Inlägg från: Försök inte |Visa alla inlägg
  • Försök inte

    Ska jag försörja henne???

    Anonym skrev 2011-05-27 22:57:24 följande:
    Jag tycker inte att hon ska dela med sig av pengarna hon hade innan erat förhållande till dig. Däremot tycker jag att hon ska bidra arbetsmässigt lika mycket nu. Inte att hon nödvändigtvis måste dra in lika mycket pengarm, men iaf att hon gör en lika stor arbetsinsats.
    Tycker TS är lite snål.
  • Försök inte
    Smörf skrev 2011-05-27 23:10:38 följande:
    Så du tycker inte att barnet ska åka i den nya, säkrare bilen? Trevligt.
    Är hon parasit för att hon är mammaledig med 8000 kr i f.p/mån? Hur mycket hade TS fått punga ut med om frun drog och lämnade den lille kvar? Antingen hade han fått bli pappaledig eller anställa en nanny...
  • Försök inte

    TS har försörjningsplikt gentemot sin fru. Fruns pengar är öronmärkta till bostad eller studier och enskild egendom.


    Tycker TS är snål mot sin fru som tänker så som han tänker. Förstår egentligen inte tankegången.


    Varför röra dessa pengar. Han är ju gift med henne så de kommer honom tillgodo iaf. Antingen genom boende då frun kan lägga ned en större peng och därmed mindre ränta. Om frun studerar så kanske hon tjänar mer än TS så småningom vilket gagnar honom då hon inte behöver ta studielån och sen betala tillbaka varje månad till CSN.

  • Försök inte
    Anonym skrev 2011-05-27 12:21:13 följande:
    Om hon bestämmer sig för att dela allt med mig så delar vi allt. Men bestämmer hon sig för att hon inte vill dela gåvan så delar vi upp allt annat och skriver ett äktenskasförord där det ska stå att allt vi hade innan ektenskapet, allt vi tjänar, får eller ärver ska vara respektivtes enskilda egendom. Om hon inte går med på något av dessa alternativ så har jag sagt att vi ska skiljas.
    Då har frun inga alternativ.
  • Försök inte
    Smörf skrev 2011-05-27 23:23:19 följande:
    Jag tror det hela handlar om att TS är avunsjuk på att frun fått en rejäl hacka av sina föräldrar. Men vem vet, nästa gång är det kanske han som får något av sin sida släkten. Undrar om han då är lika katergorisk?
    Oavsett anledning så hade jag, om jag varit en av fruns föräldrar, blivit mäkta irriterad om min svärson tyckte han skulle roffa åt sig hälften av gåvan jag ville ge min dotter.
    Håller med dig och jag hoppas att frun inser detta. Jag hoppas att hon håller i sina egna pengar.
  • Försök inte
    Anonym skrev 2011-05-27 23:25:29 följande:
    Haha, ännu en. Nej, ts har ingen försörjningsplikt för en fru som har en mille. :) Juridiskt har hon egna pengar och han kan inte avkrävas att fixa hennes försörjning. Kan du tala om för mig hur gåvobrevet är utformat mellan fruns föräldrar och frun? Du vill alltså tro att pengarna förfaller om hon varken vidareutbildar sig eller köper bostad? Vad i hela friden får dig att tro att det är så?
    Jag vet inte hur gåvobrevet ser ut men det är tydligt att de var öronmärkta för studier eller bostad. En del av pengarna finns redan i bostaden vilket vad jag förstår gagnar TS med t ex mindre ränta. Frun tar också hand om hemmet samt barnet.
  • Försök inte
    Anonym skrev 2011-05-27 12:25:22 följande:
    Okej. Juristen jag ringde förklarde det så i stora drag. Men just ni har jag inte så mycket pengar att dela med mig utav utan det handler om de jag kommer att tjäna.
    Kommer att tjäna. Man vet aldrig hur framtiden ser ut. Du kanske är arbetslös imorgon TS. Så var snäll mot din fru.
  • Försök inte
    Brooke skrev 2011-05-28 00:10:28 följande:
    Jag tycker inte du har någon som helst rätt att begära detta av din fru då det är HENNES pengar och det är HENNES föräldrar som har sparat ihop dessa för henne till studier och bostad.
    Det är HENNES pengar och om jag vore din fru skulle jag ALDRIG göra så båda får ta del av pengarna. Det mina föräldrar sparar till mig eller det jag ärver när de dör är mina pengar och ingen annans.

    Hur ser din fru på detta har du ens snackat med henne om det här?

    TS har gett sin fru två alternativ. Går hon inte med på dessa så blir det skilsmässa. Se inlägg 51 och om du kollar så kolla 44 också.


    Hoppas hon skiljer sig!

Svar på tråden Ska jag försörja henne???