• Bollas

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Zinfandel: Jag har hypothyreos och äter Levaxin (precis som jag förstår att du gör(?)). Vilket värde menar din läkare att din TSH ska ligga på under tiden du försöker skaffa barn (och kanske annars också)? Jag frågar dig eftersom jag håller med Tjorven01 om att du har galet mycket kunskaper inom området :)
  • Bollas
    tjorven01 skrev 2011-10-26 18:35:06 följande:
    TSH ska helst ligga mella 1,0 och 1,5 om man försöker bli gravid.
    Dock menar många kliniker att under 2,0 är ok och min egen läkare tyckte allt inom referensvärdet upp till 4,2 var ok?????

    Ja, min läkare säger samma sak, att allt inom referensvärdet är bra. Blir så trött på det. När jag var gravid fick jag smygöka levaxin själv hela tiden.
    Ok, då måste jag öka min levaxin igen, sista låg på 1,9...

    Tack för svar Glad  
  • Bollas
    Tjorven1 och Zinfandel: Tack för bra info. Jag brukar också vara extremt påläst inom medicinska ämnen och min man menar att jag ska bli läkare hehe...jag tror det är lite sen för det. Det är bara det att detta med åsikterna om TSH spretar helt vilt åt olika håll. Min fastläkare menar en sak (ALLT inom referensvärdena är bra) och min gyn (fertilitetsläkare) säger något annat (som jag förstås litar mer på eftersom vi har samma mål, nämligen BEBIS). Det som jag tycker är lite jobbigt är att min fastläkare blir "sur" (kanske bara jag som tycker det) om jag ändrar levaxin dosen efter min gyns rekommendation. Tycker det är lite konstigt, men kanske man trampar varandra på tårna i medicinvärlden?? (Detta var bara en liten reflektion). När jag var gravid menade min doktor att allt inom referensvärdena var bra och det VET jag att det inte är. Hon ringde endokrinolog och jag fick höja dosen som tur var.
    En fråga till, vet ni om man kan få högt blodtryck av Levaxin? Jag vet att man kan få snabb puls... Nu har jag ganska högt tryck, men pulsen har snarare blivit långsammare (antagligen för att kompensera för det höga trycket). 

    Lully Hill: Ja, det är alltid bäst att kolla själv. Det är som Zinfandel skriver, det som är bra för de flesta är inte alltid rätt för oss gravidsugna eller gravida.
  • Bollas
    Lully Hill skrev 2011-10-29 18:07:27 följande:
    Jag vet inte om mitt TSH stiger när jag sprutar. Ingen har kolla det. 
    Att man tar Levaxin är det för att man har över eller underfunktion? Jag är helt novis på detta.

    Då har man underfunktion, så kallad Hypothyreos. Utan behandling i form av tex Levaxin så är TSH högt och T4 lågt (det är ett samband mellan dessa). Om det finns andra varianter vet jag inte.
  • Bollas

    När det gäller graviditet är det att ha regulerad ämnesomsättnig (TSH och t4) viktigt för bla ägglossning, att minska risken för missfall och för att barnets nervsystem ska utvecklas som det ska. Framförallt viktigt i första och andra trimester, i tredje så har barnet en egen produktion av hormonet. 
     

  • Bollas

    Var hos min fertilitetsgyn idag, kollade om äggblåsorna vuxit till sig... Han sa att om man inte har antikroppar när det gäller hypothyreosen så räcker det att man håller TSH under 4, men har man det (som jag har självklart :/) så ska man hålla sig under 2, gärna med marginal.

  • Bollas

    Tack för länken, bra att få svart på vitt. Det ska sägas att det jag frågade om var på vilken nivå jag skulle ligga på nu när jag provade att bli gravid (speciellt med tanke på ägglossning som jag har problem med). Forskningen i länken handlar ju om själva graviditeten. Min gyn sa förra gången jag var gravid att jag skulle ligga runt 1, inte högre. Min "vanliga" doktor däremot sa att upp till referensvärdesgränsen var ok, även i graviditet. Jag blev så provocerad, det handlar ju ändå om ett liv...En "vanlig" tjej som inte hade speciell gyn hade ju trott på detta.
    Jag håller med dig Tjorven1 att det är helt otroligt nonchalant av vissa doktorer att inte hålla bättre koll på detta, men återigen är ju graviditet ett kvinnofenomen och kanske av vissa nedprioriterat (men nu var jag fördomsfull, förlåt)?

  • Bollas

    En fråga, är det ökt missfallsrisk om man går under referensvärdesgränsen för TSH, dvs att man kanske är överdoserad med Levaxin? Mitt värde svänger så enormt fort upp och ned tyvärr...

  • Bollas

    Bling1975: Tack för svar. Så konstigt att TSH sjunker under graviditet för dig, har du fått förklaring? Jag läste din presentation och ser att du är i andra trimester Skrattande. Jag håller tummarna så det knakar för dig!!!!

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.