Inlägg från: KnytetsMamma |Visa alla inlägg
  • KnytetsMamma

    Någon mer som hoppas få syskon 2014 eller -15?

    Det verkar vara stor skillnad på om man går privat eller via landstinget, lite knäppt tycker jag för de borde ju köra samma. De pratade om ofrivillig barnlöshet på nyhetsmorgon nu i veckan och barnmorskan och gynekologen där tyckte att man absolut inte skulle vänta 1 år om man redan vet att det är något som inte stämmer, t ex utebliven eller oregelbunden mens och ägglossning....hoppas i alla fall att du snart får hjälp löpartjejen och välkommen hit Enboll. Vi är lite i samma sits, vi har en dotter född -12 och vill nu ha en liten till, har dock inte fått tillbaka min mens sen avslutad amning så ska börja med pergotime i april, spännande.

  • KnytetsMamma

    Jag vet ännu inte, ska tillbaka till gynekologen 1/4 och sätta igång behandlingen så vi får se. För min del var det så att de inom landstinget skulle ha 1500 kronor för det första läkarbesöket medan det privata gick på frikortet :) Inte så svårt då att välja....

  • KnytetsMamma

    Vad tråkigt, trist att du inte har något privat alternativ att kontakta heller. Jag kan förstå att de tycker att man ska försöka i ett år om man har regelbunden mens men när man vet att man inte har någon ägglossning tycker jag att det är idiotiskt... och precis som säger så finns väl en risk att de har sommarstängt :( Stället där jag har fått pergotime har stängt 4-5 v på sommaren, lite jobbigt men hinner ju med en kur innan dess och får sen fortsätta i höst igen.


    löpartjejen skrev 2014-04-07 18:20:34 följande:
    Hur går det för alla här inne med bebisverkstaden. Här går det väldigt dåligt ingen mens på snart 4 månader å fick svar från läkaren idag angående påskyndande av utredning men här får man gott vänta i 1 år trots man vet orsaken. Blir så frustrerad att man inte kan få hjälp trots man haft mens 2 gånger sen förra sommaren.  Till sommaren har vi försökt 1 år men då har de väl sommarstängt. Super lätt å bli gravid på egen hand eller???

  • KnytetsMamma
    löpartjejen skrev 2014-04-24 13:30:57 följande:
    Efter lång väntan har jag äntligen fått ett positivt graviditetstest.
    Stort grattis, vad underbart!!!
  • KnytetsMamma

    Jag är också gravid, fick detta resultat i tisdags när jag inte kunde vänta längre med att testa. Är överlycklig och vill nu bara att de första 12 veckorna ska gå snabbt så vi kan berätta!!! Dottern kommer vara 2 år och 8 månader när syskonet kommer, blir nog bra.


  • KnytetsMamma
    Camilla040609 skrev 2014-06-01 20:44:37 följande:

    Igår gick jag in i v.12 så idag 11+1 smile1.gif Tiden går sakta men säkert framåt. Illamåendet håller i sig men inte med samma kraft så jag hoppas det snart ger sig! smile1.gif


     


    Tänker och grubblar på hur jag ska berätta för mina föräldrar. Typ ALLA andra runt oss vet om det nu redan. Men att berätta för mina föräldrar är en mardröm för mig tyvärr. smile4.gif Hoppas de tar det väl fast de inte tycker om det. Men som jag sa i höstas då jag var gravid "Ni får acceptera att det är vårat liv, och vi som får stå för konsekvenserna."


    ÅÅhhhh...så nervös jag är!! Skrikandes


    Hur kommer det sig att du inte vill berätta för dina föräldrar?
  • KnytetsMamma
    Camilla040609 skrev 2014-06-01 21:32:07 följande:
    Jag vill men de har med alla fyra graviditeter ifråga satt mitt och makens val och jag är sååå fruktansvärt less på att förklara mig. Har tre underbara ungar som vi lyckats väl med genom åren. Att mina föräldrar misstyckte om första kan jag väl förstå eftersom jag var 19år då jag blev gravid och sådär men det är mitt val och vill bara bli accepterad. Har aldrig haft en öppen relation med mina föräldrar så det är tungt att vara öppen med dom om en sådan privat sak som att vi ska ha ett till barn. Hoppas du förstår mitt röriga inlägg smile1.gif
    Förstår ditt röriga inlägg...lite tråkigt bara att inte ens föräldrar kan vara glada över de val man gör i livet och stötta...visst kanske det inte är en önskan man har att ens barn ska få barn så tidigt men om det nu blir så så borde man ju stötta tycker jag....hoppas det går bra när ni berättar :)
  • KnytetsMamma
    löpartjejen skrev 2014-06-01 22:12:30 följande:



    Stort grattis till dig med! Vad kul med flera plus här i tråden.
    Tacka!! Känns toppen!! En kur med pergotime var vad som behövdes för att kicka igång min kropp...
  • KnytetsMamma
    Gweny skrev 2014-06-02 08:10:06 följande:
    Härligt!! När är din BF? vill också att det ska bli v.12 nu och allt ska gå bra.

    Min dotter var också runt den åldern när min son kom, funkade jättebra. smile1.gif
    Jag tror jag har BF runt 3/2-2015, det är vad de flesta sidor på nätet säger (inkl.familjeliv). Ja, jag hoppas att det kommer bli bra att hon är närmare 3 år än 2 år när syskon kommer.

    Har idag bokat in vul den 1/7 så det känns bra, då behöver jag inte vänta ända till vecka 12 innan jag får se att det faktiskt bor en liten där inne :)
  • KnytetsMamma
    Gweny skrev 2014-06-13 17:00:09 följande:
    Nu till något tråkigare...
    Mina symtom försvann för några dagar sedan, min instinkt stämde och idag på gyn fick vi konstaterat att det är ett ma. smile4.gif  är så otroligt ledsen, att efter lyckas efter så lång tid, och så händer detta.
    Åh, nej vad tråkigt,ni som kämpat så länge. Vet att det inte är någon tröst men missfall beror ju till största delen på att det är något fel på fostret och att det ändå inte skulle klarat sig. Sen vet jag att det inte gör att man inte blir ledsen för det förstår jag absolut att man blir
  • KnytetsMamma
    Gweny skrev 2014-06-16 13:00:25 följande:
    Tack ska ni ha! Är tufft för oss båda. Just när vi kämpat så länge och med mina få äl är chansen ganska liten. Så känns orättvist. smile4.gif
    Men får ni börja med pergotime nu istället då eller?
  • KnytetsMamma
    löpartjejen skrev 2014-07-21 22:59:44 följande:
    Hej! Längesen det skrevs något här. Hur går det för er alla härinne?
    Har varit på ultraljud nu å fick veta att jag väntar tvillingar. Det kom som en väldig överraskning.
    Oj, grattis vad kul. Ni hade ett barn sen innan eller?

    Själv ska jag ta cytotec idag för att kroppen ska fatta att den ska stöta ut fostret m.m och sen hoppas jag att antingen kroppen kommer igång av sig själv med egen ägglossning eller att jag snart får börja med pergotime igen så vi snart kan få ett efterlängtat syskon.
  • KnytetsMamma

    Jag är tillbaka här igen nu, blev gravid i maj men det slutade tyvärr i ma i juli. Nu är jag dock gravid igen i vecka 5(4+4) men är SÅ orolig att det inte ska gå vägen....hur hanterar ni andra som varit med om missfall oron över att det ska ske igen? Man vill ju såklart njuta och glädjas åt graviditeten men svårt när man är ständigt orolig att det ska ske igen...

Svar på tråden Någon mer som hoppas få syskon 2014 eller -15?