Inlägg från: Anonym (handlat upp allt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (handlat upp allt)

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Vi är en trebarnsfamilj i 35-års åldern. I våras sålde vi vår br och köpte ett radhus. Gjorde en ganska bra vinst på br:en så vi la in 15 %, betalade pantbrev och lagfart på nya boendet (som kostade 2,6 milj). Löste de krediter vi hade (typ ikeakonto och mediamarkt) och köpte i stort sett nya möbler till hela huset samt renoverade/fräschade upp det som vi ansåg behövdes och köpte massa "onödiga" prylar som tv-spel, tv-apparater, ny cykel till äldsta, ny barnvagn till yngsta mm mm. Köpte också torktumlare, alla trädgårdssaker som möbler och gräsklippare, häcktrimmer, gasolgrill m mycket mera!


    På ett konto har vi nu alltid ca 10 000 kr, det är ju inte så mycket men alltid något! Sen har vi en semesterbuffert också.


    Jag tycker vi har det bra, inga andra lån än bolånet och ett litet sparande. Jag är föräldraledig, (annars har jag studerat sista 2 åren och har ca ett år kvar efler min fl) och min sambo tjänar inte precis jättemycket ca 18-20000 efter skatt, men vi klarar oss. Vi verkligen njöt av att kunna unna oss och barnen alla de saker vi köpte för det är inget vi kunnat förut. Visst hade vi som så många andra i tråden kunnat haft alla dessa pengar på ett sparkonto, eller instoppat i huset, men så här gjorde vi och det kändes bra!

  • Anonym (handlat upp allt)
    Anonym skrev 2011-06-22 12:15:36 följande:
    OT Intressant hur olika referensramar man har för vad som är bra löner. Den lönen är det många som har som sitter med flera hundra tusen i studielån och det hade ju inte din sambo...

    Absolut! Jag kommer nog landa där någonstans efter min studietid är slut! Ca 27-28000 innan skatt, och csn-lån efter 3½ års pluggande med helt studielån.


    MEN jag tycker fortfarande inte att det är någon bra lön! För honom är den ju bra som inte studerat utan bara börjat jobba så att säga. Men han räknas inte precis som en höginkomsttagare referensmässigt!

  • Anonym (handlat upp allt)
    Anonym (kontrollfreak) skrev 2011-06-22 13:31:37 följande:
    Vad som räknas som höginkomsttagare är ju godtyckligt, det finns det ju inga speciella riktlinjer för. Enligt SCB finns det några olika riktlinjer man kan gå efter t ex alla inkomster som att man får betala skatt över högsta brytpunkten som enligt skatteverket för 2011 ligger på 560 900 kr /år dvs en månadsinkomst på 46 741 kr.
    Bara för att vara lite pekfingervisare Skrattande

    Får du gärna vara!


    Jag har ingen jättekoll på vad som är vad men hans yrke tillhör inte precis höginkomstarna, hantverksyrke.


    Jämför jag med våra vänner som har tex nån chefsposition el liknande så har de ju betydligt högre lön! Och de behöver inte heller ha pluggat utan endast läst gymnasiet. Lite surt kan tyckas för mig som kommer ha läst 3,5 år på universitetet och ändå inte kommer upp i deras lönenivå. Men det är ju självvalt så jag kan bara hoppas att lönerna stiger inom mitt yrkesval.


     


    Men nu blev det väldigt OT!

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?