Inlägg från: Anonym (Tough love) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tough love)

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Anonym (inga pengar) skrev 2011-06-22 13:15:12 följande:
    Vad lessen man blir på såna här trådar där folk skryter över hur massor dem har sparat. Ingen tänker på oss ensamma som är arbetslösa och har en usel inkomst som bara räcker till det nödvändiga utgifterna. Vi har som oftast inte pengar till mat hela månaden. Vi kan aldrig köpa kläder, gå till tandläkare, frissan. Vi kan aldrig ta semester.....Jag har inte kunnat träffa min son och min pappa mina syskon på 4 år på grund av att jag inte kan spara till resan  ändå är resan bara mellan Stockholm - Luleå.

    Vet garanterat att ni säger SÖK JOBB ja jag gör det hela tiden, men när man är en 50 plussare och där till har en kronisk sjukdom så har man ingen chans till jobb. Har i 5 års tid kämpat och kämpat, men förstår att det finns ingen som vill ha mig på sitt företag.....Så för mig är det väl  bara och svälta ihjäl i vårat välbärgade SVERIGE.
    Jag förstår att det är svårt för dig men jag kan absolut inte förstå hur man kan känna att andra som faktiskt också får jobba och slita för sina pengar inte borde ha rätt att känna stolthet över det.

    Jag har sparpengar just eftersom jag inte åker på semester, sällan köper kläder, inte har varit hos frissan sen min syster gifte sig 1998 mm.

    Jag tänker inte helt sällan på er som har det svårt, men vad mer kan jag göra än att jobba och via skattesedeln indirekt hjälpa er jag inte känner att få en dräglig tillvaro, och finnas där för de jag känner som en extra säkerhet (både socialt och ekonomiskt)? 

    Det låter jättehemsk att du känner att du skulle löpa risken att svälta ihjäl i ett land där man faktist har lagstadgad rätt till mat på bordet, om du inte redan idag har ekonomiskt bistånd, sök det.
    Och om du redan har det, ta en ordentlig funderare på hur du ska få de 1640 kr som man får till mat att räcka hela månaden. Att tycka synd om dig själv kommer absolut inte göra situationen bättre, och att hysa agg mot de som har det bättre kommer inte heller att göra det. 

    FL i all ära, men här finns fantastiskt många människor med förmågan att koka soppa på en spik som kan hjälpas åt att på en liten budget få ihop näringsriktig mat. Trådarna är många och gemenskapen toppen. Välkommen in! 
  • Anonym (Tough love)
    Anonym (utanför) skrev 2011-06-23 14:14:07 följande:
    jag lever utan för bubblan. är ensamstående till tre barn, har en total inkomst på 11000:- när allt är betalt har jag mellan 3-4000 kvar att försörja mig och mina barn på. 3000:- går till mat och har jag en slant över så barnen ex. kan få kläder.
    Jag kan säga att jag prisar min far till gudarna som hjälper till ekonomiskt ibland.

    Jag har inte en krona sparad. inte ett ruttet öre.

    Säg inte som så många andra att jag borde tänkt mer ekonomiskt innan jag skaffade barn, hade jag vetat att jag skulle bli lämnad av en man som efter tre barn inte ville ha dom längre, gå från att bo i hus o ha bra bil till dit jag st¨år idag hade jag gjort allt annorlunda.

    ALLA KAN INTE SPARA!!!
    Riksnormen för en ensamstående med 3 barn ligger på minst 9280 (Hyra ej medräknat) så med de inkomsterna borde du kunna få försörjningsstöd.
Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?