• Nikki GBG

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    när jag läste den här tråden började jag fundera på om jag kanske kan ha ngn typ av immuna fertilitetsproblem..
    började försöka i januari blev gravid med en gång men fick tidigt missfall redan i v 4+6 sen blev jag gravid 2 månader senare igen men även detta blev missfall dagen efter bim. nu har vi försökt 4 månader till men inte blivit gravid än..
    de ser inga fel på mig på vaginalt ultraljud.
    men min kropp har alltid stött bort främmande material, opererade öronen när jag var tonåring och fick ha ett drenage men min kropp reagerade kraftigt mot plaströret som skulle drenera, sen gnisslade jag tänder som liten och skulle bygga på tandfasader på mina nedslitna tänder men mitt tandkött reagerade på det nya materialet och kröp uppåt för att slippa komma i kontakt med det främmande materialet.
    2000 förstorade jag brösten men min kropp stötte bort inläggen och bildade en kapsel av vävnad kring inläggen så brösten blev stenhårda, fick opereras igen då med inlägg av ett nytt material som kroppen skulle tåla men även då stötte kroppen bort det..
    jag blir lätt förkyld och hade gluten som liten så vad tror ni?
    finns det ngt jag kan göra själv för att kroppen inte ska stöta bort embryot nästa gång jag blir gravid??

  • Nikki GBG
    Zinfandel skrev 2011-09-05 12:37:09 följande:
    Nikki: vad har du fått för behandling vid alla bortstötningstillfällen, vad har man satt in för medicin då..? Vad har varit läkarnas åsikt? Att du blir lätt förkyld verkar vara tecken på svagt immunförsvar. Gluten är immunologiskt men det verkar du ha vuxit ifrån..? 

    Eftersom ni inte har försökt särskilt länge så skulle jag råda dig att ha tålamod, fertilitet är inget enkelt och det är normalt att det tar sin tid. Däremot tycker jag det är bra att du redan nu söker information. Jag föreslår att du försöker få till en missfallsutredning eftersom du faktiskt blir gravid, det är en mycket bra början. Det kan räcka att man sätter in lite kortison. Under tiden kan du själv prova med barnalbyl och framförallt läsa boken Is Your Body Babyfriendly. Be även att få testa för bakteriell vaginos, Grupp B Streptokocker samt sköldkörtelvärden, det kan du göra på din vårdcentral eller hos BM/gyn. Lycka till! 
    nej ingen behandling alls för kroppen har skött missfallet bra på egen hand eftersom det varit så tidiga..
    läkarna säger att det nog bara är extrem otur men så säger de väl jämt för att inte oroa.
    ja gluten har jag vuxit ifrån..
    jag tar albyl minor och progesteronsalva men för att veta om det hjälper måste jag ju bli gravid igen först..
    de säger att jag inte får en missfallsutredning förrän jag fått 3 missfall på raken men det känns för jävligt att man ska behöva få 3 innan ngt görs! :(
    vad kan kortisonet göra? ska man fortsätta ta det även efter man plussat?
    jag har kortison-tabletter hemma som egentligen är till min katt men när jag googlade på fass så är det exakt samma kortisontabletter som skrivs ut till människor för diverse olika saker kanske främst allergier.
    skulle man kunna självmedicinera med dem? kanske en halv om dagen från ägglosning och framåt?
    bakteriell vaginos, ger inte de illaluktande flytningar? haft de en gång men fick det behandlat och inte haft det sedan dess.
  • Nikki GBG
    Zinfandel skrev 2011-09-05 15:19:08 följande:
    Nikki: jag menade behandlingar efter de tidigare bortstötningarna, inte bara MF. Ett tips som jag viskar väääldigt tyst; vem kan kontrollera hur många MF du har haft...?! Ta kommandot över situationen!!
    nej det är ingen läkare som tagit upp problemet eftersom mina operationer är gjorda på privat klinik där de enbart bryr sig om att få jobbet gjort och att få sina pengar de håvar in..
    jag har ju prednisolon hemma som ska tagga ner immunförsvaret och inte döda främmande celler, tex mannens spermier så funderar på att ta en om dagen från ägglossning.. men kan det göra skada om det nu inte är immunförsvaret som orsakar missfallen?
    jag har inget tålmod, orkar inte gå igenom utredningar osv, inte min kille heller, han tycker redan det är jobbigt att vi fått springa till gynakuten så många gånger för att mäta så hcg sjunkit efter missfallen..
     
