• Emmis87

    Orolig och klåda.

    Hej!

    Har en son på snart 1½ år som är äggallergisk, men har förmodligen börjat att växa bort enligt våran allergisköterska. Sen har han även varit både mjölk- och kattallergisk men det är nu borta. Sen enligt våran läkare är han ett eksembarn.

    Men har lite funderingar och undrar om du kanske har något tips på vad man kan göra eller hur vi kan gå till väga.

    Det är så att våran son har en extrem klåda på natten, riktigt hemskt. Vaknar allt ifrån 3-10ggr per natt, varje natt! Så har det varit sen Aug-10. Han sover oroligt, vrider och vänder sig i sängen, kliar sig i sömnen och tillslut gnyr han och kliar sig ännu mer och till sist skriker han för fullt och river sig över hela kroppen. Undrar vad detta kan bero på?

    Vi har testat med tavegyl, atarax och aerius, vilket inte visat något resultat alls. Ingen förändring överhuvudtaget. Vilket inte alls känns bra.

    Vi smörjer honom hela dagarna, och vid eksemen känns han klart torr men resten av kroppen känns mest bara lite knottrig eller hur man ska kalla det.

    Och våra läkare kan vi knappt prata med eftersom du inte verkar ta oss på allvar. För Viggo har inte alltid eksem över kroppen, utan det varierar och sist tyckte läkarna att han var så fin i huden och förstod inte riktigt hur han kan hålla på såhär på nätterna när han är så fin. Var liksom en känsla som om dom bara trodde att vi hittat på att det är såhär varje natt.

    Tänkte bara se om du har nått tips eller något som vi kan göra som kan hjälpa. Jobbigt för både oss som föräldrar och lille pojken. :(

    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Orolig och klåda.
  • Allergiexperten

    Hej! Eksembarn kan ha besvärlig klåda, oftast lindras den med antihistamin, exempelvis Tavegyl, till natten. Eksem medför också torr hud och då behövs inte bara cortisonsalvor för att läka ut inflammationen som eksem ger utan också mjukgörande salvor för att återfukta huden. Man smörjer alltså barnet dagligen vilket du också skriver att ni gör.
    Du skriver att kattallergin är borta vilket är lite märkligt. En luftvägsallergi är ovanligt att den kommer i så tidig ålder och om man fått en sådan så finns den kvar, växer alltså inte bort men kan förstås minska.
    Matallergi växer däremot nästan alltid bort, dock finns undantag.
    Kan det vara något runt barnet som irriterar huden? Katthår? Jag tycker det är tråkigt att ni upplever att ni inte får den hjälp ni behöver. Tycker ni ska ta kontakt med barnläkare för att utreda varför sonen kliar sig. En orolig sömn är inte bra för honom.
    Sök alltså en annan läkare för bedömning.
    Lycka till hälsar Anitha

Svar på tråden Orolig och klåda.