Inlägg från: Monchichi |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Fortsättning - nu som mammor allihop
  • Monchichi

    Gröt tänkte vi också börja med, främst för att vi kommer köra det på kvällen och det var tydligen bra att inte ändra om maten, d.v.s. köra gröt på lunchen eftersom det så småningom ska vara riktig mat där. Jag skulle ju också vilja bunkra lite mer i magen på kvällen så natten inte blir så matintensiv. Senaste två nätterna har jag sovit dåligt. F har legat bredvid mig mest hela tiden och jag vaknat flera gånger av att han vill fortsätta äta.

    Idag hade vi 5-månaderskontroll med läkare och andra vaccinationsdosen. Nu ligger lilleman med feber Hoppas det snart går över för han har varit lite tagen och gnällig ikväll. Jag helammar ju fortfarande men tänkte försöka med lite smak-gröt när han är på topp igen. Han hade avvikit lite från kurvan, och kanske behöver han mer att äta nu. Vikt var iaf 6680g och längd 63 cm.

  • Monchichi

    Stickan: Jo nu ska det dröja till nästa spruta när han fått de två första. Kommer inte ihåg trots att jag har en blivande 3-åring, borde ju veta...


     


    Vad bra att tågresan gick fint. Vilken tur att dina föräldrar kunde skjutsa hem er. Har de barnstol till Svea eller hade du med dig?


     


    Majjssan77: Lider med dig och J att det har börjat så struligt. Man ska inte ha det lätt heller, tydligen. Hur gick det idag?


     


    Jag har hälsat på jobbet två gånger, men saknar det inte heller ett dugg. Har snart varit hemma ett halvår, men så länge känns det inte som. Det är full rulle mest hela tiden. Nu sitter jag här med F i knät och han är väldigt intresserad när jag knapprar på tangenterna


    Idag ville storebror ringa till farmor och det första han sa till henne var att fråga när hon kunde komma och hämta honom, han ville åka dit, det fanns det inga tvivel om. Och för de passade det att ha honom där så han fick åka, så nu är jag hemma ensam med miniman ett par dagar. Någon som vill hitta på något imorgon eller onsdag? Fika/lunch på stan eller ÖF eller whatever? Eller så kan jag bjuda på fika här. Hojta till isf om någon är "ledig" 


     


    Nu ska vi prova gröt för första gången, spännande att se hur det går! Filmkameran är laddad!

  • Monchichi

    Ja vad kul att ni vill ses imorgon DonaAna och Stickan! Jag kan fixa fika så är ni välkomna hit! Tror sambon kommer hem tidigare för halvdag på jobbet men det gör väl inget? Han stänger säkert gärna in sig med sina nya datadelar han hämtade igår och grejar med det ändå. Vad tror ni om tid? 14, hinner du till det DonaAna? Eller passar det bättre tidigare eller senare? Jag är flexibel så säg ni hur det passar för er också. Är det fler som kan imorgon så är ni självklart välkomna ni också! Jag inboxar adressen.

    Grötpremiären gick inget vidare, han var inte så intresserad men vi provar vidare. Kan ju ha varit tillfälligheter också.

  • Monchichi

    Tack för att ni kom tjejer och kille!

    Stickan: Oj, hur gick det då med nattsömnen?

    DonaAna: Roligt att se din lille!

    Majjssan: Det hoppas jag verkligen!

    Igår fick F i sig ½ smakportion med gröt så nu går det framåt. Men om man tänker efter så måste det ju få ta lite tid när det kommer något nytt i munnen både till smak och konsistens, och temperaturen kanske också, och in med sked. Vad ska man göra med det där funderar han väl?! Sömnen blev ingen större skillnad men han somnade snällt i sängen runt 20.

  • Monchichi

    Linny79: Vad roligt med hemmadop! Kul att det blev så lyckat! Hade ni en präst som kom hem till er?

    Roligt att din man blir ledig så länge, och den gemensamma tid som väntar er nu låter ju underbar! Längtar du tillbaka till att jobba redan? Jag tycker det är hur härligt som helst att vara hemma med barnen!

    Lexie: Hur hade ni det på kolmården? Var dottern nöjd? Vi har planer på att åka dit senare i sommar vi också.

    Malin: Så olika det kan vara med maten. F gillade ju inte gröten första dagarna när det var nytt men det har bara blivit bättre och bättre. Hur länge har ni kört med gröten? Antingen gillar väl inte Colin grötsmaken/konsistensen eller så har han inte fattat det där med att äta så? Det kommer väl för honom också så småningom. Hur går det för dig med amningen?

