oförskämt faktiskt.
  • Anonym (Usch)
    Välvillig skrev 2011-03-08 15:31:14 följande:
    Att ordna stora fester för lite pengar kräver nästan alltid kontakter och mycket tid. Men visst är det att föredra framför kuvertavgift.

    Gick du aldrig på studentskivor när du var 18-19? Det gjorde jag och det var ingen som klagade på kuvertavgifter. Varför skulle det vara så annorlunda med bröllop?
    Nej studentskivor hade vi inte på min ort. Det känns som lite annorlunda i upplägg också. Alla studneter går väl knappast på alla studentskivor?
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?