• Guapa

    Hur lång tid tog din förlossning?

    Det här är kanske en dum fråga men hur vet man att förlossningen börjat?

    På måndagen började jag få ont i ryggen och en lätt mensliknande smärta.
    På torsdagen gick "slemproppen"
    På fredagen ökade de mensliknande smärtorna och jag fick åka in till förlossningen för misstänkt vattenavgång men det var falskt alarm. De mensliknande smärtorna ökade i intensitet men gjorde inte jätteont.
    Natten lö-sö kunde jag inte sova pga regelbundna kramper i ryggslutet (intervall 7-10 min)
    Natten sö-må kunde jag heller inte sova pga kramper i ryggslutet
     
    Natten må-tis började det bli riktigt jobbigt, jag skulle sättas igång tisdag morgon pga överburenhet men eftersom jag inte sovit på flera nätter åkte vi in kl 04.00 för att få en sovdos så jag skulle orka med förlossningen. När vi kom in visade det sig att jag redan var öppen 8 cm! Bebisen kom ut 10 timmar senare, kl 14.00.

    Jag fick frågan efteråt när förlossningen startat och jag kunde inte svara. Jag visste inte ens att förlossningen faktiskt var igång när vi åkte in till förlossningen, den kan ha startat flera dagar innan.. 

  • Guapa
    Petite87 skrev 2015-08-08 22:42:02 följande:

    Barn nr 1, 28 år, snudd på tre dygn med värkar(två sovdoser och en morfinspruta) lustgas, kvaddlar och panik-eda när jag var öppen 9 cm. Vaginal förlossning med bara 4-5 krystningar så var han ute. Någon fler som haft flera dygn av latensfas?


    Jag hade mer eller mindre regelbundna värkar i tre dygn innan jag åkte in till förlossningen (för att få sovdos, hade inte fått en blund dessa dygn, men smärtan var inte outhärdlig). Var öppen 8 cm när jag kom in, fick EDA påfyllt 3 ggr (hjälpte inte ett smack - däremot tog det helt bort krystkänslan). Ungen kom ut efter ytterligare 9 tim.

    Jag tippar på att latensfasen höll på minst ett par dygn iaf.. 
Svar på tråden Hur lång tid tog din förlossning?