  • Nikki GBG
    Zinfandel skrev 2011-09-05 15:39:07 följande:
    Nikki: jag kan bara råda dig att läs, läs, läs, kunskap är trygghet. Sök på Pred & fertilitet så får du massor med läsning som du kan utgå ifrån och fatta ett beslut efter. I Sverige är det vanligaste att man ger 5 mg, ibland 10 mg.
    tack {#emotions_dlg.flower} ja jag läser så det knakar om missfall, orsaker, behandlingar osv.Glad
    många skriver att de ätit prednisolon 5 mg tom v 12 och sen trappat ner till en halv tablett de sista 3-4 dagarna och fått en lyckad graviditet så jag tror jag ska testa samma. det är 5 mg jag har hemma oxå Glad kanske bäst om jag börjar redan nu 5 dagar före min beräknade ägglossning?
  • Nikki GBG
    Virvla skrev 2011-09-05 21:39:24 följande:
    Nikki: Jag har fått Prednisolon av min hemortsläkare, 10 mg om dagen med start mensdag 2. Gjorde IVF med korta metoden och började med pred samtidigt som menopursprutorna. Blev gravid och ska fortsätta med pred åtminstone fram till VUL i v 8, ev fram till v 12.
    För er som hört att Falun skriver ut Prednisolon så tror jag det är sällsynt numer, om de förskriver det så är det endast fram till plus. De verkade inte helt nöjda med att min doktor skrivit ut det...
    oki men vilken skada kan det göra i så små doser om nu läkarna inte gärna vill skriva ut det?
  • Nikki GBG
    korfu08 skrev 2011-09-06 10:30:25 följande:
    Precis nässelutslag och ledbesvär har jag och ett barn, sen blev det 3 missfall och sen visade det sig att vi bara kunde få barn via IVF och dit kom vi aldrig, jag blev så dålig, att mitt immunförsvar la av helt för ett år sedan, nu är jag på väg tillbaks, men har valt att stanna vid ett barn.
    blev du dålig av prednisolonet?
  • Nikki GBG

    har börjat med prednisolon nu 5 mg per dag och shit vad pigg jag blivit jämfört med innan då jag jämt var trött! Glad

  • Nikki GBG
    Lully Hill skrev 2011-09-07 12:49:27 följande:
    Intressant med alla tjejer med immunologiska problem som inte haft vinterkräksjukan tycker jag!!
     Självklart kan man inte dra något starkare samband men det är en intressant reflektion ändå!
    32 år och aldrig haft vinterkräksjukan heller.. kan man då vara säker på att det just är immunologiska problem man har? eller är det vanligt att man aldrig haft det som vuxen ändå?
  • Nikki GBG

    kroppstemperaturen ska ju höjas minst 0,5 grader när man haft ägglossning eftersom progesteronet som kroppen då bildar höjer temperaturen.. om man bara haft en höjning på 0,3 grader, betyder det då att kroppen bildar för lite progesteron???

  • Nikki GBG

    hade ägglossning igår som jag verkligen kände av! vilken smärta i speciellt vänster äggstock! fick även en tempdipp ner till 36,2 på kvällen som under natten steg och var uppe i 37,1 tidigt i morse. det betyder väl att ett ägg verkligen har släppt!? läste att man annars inte får den där dippen som följs av snabb höjning..

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.