Inlägg från: gutegirl |Visa alla inlägg
  • gutegirl

    Ska jag försörja henne???

    Anonym skrev 2011-05-27 16:05:37 följande:
    Hon är hemma och är mammaledig och får ca 8000 kr/månad så hon bidrar fortfarande till ekonomi. Men det handlar egentligen inte om att hon inte bidrar utan att jag bidrar med mer och i slutändan kommer den största delan av våran gemensamma ekonomi vara från mig. 
    Idag har jag tex. betalat hela våran familjebil och det är jag som står för värdeminskningen och förlorar där hennes pengar är investerade, men det gör jag. 
    Kommer hon att vara hemma och föräldraledig/arbetslös resten av sitt liv? Det tror jag knappast. Det rör sig om en kort period av ert gemensamma liv och ni har ju nånstans själva valt varandra och att skaffa barn ihop. Du måste ju ha varit medveten om att man får mindre pengar i fickan när man är föräldraledig, kan inte tänka mig att det kom som en chock?
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • gutegirl

    Om fem år kanske det är du TS som är arbetslös och hon som tjänar mycket mer än dig. TÄnk lite längre än bara här och nu, det handlar ju om ett långt gemensamt liv. I slutändan, alltså.


    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • gutegirl
    Lavish skrev 2011-05-27 16:43:43 följande:
    Men om det nu handlar om ett långt GEMENSAMT liv, varför vill inte TS tjej bidra till deras gemensamma liv med sina pengar?
    Om det är något hon har fått från sina föräldrar som enskild egendom så är ju de hennes säkerhet, och hon bidrar ju med den föräldrapenning hon får, precis som han bidrar med sin lön. Hur hade TS tänkt om hon INTE hade haft sin buffert från päronen?
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • gutegirl
    Anonym skrev 2011-05-27 19:37:57 följande:
    Vad menar du? Tycker du det är ts skyldighet att försörja en kvinna som har en miljon? Hon har väl haft sitt fria val att få barn eller inte som alla andra?
    Att skaffa barn var väl TS vilja också, får vi hoppas...
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
Svar på tråden Ska jag försörja henne???