• Ensan

    Smyckestillverkning

    Nja, jag tror jag får hoppa över denna gången. Har inget jag tycker passar, hinner inte göra och har problem att lägga in foto... Mycket på en gång...

  • Ensan

    Oh, vad roligt att det händer lite i tråden igen! Fina armband, Helena! Jag har dåligt tålamod till wrap... Har gjort typ 3... Men jag ska ge mig på ett snart, för jag har fina pärlor som väntar!
    För tillfället gör jag nästan bara beställningar, har inte inspiration till annat. Men det kommer säkert igen! Hur går det för er andra?

  • Ensan

    Ja, nu är det väl dags att väcka tråden! Jag har haft total idétorka, eller snarare brist på inspiration under hela våren o sommaren, men nu känns det som det är på gång igen. Roligt!!

  • Ensan

    Åh, just det... Jag kan ju inte lägga ut bilder här... Typiskt, nu när jag faktiskt har gjort ett smycke till utmaningen! Får lägga ut den när jag är vid en vettig dator!

  • Ensan

    Måste ju berätta: jag fick ett så roligt erbjudande idag! Kyrkan ska anordna sk kreativa kvällar för familjer i höst, och nu vill de att jag ska hålla i en kväll med smyckestillverkning. Spännande!! Men tusen tankar flyger i huvudet... Vilken sorts smycken ska man göra? Hur mycket material behövs? Ska man erbjuda färdiga kit, eller ska de själva få plocka ihop? Supersvårt!!

    Har någon av er hållt kurs? Tips mottages gärna!

  • Ensan

    Här kommer mitt bidrag till "flora och fauna"-utmaningen! Ett långt läderhalsband med svarta liljor, koppardetaljer och vit marmor.
    Hoppas ni andra tjejer (och killar?) i tråden vaknar och hänger på! Saknar våra utmaningar, jag behöver visst en "spark i baken" för att få motivation!


  • Ensan
    beadlover skrev 2013-09-18 10:09:27 följande:
    Ensan: Va spännande för dig!!! Börja med några enkla, kanske hänga berlocker och några pärlor på kedja Allt eftersom de lär sig avancerar du. Lycka till! Berätta gärna hur det gick sedan!

    Ja, jag tänkte också i de banorna, kedja är rätt lätt att börja med. Kanske enkla örhängen till det, så kan de göra halsband/örhängen eller armband/örhängen. Då får man in tekniken med ringar och hattpinnar, men slipper klämpärlor, wireskydd osv till en början. Sen får vi se om det blir en eller två kvällar, blir det två kan man ju kolla om de är intresserade av att fortsätta på det de gjort, eller lära sig ngn annan teknik. Läder är ju också roligt....
  • Ensan

    Det finns mängder av olika berlocker att köpa färdiga. Man kan även göra själv av tex större pärlor eller stenar.

  • Ensan

    Coolt!! Googla "berlock dödskalle" på googles bildsök, så hittar du nog vad du söker! Dödskallar finns massor, fladdermöss har jag inte sett, men inte letat heller... Visa gärna en bild på resultatet! Lycka till!!

  • Ensan

    Vad tycker ni är rimligt att begära i ersättning för en kvällskurs? De vill att jag kommer med ett pris-förslag, men det är ju helt omöjligt att veta vad man ska ta! :-/ Inte för materialet, alltså, utan för mitt arbete för kvällen/kvällarna, samt förberedelser.

  • Ensan

    Men åååh, så irriterande! Jag har använt mig av Biltemas sortimentlådor för förvaring och sortering av mina pärlor, metalldelar osv... Sist hittade jag en "box" med 4 av dessa lådor i, supersmidiga och billiga! Så skulle jag då köpa ytterligare en sån box idag... Då har de utgått ur sortimentet!! Gissa vad irriterande! Vill ju ha likadana lådor....

  • Ensan
    beadlover skrev 2013-09-23 08:49:46 följande:
    Det är väl typiskt! Jag har hittat bra boxar med 4 lådor från clas ohlsson. Funkar jättebra Denna låda är det, kostar bara 99kr www.clasohlson.com/se/Förvaringslåda/40-6997   

    TACK för tipset! Den ser ju jättebra ut!!
  • Ensan

    Nu är jag bara tvungen att testa om man verkligen ÄNTLIGEN kan lägga in foton med nya FL-appen! Bjuder på ett vettigt tips jag såg någonstans. Rullade i storlek efter olika handleder, för att prova armband på! ???? Har inte testat, men verkar smart!!

  • Ensan

    Japp, det gick!! ????

    Verkligen inga fler pysselsugna till utmaningen? Blir inte mycket till tävling med bara oss två, Pia! ????

  • Ensan

    Pia, ser du fotot jag la in med rullade tidningar? Jag ser den i nya appen och i safari, men inte i gamla appen...

    Ska vi köra en omröstning på två, tycker du? Eller hoppar vi över det?

  • Ensan

    Håller med!! Då låter vi våra bilder ligga och vänta, tills kanske våra pärlvänner vaknar!

  • Ensan

    Välkommen JenAnd!! Gör du själv smycken?

    Just nu är det inte mycket liv i den här tråden, men det kanske vänder!

Svar på tråden Smyckestillverkning