• Anonym (Oroliga..)

    Rossligt barn

    Hejsan! Har en son på 18 månader som har varit rosslig och snorig sedan födseln. Flera gånger om dagen får vi dra ur tjockt vitt snor eller så rinner det genomskinligt. Han äter dåligt och är sällan glad, kort stubin, Dålig ork. Dreglar mycket. Vi har testat pulmicort och airomir utan något vidare resultat. Doktorn trodde först att det var astma då han ofta hade andningsproblem när han var liten . Sen sa att det nog var omogna luftrör och att det brukade försvinna vid 1 års ålder. Nu står vi här med en 18 månaders som ännu inte är pigg. Tror du att det kan vara någon allergi han har?

  • Svar på tråden Rossligt barn
  • Allergiexperten

    Hej! Det är omöjligt att säga vad er son kan ha utan att undersöka honom. Om läkaren sagt att det är omogna luftrör så borde ni fått en mer noggrann förklaring. En vanlig orsak till rossel hos spädbarn kan vara mjuka luftrör och då rosslar barnet mycket men är helt opåverkat för övrigt.
    Jag tycker absolut ni ska ta kontakt med barnläkare för undersökning av sonen eftersom han har dessa symtom som mycket väl kan vara astma och då behöver behandlas.
    vänliga hälsningar Anitha

Svar på tråden Rossligt barn