    Mysigt att ni också kör dopfika hemma, det låter så härligt i sommarvädret!

    Nu går det bra med gröten här, gapar för fullt efter den och är t.o.m. lite missnöjd när den är slut. Hur länge har ni kört med smakportion när det går bra? Jag har ökat till ca 1½ smakportion och funderar om jag ska öka lite mer, är det att gå för snabbt fram?

    För övrigt är jag så fascinerad att det går att lägga ner ett barn i sängen och han kommer till ro och somnar själv. Det var jag verkligen inte bortskämd med med storebror och är fortfarande inte. På hans bebistid var det vyssjande och vaggande och tårar om vi lämnade rummet, och numera är det sällskap på golvet tills han somnat. Tur att lillebror är så foglig

  • Monchichi

    Malin F: Vad bra att C fattade galoppen. Jag har också märkt att det blivit hårdare i magen nu när det gått igenom lite gröt. Nu är det inte ens bajs varje dag vilket det var med bara amning, då var det t.o.m. 2 ggr/dag ibland. Men jag märker hur han kämpar ibland men det vill inte ut.

    Grattis till guldstjärnan! Jag har aldrig kört viktväktarna så jag vet inte när man förtjänar guldstjärnan men jag förstår ju och läser att du lyckats bra! Jag kämpar också med att gå ner igen men har inte ändrat kosten något direkt. Vill inte mekka med det så länge jag ammar, men däremot har jag börjat röra på mig mera och det ger också resultat på vågen iaf. Sambon säger att det syns på magen också så det är ju kul.

    DonaAna: Skönt att återbesöket gick bra. Hoppas även blodprovet gick bra. Varför skulle du kolla det nu?

    Majjssan: Vilket elände för J med maten, ska det aldrig gå över? Lider med både dig och honom. Men är han fortfarande pigg och glad?

    Vad mycket han har hunnit prova, kul! Det har väl gått sådär att öka portionen men jag tror det beror på tillfället också. Han äter inte så bra om han är trött så det gäller att tima in så han sover lagom länge på em och inte ge gröten för sent. Samtidigt vill jag ju han ska ha den så sent som möjligt för att det ska stoppa för lite längre sömn. Bara en natt har han sovit 22-06, annars har han som vanligt vaknat 2-3 gånger.

    Imorgon ska vi gå till Vallby och titta på djuren och ha picknick, det ser storebror fram emot. Vad har ni andra för er om dagarna?

  • Monchichi

    Majjssan: Ja vad kul om ni vill hänga med till Vallby! K älskar att gå dit, skulle han nog kunna göra nästan varje dag så det blir fler gånger! Vore roligt att träffas!

    Knepigt att du inte kan få i J nattmat när det känns som det verkligen behövs. Men annars låter det ju underbart med så lång nattsömn! Men jag håller verkligen mina tummar för att det snart går bra för J med maten, för nu har ni haft trassel så länge. Tur att han är glad kille ändå! Ett ljus i matmörkret!

    DonaAna: Nä det var ju inget vidare väder, men nu får man verkligen svara upp till den gamla klyshan att det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Det verkade faktiskt inte bekomma K det minsta att det regnade och han fick ha regnkläder och hoppa i vattenpölar! Och picknick blev det. Jag frågade igår vad det roligaste skulle bli med att gå till Vallby idag och då sa han att äta där, så det klart vi gjorde det, i regnet Sen sprang han runt och hade jätteskoj med en jämngammal kompis så han ville inte gärna gå hem när mammorna tröttnat på det blöta.. Det är härligt med barn!

    Bra idé med picknick nästa träff!

    Ha det så trevligt på morgondagens dop! När är det dags för Arvid?

  • Monchichi

    Lexie: Jag tittade på vagnarna och det var ju lite svårt val, skönt att det är klart. Jag tror det var bra val med tanke på årsmodell och pris. Vi klarar oss än så länge med enkelvagnen och bräda och det känns skönt. Är det stort att köra dubbelvagnen? Hade inte ni köpt ny singelvagn också?

    Någon solist känner jag tyvärr inte till, men hade gärna gjort när dopet begav sig för oss. Vi körde med enbart musikstycke istället. Vilken kyrka blir det?

Svar på tråden Fortsättning - nu som mammor allihop