Inlägg från: ränderpåtvären |Visa alla inlägg
  • ränderpåtvären

    Baby led weaning

    Irit skrev 2012-03-28 11:26:14 följande:
    Men nu har hon börjat kräkas av vällingen så den har jag börjat skippa. Känns skönt, jag ville ju inte ge välling från början men blev övertalad... Men hur ska jag se till att hon får i sig allt som behövs? Hon äter fisk varje dag och kött någon gång i veckan, tror ni det räcker för att få i sig tillräckligt med järn? Jag är nästan säker på att hon får i sig allt som hon behöver, förutom att jag måste börja försöka ge henne mer fett, det är jag dålig på :P
    Har smygläst en del då skruttan, 15 månader, alltid bara ätit själv. Skippar också mjölkprodukter, även kött, välling, gröt.

    Var tvungen att kolla upp nu för hennes del ;)
    Ägg, speciellt gulan innehåller mycket järn, även katrinplommon, gröna oliver, grönkål, en del i avorioris/parboiled. Tonfisk, sardiner, makrill, musslor. Banan och potatis innehåller runt 0,4 mg men här går iaf mycket sådant ner :)
    Aubergine, kantareller 0,6 mg, ska jag börja använda mer av. Palsternacka, rödbeta, tranbär 0,7 mg. Blåbär/björnbär 0,6 mg. Sötpotatis. Quinoa.

    Vad ger ni för järnrikt?
  • ränderpåtvären
    scharlotta skrev 2012-03-29 11:00:13 följande:
    Kul med lite tips! 
    Moa älskar broccoli, så det äter hon mycket av, sen tycker hon även om tunnpaltbröd, men jag vet inte hur mycket hon får i sig när hon äter det, det är så tunt och går sönder så lätt..
    Aubergine har jag inte tänkt på att testa, mest för att jag inte är så förtjust i det själv..

    Vad ger ni till frukost?  
    Älskade aubergine rätt tidigt, kuber stekt i massa olivolja så det blev ingen stekyta bara mjukt. Vi har kommit till rostat bröd, men där går gränsen ;)
    Även om frågan var till alla; förut åt hon persika, eller bröd med smör på ena sidan och inpressad aprikospuré på andra. Nu blir det några klippta torkade aprikosbitar eftersom det nästan bara får vara smör på det numera rostade brödet. Alltid vägrat sked, och fått kväljningar av gröt så det blev bröd..
  • ränderpåtvären
    scharlotta skrev 2012-03-29 14:33:45 följande:
    Moa äter inte heller gröt, hon petar bort den från skeden och tuggar på skeden istället. Får hon in gröt i munnen så grimaserar hon och spottar ut.

    Jag tycker det är svårt med pålägg på smörgåsen, vi äter  också mjölkfritt, men jag är inte så förtjust i att ge henne margarin, vill ju helst ge henne riktigt smör, men det går ju inte..
    Jag har gett henne leverpastej, men vill inte ge henne det varje dag då det innehåller en del salt..
     
    Vi har inte börjat rosta bröd, men tunnpaltbrödet är så tunt och blir mjukt så fort det hamnar i munnen på henne, så där är jag inte så orolig... 
    Kanske ingen koll, men det som står på Mildas mjölkfria låter bra, rapsolja och så. Kanske ska skippa den?
    Brukar hälla på raps- eller olivolja ibland, har också gått bra :) Kan röra ner olja i aprikospuré om det uppskattas. Eller linsröra.
    Samma här, bestick är jätteroliga, utan mat på.

    Ammar fortfarande, så inte alltid hon är speciellt hungrig på morgonen, men vi kör supertidig lunch. Kanske blir lunch direkt på morgonen snart, sover bra på det, bröd vill hon ofta ha ändå under dagen.
Svar på tråden Baby led weaning