• Zinfandel

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Det enda som kan vara av värde just nu är att kolla progesteron. Hade du bott i ett annat land så hade man förmodligen bett dig ta en FBC för att se om du har en inflammation som kan orsaka blödningen men så tänker man inte här Förvånad det vanligaste är dock att IVFare blöder pga alla ingrepp.

  • Zinfandel
    Yrja M skrev 2012-12-17 18:57:57 följande:
    Hur tänker man här i Sverige då? Att blöder man så blöder man och då är det nog meningen att man ska blöda..!?

    Jag har kämpat så mycket för det här graviditeten och jag vill verkligen att den ska lyckas.

    Jag tar redan nu progesteron vagiatorier (800 mg/dag) och min läkare i Tjeckien sa att jag kunde höja dosen ifall jag fortsätter blöda. Så jag ska nog göra det, höja dosen alltså.
    Ungefär så resonerar man, ja....

    Ja, lyd du din tjeckiske läkare, det hade jag gjort!! 
  • Zinfandel
    Pissetuss skrev 2013-01-02 08:55:38 följande:
    Oj, lång tråd detta och jag har endast läst TS. För det första - GRATTIS! !!! För det andra - kan MS tänkas vara ett immunologiskt hinder att få barn?
    I allra högsta grad en autoimmun sjukdom, ja.
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-04-28 09:51:08 följande:
    Är trombyl verkligen samma sak som babyaspirin? Och isf är babyaspirin också immunförsvars dämpande? Sen undrar jag över prednisolonen. Den verkar ju inflammationsdämpande vad jag förstått? Som även vissa smärtstillande som tex Ipren. Ipren är ju inte att rekommendera när man försöker få barn. Är det någon som vet skillnaden på inflammationsdämpande och inflammationsdämpande? I teorin borde det ju vara bra med Ipren för folk med immunproblem? Kanske är helt ute och cyklar men hittar ingen info, det står bara att Ipren inte är bra, inte varför.
    Ja, det är acetylsalicylsyra. Nej, Ipren & kortison kan du inte jämföra, det är helt olika verksamma substanser.
  • Zinfandel

    De är korrekt! Acetylsalicylsyra är en cox-hämmare och när cox hämmas minskar även bildningen av prostaglandiner. På klarspråk så menas det att när immunförsvaret går igång så känner många av influensasymtom eller får en förhöjd inflammationsnivå i kroppen vilken då tex Baby aspirin hämmar.

  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-04-30 11:33:58 följande:
    Ruvat 2 ggr detta år och haft influensa lika många ggr som ruvningar det här året. Försökte ta upp immunproblematiken i samband med läkarbesöket idag. Det gick inte så bra. Han ställde sig upp mitt i min fråga och sa att han inte hade tid att svara på frågor eftersom han hade fler patienter :-/ såå mao, hur får jag tag på prednisolon?
    Det har vi nog alla stött på... Men alla läkare är inte likadana, sök dig vidare! Prova en allmänläkare istället och underskatta inte din vårdcentral. Fertilitetsläkarna är helt blockerade på nåt vis. Fundera över en immunutredning utomlands. Kortison är inte receptbelagt i alla länder, ska ni eller vänner ut och resa snart? Läs runt i andra trådar i ämnet, det finns många fler tips!
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-04-30 21:14:53 följande:
    I vilka länder kan man köpa prednisolon receptfritt? Ska ju till Tyskland snart så kan ju kolla där. Sen spånar jag på en annan sak, brainstormar bara. När kroppen reagerar mot embryot, är det som en slags allergisk reaktion? Kan man säga att man inte "tål" embryot?
    Nope, inte i Tyskland. Här finns en lista på vad det heter i olika länder om det hjälper dig
    www.fertilitetsguiden.com/atgarder/lakemedek.php

    Peny/Serum Clinic, Aten
    [email protected] 
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-05-01 10:10:40 följande:
    Tack Zinfandel för info. Läste idag i Illustrerad vetenskap att de gör kliniska studier om cannabis och autoimmuna sjukdomar. Tydligen har det visat sig att det lugnar immunförsvaret. Finns även redan sådan medicin på marknaden för MS. Kanske ett alternativ till kortisonet hehe
    Haha, ja det kunde ju vara nåt... Drömmer Men det har nog andra mindre bra effekter på fertiliteten Flört
  • Zinfandel
    gustava22 skrev 2013-05-01 20:10:08 följande:

    prednisolon går bra att köpa på nätet. Min dotter fick utskrivet av sin IVF klinik, men så liten dos att vi köpte för att kunna höja lite. Hon fick också fragmin samt levaxin. (hade underfunktion av sköldkörteln). Hon är nu gravid!


    Det hade jag verkligen inte rekommenderat när vi har få och dyrbara försök på oss, då gäller det att vara säker på att få det man behöver, vi har inte råd att äventyra något.
  • Zinfandel
    gustava22 skrev 2013-05-01 21:38:19 följande:
    Man måste naturligtvis anlita en apotekssida som är seriös och välkänd om man väljer att köpa receptfritt på nätet istället för utomlands över disk. .
    Du menar att det finns en sådan..?!? Flört "Utomlands över disk" = Apotek.
  • Zinfandel

    Så nyfiken på vad ni menar med seriös... Hur definierar ni det och hur vet ni det..? Goldpharma? Drygstore? Förvånad Ni kan ju dela med er av era goda erfarenheter! Flört

  • Zinfandel

    JoR: jag skulle säga att det ÄR immunrelaterat. Bra, läs på så mycket du bara kan. Tyvärr är svenska läkare inte särskilt öppna för reproduktionsimmunologi men det finns många andra läkare utanför Sverige som är. Mitt tips är; vänta inte med adekvat behandling, ju förr du söker, desto fortare får du din bebis. 

  • Zinfandel

    Vid liknande problem sätts olika TNF-hämnare in, tex Enbrel, Humira osv. Man bör då göra ett försök inom 6 mån eftersom det sedan försvinner ur kroppen. Ja, det står tom på att man inte ska bli gravid under tiden men om man inte kan bli gravid utan?! Vi som får detta i fertilitetssammanhang får även kortison

  • Zinfandel

    Ok, det kapades.... Och Fragmin. Det finns fler läkare än Dr D i Aten som framför allt har fler behandlingsalternativ för oss 'svåra fall'. Jag föreslår att du kontaktar några olika och bokar telefonkonsultation och sen låter magkänsla, erbjudande

  • Zinfandel
    cff skrev 2013-06-07 20:45:36 följande:
    Dr Gorgy i London skrev ut neupogen till mig, att ta efter ET. Jag har nu läst i en studie att det fördubblade graviditetsprocenten (från 20% till 40%) för kvinnor med "repeated implantation failure". Är det någon här som har testat neupogen och fick ni i så fall några biverkningar och vad blev resultatet?
    Börjar om nån vecka eller så.
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-06-04 13:05:13 följande:
    Zinfandel: skulle man kunna säga att kroppen reagerar som vid en allergisk reaktion mot embryot? Är det samma kemiska reaktion som sätter igång så att säga?
    Ja exakt så! Bort bort med den okända cellen!
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.