Inlägg från: Malin F |Visa alla inlägg
  • Malin F

    Fortsättning - nu som mammor allihop

    Nu har jag oxå hittat hit. Hinner inte sitta här så ofta...
    Avlider snart av trötthet. Killarna turas om att vara vakna så därmed är någon vaken hela tiden, dom sover mellan 22 och 05 ungefär men äter minst ett nattmål.. oftast runt tvåklippet.

    Idag blir dom fyra månader!
    Ska man börja med gröt eller potatis? (det har jag glömt bort)


    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
  • Malin F

    Imorgon blir det grötstart!
    Ville höra med bvc först att vi kunde prova med den vanliga mjölkfria... hoppas dom inte reagerar på mjölk utan att det var nyföddhetsproblem "bara" med magen innan...

    Bvc koll idag. Colin vägde 6015 g och Vilgot har dragit ifrån med sina 6370 g tror jag det var. Tror båda var 62,5 cm oxå Minnet är bra men superkort

    Gonatt på er!


    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
  • Malin F

    Testade vanlig mild havre gröt efter bvc:s ekommendationer (dom har ju inte alltid rätt iof) Men kändes ändå ok att testa. Det var väl mest mat utanför munnen Men det skulle vi köra med i två veckor innan vi göt ngt annat o se om dom reagerar. Jag tror iof inte att det är någon fara... men man vet ju aldrig.


    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
  • Malin F
    Stickan skrev 2011-05-28 11:54:13 följande:
    Svea blir också snart 4 mån, blir 15 veckor imorgon och det händer mycket just nu känns det som. Hon "pratar" mer och känns mer och mer som en liten person. Hur mår J nu, har det hänt något nytt?

    Marsvinet (han på bilden) har blivit bättre av pencillinet och har idag ätit på egen hand flera gånger. Fast han är gammal och kanske inte lever så länge till skulle det kännas snopet om han dog av en förkylning.

    MalinF: Det är så gulligt när de har mat i hela ansiktet Har de visat intresse för mat och verkade de nyfikna nu när de fick gröten? Svea har ju några veckor kvar tills hon blir 4 mån, men det känns som att det kommer dröja innan det blir dags att börja med smakisar. Har fått för mig det bara, vet inte varför.

    DonaAna: Är lite nyfiken på hur du kände när du besökte ditt jobb. Saknar du det tex? Jag tyckte det kändes som en evighet sen jag var där för att det hade hänt så mycket sen jag gick hem, med förlossning och allt. Just nu så saknar jag det inte alls, det är mysigt att vara hemma Var där på grillfest igår kväll, och det är trevligt att träffa alla och det var bra social träning för Svea, men ganska skönt att åka hem tidigt och umgås med familjen.
    Vilgot gapar glatt när man kommer med skeden och äter en hel smakportion. Colin (som oxå är drygt 1/2 kg mindre) är inte lika haj på det där med gröt. Han vevar mest med tungan och får väl i sig en halv portion innan han tröttnar o blir arg.

    På lördag är det dags för gossarnas dop!
    Håller tummar för fint väder då vi har fika efter hos oss i partytält.
    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
  • Malin F
    Monchichi skrev 2011-06-07 20:54:18 följande:

    Linny79: Vad roligt med hemmadop! Kul att det blev så lyckat! Hade ni en präst som kom hem till er?

    Roligt att din man blir ledig så länge, och den gemensamma tid som väntar er nu låter ju underbar! Längtar du tillbaka till att jobba redan? Jag tycker det är hur härligt som helst att vara hemma med barnen!

    Lexie: Hur hade ni det på kolmården? Var dottern nöjd? Vi har planer på att åka dit senare i sommar vi också.

    Malin: Så olika det kan vara med maten. F gillade ju inte gröten första dagarna när det var nytt men det har bara blivit bättre och bättre. Hur länge har ni kört med gröten? Antingen gillar väl inte Colin grötsmaken/konsistensen eller så har han inte fattat det där med att äta så? Det kommer väl för honom också så småningom. Hur går det för dig med amningen?

    Mysigt att ni också kör dopfika hemma, det låter så härligt i sommarvädret!

    Nu går det bra med gröten här, gapar för fullt efter den och är t.o.m. lite missnöjd när den är slut. Hur länge har ni kört med smakportion när det går bra? Jag har ökat till ca 1½ smakportion och funderar om jag ska öka lite mer, är det att gå för snabbt fram?

    För övrigt är jag så fascinerad att det går att lägga ner ett barn i sängen och han kommer till ro och somnar själv. Det var jag verkligen inte bortskämd med med storebror och är fortfarande inte. På hans bebistid var det vyssjande och vaggande och tårar om vi lämnade rummet, och numera är det sällskap på golvet tills han somnat. Tur att lillebror är så foglig


    Ja jag tror nog bara att han inte fattat hur man gör men nu går det bättre. Ibland "hugger" han efter skeden
    Vi ger mer än en smakportion, vet inte heller hur fort man ska gå fram, men nu har vi kört två veckor. Dom har blivit hårdare i magarna (kör mjölkfri ersättning) Nästa vecka börjar vi med potatis. Hittade dock inget osaltat smör i affären. Jag har slutat amma, det var nog drygt en månad sen nu...

    Körde igång med viktväktarna strax efter och fick min första guldstjärna igår
    Ner nästan 4 kg på två veckor
    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
  • Malin F

    Ååå vad länge sen jag var här! Tvillingarna tar all min vakna tid. Tänk att dom redan är 1 år o två månader drygt. Underbara killar! Och stora tjejen har hunnit fylla fem!

    Hoppas ni har det bra allihop!!
    Kram!


    ~Cornelia~ängeln Vide~Colin & Vilgot~
Svar på tråden Fortsättning - nu som mammor allihop