Inlägg från: Anonym (lina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lina)

    Ska jag försörja henne???

    Jag förstår fullständigt om din fru inte vågar dela pengarna med dig, när du hotar med att skiljas bara av en sådan anledning att hon inte kan välja mellan det ena eller det andra. Och det andra alternativet är att hon får klara sig på sina 8000 själv, nu vet ju inte jag hur mycket hälften av era gemensamma utgifter är på, men jag skulle gissa att det inte skulle vara många kronor kvar av hennes pengar efter det?

    Jag tycker att du är en sjukt egoistiskt person! Låt henne ha SINA pengar kvar, de kommer säkerligen gå till ER ändå om du bara visar lite mer respekt och kärlek till din fru. Eller, låt henne använda en del av SINA pengar nu om du nu inte kan dela med dig utan krav. Måste också tillägga att om man kan tänka sig att skiljas pga en anledning som denna, så älskar man inte sin partner så som man borde. Skulle tro, som några andra skrivit, att problemet egentligen ligger någon annanstans. Eller, jag HOPPAS det.

  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 20:11:38 följande:
    Varför skulle det vara egoistiskt av ts att låta frun klara sig på sina egna pengar? En miljon kommer hon långt med...

    På vilket sätt menar du att frun respekterar ts? Genom att leva på hans pengar? Genom att vägra dela med sig? Genom att vad?
    Jag har inte sagt att DET är egoistiskt. Jag tycker att det är egoistiskt att han tvingar henne att välja mellan dessa två alternativ. Att han inte bara kan låta henne ha kvar pengarna som sina, men att de använder dem tillsammans så länge de är gifta? För jag ANTAR att frun inte bara köper saker till sig själv för dessa pengar, utan vill använda dem som deras, men att de fortfarande står kvar som enskild egendom.

    Jag tycker inte att hon ska leva helt och hållet på hans pengar. Men TS skriver ju själv att det smartaste är att leva till större delen på hans pengar och låta kapitalet växa. Till DERAS förmån. Som sagt så förstår jag att hon inte vill dela pengarna med TS, när han är beredd att skilja sig om hon inte gör det (eller lever fattigt, för jag förstår också att hon inte vill leva upp sitt kapital som gynnar hela deras familj om det får stå orört).

    Sen håller jag med alla som har skrivit om att hon bidrar med att ta hand om barnet och hemmet. Det tycker jag är mer värt än att få in mer pengar på banken varje månad.
  • Anonym (lina)
    Anonym (samma, fast frun) skrev 2011-05-27 21:00:06 följande:
    Nu frågade jag maken om hans inställning till detta (vi hade t alltså som TS ekonomiskt sett, förutom att jag har jobb då, men är mammaledig):

    "Jag tycker det är skillnad på pengar på banken och inkomst. Klart att jag försörjer oss, att tjafsa om dina pengar är ju bara sniket. Jag vet att jag alltid klarar mig bra på min lön, men det viktigaste av allt är att jag vet att oavsett hur det är med oss så kommer våra barn ha det bra."

     
    Tummen upp för din man! Glad
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:04:44 följande:
    Han vill inte snika och snåla, han vill ha ett gemensamt tryggt liv och dela allt. Hans fru verkar däremot inte dela den visionen.

    Han kommer inte att ha en miljon om de separerar och han försöjt henne under alla år...
    Men kom igen, jag tror säkert att hon delar den visionen, det funkar alldeles utmärkt att ha det så fast att pengarna står kvar som hennes enskilda egendom.

    Och nej, han kommer inte ha en miljon på kontot. Men han kommer antagligen inte försörja henne under "alla år" heller. Hon bidrar ju för helvete med relativt mycket pengar redan nu (beroende på vem man jämför med såklart). Han försörjer inte henne, han kanske betalar en större del av de onödiga (då menar jag allt utöver boende, mat och andra livsnödvändiga saker) utgifter som de har dragit på sig. Men hon är helt kapabel att försörja sig själv i ett äktenskap med 8000 kr, faktiskt.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:11:51 följande:
    Anta att hon dör? Då blir hennes pengar barnets men han blir ensam försörjare. Ts står kvar utan sparande. Anta att hon vill skiljas. Då står ts utan sparande mer än till hälften, med dubbelt så dyrt boende och mer lån och frun har en miljon, minst på banken. Är det rättvisa?
    Om nu frun av någon anledning skulle gå bort så klarar han sig ändå utmärkt med sin inkomst, och barnet har en väldigt säkrad framtid. Han behöver inte ha hennes pengar ens då.

