Inlägg från: Anonym (kontrollfreak) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kontrollfreak)

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Jag har skummat igenom svaren och måste säga att jag är imponerad! De av er som har 200 000 kr sparat är kan känna er stolta tycker jag.  Sen var det någon som skrev att det är svårare att spara när man är singel? Både jag och sambon är av den andra åsikten, det var lättare att spara mer när vi var singlar. Då hade vi båda ett mindre kostsamt boende och mindre utgifter överlag.

    Idag har jag ca 12 000 på ett sparkonto, sen pensionssparar jag privat också har väl fått ihop ca 10 000 kr där, min sambo har ca 25 000 sparat. Vi har båda bra löner men mkt av våra resp. sparpengar gick åt när vi gemensamt köpte bostadsrätt (efter att ha bott i varsin billig hyresrätt), köpte hund och bytte till en större bil, allt samma år Glad Nu har vi bebis på gång till vintern så vi har dragit in på en hel del saker som vi tidigare unnat oss ganska mkt av, t ex äta ute, gå på bio, resa, gå på teatrar och konserter etc.

    Vore rena drömmen att få ihop ett redigt sparkapital som en del av er som skriver här har, 200', 400', 500' .... Men jag räknar med att sparkapitalet kommer växa med åren. De av er som är så unga som jag ändå tror (nu vet jag inte hur många av de som skriver här är typ 50+ iofs) är jag väldigt imponerad av. Bra jobbat Flört

  • Anonym (kontrollfreak)
    Anonym skrev 2011-06-22 12:15:36 följande:
    OT Intressant hur olika referensramar man har för vad som är bra löner. Den lönen är det många som har som sitter med flera hundra tusen i studielån och det hade ju inte din sambo...

    Stämmer, har själv ca 21 500 e skatt men betalar ca 2 300/mån till csn efter 5,5 års studier.

  • Anonym (kontrollfreak)

    Nu kanske jag är lite väl nyfiken, men ingen tvingas ju svara, men jag skulle gärna vilja veta hur ni som har hundratusentals kr på sparkonton, har lyckats med detta.

    Är det vinster på t ex lgh/hus köp?
    Vinster på bilar som är sålda?
    Arvspengar?
    Vunnit pengar?
    Eller bara sparat av lönen varje månad i flera år?

    Jag lägger ingen som helst värdering i hur utan jag skulle bara ilja vet av ren nyfikenhet, om någon vill svara.
    Själv har jag bara alltid sparat, aldrig sålt ngt som gett vinst, inget arv och aldrig vunnit mer än 25:- på Triss. Glad

  • Anonym (kontrollfreak)
    Anonym (handlat upp allt) skrev 2011-06-22 13:17:23 följande:

    Absolut! Jag kommer nog landa där någonstans efter min studietid är slut! Ca 27-28000 innan skatt, och csn-lån efter 3½ års pluggande med helt studielån.


    MEN jag tycker fortfarande inte att det är någon bra lön! För honom är den ju bra som inte studerat utan bara börjat jobba så att säga. Men han räknas inte precis som en höginkomsttagare referensmässigt!


    Vad som räknas som höginkomsttagare är ju godtyckligt, det finns det ju inga speciella riktlinjer för. Enligt SCB finns det några olika riktlinjer man kan gå efter t ex alla inkomster som att man får betala skatt över högsta brytpunkten som enligt skatteverket för 2011 ligger på 560 900 kr /år dvs en månadsinkomst på 46 741 kr.
    Bara för att vara lite pekfingervisare Skrattande
  • Anonym (kontrollfreak)
    Anonym (självömkan??) skrev 2011-06-22 13:41:13 följande:
    Va? Vilka skryter?
    Får inte de som kan spara få säga det? Frågan var ju hur mycket man sparar så det är vad svaren blir, kan man inte spara så kan man skriva det.
    Förstår om du tar illa vid dig om någon klankar ner på dig för att du inte har möjlighet, men är det någon som har gjort det?

    Men fortsätt gärna vara bitter om det får dig att må bättre, jag tänker för allt i världen inte hindra dig!
    Jag håller med.  Kan förstå om man känner sej nedslagen av att andra människor har sparat pengar och har möjlighet att spara pengar. Men det är lixom inte okej att komma in och säga till andra människor att de skryter bara för att man är ensam och arbetslös, det tråden handlar om är ju hur mkt som folk i allmänhet sparat ihop pga. artikeln som TS läst i Aftonbladet häromdagen Inte huruvida man har råd att spara eller ej.
  • Anonym (kontrollfreak)
    Anonym (handlat upp allt) skrev 2011-06-22 13:46:13 följande:

    Får du gärna vara!


    Jag har ingen jättekoll på vad som är vad men hans yrke tillhör inte precis höginkomstarna, hantverksyrke.


    Jämför jag med våra vänner som har tex nån chefsposition el liknande så har de ju betydligt högre lön! Och de behöver inte heller ha pluggat utan endast läst gymnasiet. Lite surt kan tyckas för mig som kommer ha läst 3,5 år på universitetet och ändå inte kommer upp i deras lönenivå. Men det är ju självvalt så jag kan bara hoppas att lönerna stiger inom mitt yrkesval.


     


    Men nu blev det väldigt OT!


    Haha håller med dej, blev väldigt OT, och även jag känner att efter 5,5 års studier + nu inne på 6:e året efter avslutade studier så är min lön väldigt låg jämfört med vänners Skrattande Vi får hoppas att det vänder snart!
  • Anonym (kontrollfreak)
    Anonym skrev 2011-06-22 16:34:50 följande:
    Ni som har mycket sparat - vart i landet bor ni? Undrar nämligen om det har någon betydelse?
    Sthlm, fast nu har ju inte jag några 100-tusentals kronor sparade heller. Men jobbar på det!
Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?