• Smörf

    Ska jag försörja henne???

    Anonym skrev 2011-05-27 21:34:35 följande:
    Jag har lån på lägenheten och för att slippa det dyra billånet så bakade jag in de i mitt bostadslån. Min fru använder den blien också.

    Vi har inte ordnat med någon pension på något sätt till min fru under föräldraledigheten. 
    Hur gör du om din fru sätter barnen i knät på dig och drar? Vad tror du en "Nanny" kommer att kosta dig i lön, sociala avgifter, pensionsinbetalningar m.m? Oavsett om hon valt hemmafru-tillvaron eller ej, så är det ändå dina barn som hon tar hand om. Fundera lite över kostnaden för deras omsorg om hon helt plötsligt inte finns där längre.
  • Smörf
    sirisdotter skrev 2011-05-27 22:21:31 följande:
    Menar du om hon levt   ensam  med Ts barn?
  • Smörf

    Jag har en bekant som  ärvde en större summa efter sin förälder. Hon pluggade och använde de pengarna till den gemensamma hushållsbudgeten samt resor och bilar. Han hade ett välbetalt arbete. Nu är de skilda, pengarna tog slut innan dess. Hon sitter med ett mindre bra betalt jobb och har inget kvar av arvet, han har kvar sitt välbetalda jobb och lever gott. 
    Om jag dör eller skänker en summa till mina barn, så vill nog jag att det först och främst ska komma mitt barn till godo, dock är det ju naturligt att dela med sig till sin make/maka. Men inte att skriva över hälften.... Näe.

  • Smörf
    Anonym skrev 2011-05-27 23:07:40 följande:
    Ts skriver att hon funderar på vad hon ska göra med sina pengar. Samtidigt glider hon runt i ts bil. Använder glatt allt ts lyxat till deras tillvaro med... Parasit? Jo, i mina ögon!
    Så du tycker inte att barnet ska åka i den nya, säkrare bilen? Trevligt.
    Är hon parasit för att hon är mammaledig med 8000 kr i f.p/mån? Hur mycket hade TS fått punga ut med om frun drog och lämnade den lille kvar? Antingen hade han fått bli pappaledig eller anställa en nanny...
  • Smörf
    mylife skrev 2011-05-27 23:18:05 följande:

    TS har försörjningsplikt gentemot sin fru. Fruns pengar är öronmärkta till bostad eller studier och enskild egendom.


    Tycker TS är snål mot sin fru som tänker så som han tänker. Förstår egentligen inte tankegången.


    Varför röra dessa pengar. Han är ju gift med henne så de kommer honom tillgodo iaf. Antingen genom boende då frun kan lägga ned en större peng och därmed mindre ränta. Om frun studerar så kanske hon tjänar mer än TS så småningom vilket gagnar honom då hon inte behöver ta studielån och sen betala tillbaka varje månad till CSN.


    Jag tror det hela handlar om att TS är avunsjuk på att frun fått en rejäl hacka av sina föräldrar. Men vem vet, nästa gång är det kanske han som får något av sin sida släkten. Undrar om han då är lika katergorisk?
    Oavsett anledning så hade jag, om jag varit en av fruns föräldrar, blivit mäkta irriterad om min svärson tyckte han skulle roffa åt sig hälften av gåvan jag ville ge min dotter.
  • Smörf
    Anonym skrev 2011-05-27 23:26:22 följande:
    Inte en dag? Var får du det ifrån? Har ts skrivit det? Sluta hitta på är du snäll!
    TS har skrivit att de valt att han inte ska vara f-ledig pga ekonomin.
  • Smörf
    Anonym skrev 2011-05-27 23:52:06 följande:
    Så pengarna KAN användas trots att de är öronmärkta? Men bara om frun vill?

    Jag ser ingen anledning att ts inte ska ge sina föräldrar en betydande pengagåva varje ånad. Han betalar hemma så han kommer upp i fruns 8000 och resten hamnar hos dem. De pengar hans föräldrar får kan de välja att spara enskilt till honom! Ser du problem med det?
    Så hustruns oavlönade arbete med hem och barn då.... hur ska det värderas? Hade de köpt de tjänsterna så hade det gått på minst 200 kr i timmen (med rut-avdrag).
Svar på tråden Ska jag försörja henne???