    Om jag var TSs fru skulle jag inte vilja ha hälften av det där sparandet helt ärligt, jag kan ju inte svara för henne, men om jag skulle haft en miljon på kontot hade jag inte haft samvete att ta hälften av det. Så jag hade låtit honom behålla det själv (om det nu är han som bidragit med större delen).

    Men anta då att hon väljer att dela sina pengar med TS, och de sedan skiljer sig. Utifrån vad jag läst från TS så tror jag INTE att han skulle lämna tillbaka pengarna till henne. Och eftersom han är beredd att skilja sig av en sådan anledning som denna, så skulle jag inte våga göra så om jag var TSs fru.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:12:45 följande:
    Om hon inte betalar hela sin del så är hon inte fullt kapabel att stå för sin egen försörjning...
    Men om hon inte hade varit mammaledig hade inte TS tjänat så mycket som han gör...? Och jag tror att det är av den anledningen som de (antagligen) har utgifter som hennes pengar inte räcker till. Hade de haft mindre pengar gemensamt hade deras utgifter automatiskt blivit mindre.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:24:15 följande:
    Om hon minskar sin amorteringskostnad och ränta är det inget som påverkar ts... Förstår du inte det?
    Huslånet är fortfarande gemensamt, och amorteringen och ränta betalar de ju gemensamt ändå. Och den blir mindre pga TS fru. Så jo, det påverkar TS.
  • Anonym (lina)
    sirisdotter skrev 2011-05-27 21:25:13 följande:
    Varför skulle inte Ts  kunna ha pengar med tiden?    Hans föräldrar kan avlida,  de kanske har en kåk.   Ts och hans fru kan väl göra bostadskarriär?   Eller är det bara mina 40-talistvänner  som nästan alla har minst ett hus,  ofta  två  -  två av dem har tre hus -  genom sparsamhet och arbete?
    Det var absolut inte så jag menade! Personen jag svarade sa att om de skulle skiljas så skulle hon stå med en miljon på kontot och inte han. Och i nuläget har han ju inte det. Så det var bara utifrån det jag svarade. Förlåt om det blev otydligt.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:26:28 följande:
    Hon hade kanske varit arbetslös? Arbetet verkar ha tagit slut eftersom hon inte ska tillbaka till det...

    Hon hade kanske klarat att ta av sina sparpengar istället för att kunna snylta på ts, så där har du en poäng!
    Ingen av oss känner ju TS fru, så om hon snyltar eller inte kan ingen av oss säga.

    Men om JAG hade varit henne, hade jag inte snyltat. Jag hade mer än gärna lagt alla pengarna från den enskilda egendomen på min familj. Och skapat en bättre framtid genom att för tillfället använda mer av mannens pengar för att gå runt i vardagen. Det gynnar ju allihop. Om hon nu tänker så.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:34:47 följande:
    Va? Ts skriver tydligt att han har lån att betala på bostadsrätten men inte hon... Så hur får du ihop det?
    Jag menade ett framtida huslån... Där skulle hon antagligen inte betala hela sin del kontant.
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:37:55 följande:
    Ts fru verkar inte vilja vara som du och jag...
    Nej, men nu menade jag att jag hade lagt pengarna på familjen trots att de stod kvar på mig, om jag var henne.

    Där antar jag att du inte håller med mig?
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:48:03 följande:
    Hur påverkar det ts om hon bara ser det som att hon har mindre att betala?
    Ursäkta, men nu hänger jag faktiskt inte med? Det är väl klart att huslånet blir billigare om man har en ordentlig kontantinsats? För båda två?
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:48:55 följande:
    Nope. Jag tycker hon verkar sniken. Håller med dig även om du blir förvånad;)
    Blev lite förvånad där faktiskt Flört haha
  • Anonym (lina)
    Anonym skrev 2011-05-27 21:53:09 följande:
    Nej. Han får betala större delen av lånet så klart! Lägger hon in 20% kontant ska han betala 20% mer än henne på lånen...
    Ja, alltså, nu kanske jag tänker för mycket enligt mig själv. Men även om jag hade lagt hela kontantinsatsen hade jag betalat hälften av huslånet varje månad... Så det var därför jag inte hängde med, sorry. Det där beror ju helt på hur frun tänker, och det vet vi ju inte...
Svar på tråden Ska jag försörja henne???