• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Nikki GBG skrev 2011-11-14 12:42:50 följande:
    jag menar.. kan lgA-brist (immun-brist) leda till missfall eller infertilitet?? jag kanske inte ska äta kortison om jag har brist på antikroppar???
    Jag vet faktiskt inte. Däremot sa min Dr att immunförsvaret handlar om balans. Jag hade för lågt värde på vissa celler och skyhögt på andra.  det är så immunförsvaret fungerar, som en gungbräda. Så ditt blodprov på låga antikroppar säger nog väldigt lite i dessa sammanhang. man behöver nog göra en test på dig för att se vilka antikroppar som är låga och om du har höga andra antikroppar, Killercells.

    Den immunutredningen gör ju tyvärr bara på klinikerna i London och Athen.  Men där kan du mycket väl ordineras kortison och dessutom Intralipiddropp, mm som skall balansera immunförsvaret, dvs höjer goda antikroppar och trycker undan de elaka.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Den lilla M skrev 2011-11-17 09:55:01 följande:
    Lully hur går det för dig? Tänker på dig och håller tummarna för att du mår bra..
    Hej vännen!
    Har tänkt på dig också!! Undrar om du träffat Dr D och vad du tyckte. Kanske är på g med någon behandling?

    Jag mår bra! Tog HCG i tisdags och det är nu uppe i 18700. Starkt och bra och dubblar sig som det ska! Oron finns där ändå. jag närmar mig nu de veckor då de flersta missfallen sker 7-8. Jag är i v 5+6. På torsdag nästa vecka skall jag göra göra VUL. Jättenervöst!! Tänk om det inte pickar något hjärta!
    har gjort totalt tre IL nu och Dr D har sagt att ajg måste nog hålla på med det hela graviditeten. prednisolon skall jag äta hela graviditeten och 6 v efter förlossningen. Pg a proppbildningen. vet inte om det är för immunproblemet eller pg a att jag är så jättegammal! Ska kolla det.

    Om du bor i närheten av Stockholm har ajg info om var du får hjälp med IL. Inboxa mig iså fall! Det är jättesmidigt och funkar bra med Dr D. Jag är såå nöjd med honom!

    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla vänner,
    Igår mådde jag jättedåligt. Konstigt ont i huvudet, precis som jag brukar ha innan mens, och molande ont till och från i magen. Nästan lite svimfärdig. Skulle jobba hemifrån men låg mest på soffan och mådde pyton. Orolig att mf var på gång. Inget blod ännu i alla fall och idag mår jag bättre.  Det kanske bara var något tillfälligt, men man får vänta och se. Oroligt är det. På torsdag får jag se om NÅGOT litet pickar där inne!

    Kram


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Bollas skrev 2011-11-19 10:58:26 följande:
    Lully: Jag hade också jätteont i huvudet (hormoner) och molande ont i magen när jag var gravid, ofta, och det blev en fullgången graviditet av det :) Får hoppas att det bara är växtvärken du känner av!Solig 
    Hej Bollas,
    Tack för dina lugnande ord! Jag hoppas att det är hormonerna som du säger. Att dagsformen kan variera så mellan dagarna. Det är verkligen nervöst till på torsdag. Om allt är ok då, kan jag andas ut lite.  Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack raringar för peppande ord!

    Jag har ju varit orolig och tyckt att efter att ha mått så dåligt i två dar allting blev plötsligt så "tyst" i kroppen. Så jag åkte till Stein på Sibyllekliniken och satte mig utanför dörren i morse. Han hjälpte mig så jag fick se ett litet Hjärtablinka mot mig på skärmen!!!! Så underbart och gud vad skönt att kunna andas ut!
    Idag har jag varit hemma och legat på soffan för jag är sååå trött! Tänker inte anstränga mig ett dugg nu!
    Jag har kvar min riktiga VUL tid på torsdag, då skall jag dit igen och få hjälp med bilder etc att skicka till CFC. Glad

    Nu vet jag att det är ETT litet pyre där inne och det lever!

    Kram alla!

     

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-11-21 17:36:08 följande:
    Härligt Lully, grattis!!! SkrattandeSoligHjärta{#emotions_dlg.flower}
    Puss och kram vännen! Hjärta
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Virvla skrev 2011-11-18 16:02:34 följande:
    Hej alla! Skrev här för länge sedan...Vi är nu inne på vårt 5:e IVF försök efter ett MA i v 8 för en månad sen. Det försöket var det första då jag fick Prednisolon 10mg + Fragminsprutor och första gången jag blev gravid. Nu kör vi på samma behandling. Jag har en fundering om TSH. Jag bad dem om ett nytt prov igår vid ÄP, har inte testat sen utredningen och det svaret såg jag aldrig. Nu var värdet 1,5. Jag undrar om värdet påverkas av kortisontabletterna. Vad tror ni? Jag undrar hur mycket värdet brukar stiga vid en graviditet. Känns ju som att det inte är något jättekliv för att komma över 2,0... Detta blir vårt sista försök på ett tag, jag vill verkligen ha så bra förutsättningar det bara går. Jag önskar att det gick att få IL dropp, men ser inget sätt att ordna det före insättningen som blir på tisdag. Kram till er alla fina starka tjejer!
    Lycka till med ET idag! Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Har idag varit på VUL och det pickar fortfarande!!!
    Allt såg bra ut och pyret är exakt så stor som den skall vara!! Gyn kramade om mig och sa att han är väldigt glad för det han sett idag! Eftersom allt ser bra ut nu så är risken för mf liten framöver sa han!!!!
    Nu behöver jag "bara" oroa mig för DS. Jag skall nog ta moderkaksprov så fort det går!

    Kramisar


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Virvla skrev 2011-11-22 14:25:46 följande:
    Tack Lully! Ja, nu ligger jag här med nålar i benen (akupunktur) och har fått tillbaka en morula. Hade hoppats på blastocyst men det behöver inte vara fel med morula dag fem säger de. Av våra övriga sju var det ingen som var tillräckligt bra för att återföra. Fem IVFr och aldrig något till frysen trots goda skördar. Kanske ska börja fundera på ÄD om det inte lyckas nu... Frågade läkaren om IL, hon hade inte hört talas om det i fertilitets sammanhang. Skulle önska att jag kunde ordna något själv, men det verkar lite svårt här. Kram, kram och lycka till med den fortsatta graviditeten!
    Hej yrväder!!
    Håller tummarna stenhårt för dig nu!!
    Nej, det är ingen idé att prata Intralipider med läkarna i Sverige. Helt okänt här tyvärr!
    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.