• poirot

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    Det finns säkert saker som kan förbättras med försörjningsstöd och så vidare men jag tror att det är farligt att tro att det är det enda problemet. Om vi blundar för att det finns de som verkligen inte klarar av att hantera sin ekonomi eller prioritera på ett vettigt sätt kommer vi aldrig att kunna hjälpa deras barn. De barn som inte får följa med på skolutflykter på grund av kostnaden samtidigt som föräldrarna är storrökare eller de barn som har vaknat upp på sin artonårsdag skuldsatta upp över öronen kommer inte att få det bättre om man ger deras föräldrar mer pengar att röra sig med.

    Många av de barn som är fattiga är det på grund av att deras föräldrar har prioriterat galet eller är ekonomiska analfabeter, de barnen kommer att drabbas oavsett hur mycket pengar som betalas ut om det enda som görs är att betala ut pengar.


    Från vissa är en förolämpning den bästa komplimang man kan få!
  • poirot
    Gissa skrev 2011-06-05 13:07:06 följande:

    Nej,men det finns väldigt många åsikter om VEM som ska få ta del av "välfärdssamhället", varför och hur mycket.


    Nu har jag bara läst det sista i den här tråden och där handlar det mer om hur, det behöver inte vara på grund av utgiften som man inte tycker att bidrag/utökat bidrag är rätt väg att gå. 
    Från vissa är en förolämpning den bästa komplimang man kan få!
  • poirot
    Sömnstörd skrev 2011-06-09 07:08:36 följande:
     
    En stor miss av afonbladet.
    Aftonbladet gör gärna sådär har jag märkt, tyvärr gör ju det att det blir svårt att ta deras artiklar på det allvar som ämnet hade förtjänat. 

    Jag tror att det vore bra för diskussionen om ni kom på att ni båda har lite rätt, att det finns sätt man kan hamna i en situation där det blir svårt att klara sig på soc utan att bete sig väldigt mycket mer oansvarigt än medelsvensson och att det faktiskt också kan vara så att man har betett sig mycket mer ansvarigt än medelsvensson och att man prioriterar helt åt helvete. Och alla grader däremellan såklart. 

    Jag tycker att det är viktigt att vara ödmjuk för att det kan vara så, det första för att det är så lätt att anta saker om folk utan att man har varit där själv. Eller att man själv hade agerat så mycket bättre i samma situation, det är inte alls säkert att man hade och det kan man inte veta ens om man själv  fått socialbidrag. Det andra för att man inte hjälper barnen till de personerna genom att förutsätta att föräldrarna alltid är ansvarsfulla och gör det som är bäst för barnen. 

      
    They can't break you if you don't have a spine
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga