JabbaTheHut skrev 2011-05-08 20:33:09 följande:
För att när man läser något i en bok kan man vinkla det som man själv väljer. Det är inte säkert att du vinklar de på samma sätt som författaren menar.
Tillvägagångssättet som beskrivs i boken vet jag inte hur de är mer än så som du skriver, grisavel har jag viss erfarenhet av men kalkonavel noll.
Hur man bär sej åt när man seminerar suggan finns nog nästan lika många varianter som de finns grisgårdar.
Men även det du ser med egna ögon vinklas. Utifrån de erfarenheter och uppfattningar du har.
Låt säga att du och jag bevittnar slakt på Scan. Jag är ganska säker på att vi upplever den olika och också beskriver den på olika sätt.
När det gäller "Monsterbiff till middag" har den ett tydligt budskap: Djurskyddet måste bli bättre. Också i Sverige. Fler alternativ för konsumenten att välja på. Den som t ex vill äta svensk kalkon har i dag bara en ras att välja på. British united turkey som är framavlats så att hönorna och tupparna blivit så olika att de inte kan para sig (därav inseminationen).
Det finns säkert många olika sätt att stimulera suggan när hon insemineras. Författarna nämner en massagesadel med namnet Mr Stimuli som sätts på suggans rygg men den har tydligen inte fått så stor spridning ännu.
Ska man tro författarna så är hanteringen inom kalkon- och grisaveln inte något man gärna talar om inom jordbruket. De som håller på med det skäms vilket märks i de intervjuer som görs i boken. Kanske inte så konstigt, sexuell kontakt mellan djur och människa är mycket tabu.