• canjjj

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej!
    Jag plussade idag, brukar alltid hoppas att jag är gravid så fort mensen är lite sen, så jag tänkte att jag gör ett test så kommer väl mensen typ imorgon..
    Direkt syntes två streck och när jag kollar upp bf datumet så blir det den 12 mars..
    Då är vår dotter 2,5 år så det känns lagom med ett syskon då! :)
    Detta känns så overkligt, jag känner inte av någonting, jag bara tänker att snart kommer illamåendet, sist jag var gravid var det hemskt och jag behövde bli inlagd eftersom jag inte fick i mig någonting..

  • canjjj

    Jag har så svårt att förstå, jag känner inga symtom. Det känns väl lite annorlunda i kroppen men sist jag var gravid mådde jag jättedåligt .. Varför känner jag inget, är orolig att något är fel..

  • canjjj

    Ni har rätt, kanske får en superlätt graviditet denna gång. Man kan ju hoppas det eftersom jag precis börjat arbeta.. Vore inte kul att må så illa att jag inte klarar av jobbet, jag arbetar mest nätter..

    Är det någon som vet hur det funkar med föräldrapenning? Sist hade jag lägstanivå, men nu har jag jobb hela sommaren och lite i höst, hur länge behöver man arbeta för att få upp sgi? Jag har hört alltifrån 6månader till ett år..

  • canjjj

    Jag har sett att det finns många bf mars 2012 trådar, diskuterar ni i alla eller håller ni er till en?

  • canjjj

    Ladya01: räknar dem vad man haft för inkomst de senaste 240 dagarna då? Eller måste man ha arbetat 240 dagar i sträck? Jag är bara timvikarie..

  • canjjj
    LadyA01 skrev 2011-07-13 15:25:15 följande:
    Canjjj: på fk's hemsida står angivet "240 dagar i följd före barnets beräknade eller faktiska födsel" - detta för att ha rätt till sgi. Sen beräknas själva föräldrapenningsbeloppet på de senaste 6 månadernas lön.
    Nu blir jag så förvirrad, förstår inte alls detta med försäkringskassan..
    Eftersom jag bara är vikarie så har jag ju ingen "riktig" anställning, är bara anställd de dagar jag jobbar och jag arbetar inte fler än 7 dagar i rad, sen är jag ledig i ett par dagar. Hur räknar man då?

    Ska nog ta och ringa dem och kolla vad som gäller, men varje gång jag ringt försäkringskassan har jag ändå inte fått svar på frågorna jag har. Det vore lättare om man kunde typ boka ett möte och prata med dem. Hatar att sitta i telefonkö för att sedan ändå bara skickas runt och börja om i kö..
  • canjjj

    Jag har också gått ner.. Men är inte speciellt orolig, börjar nog gå upp såsmåning om.. Gick upp 25 kg sist, måste försöka hålla igen lite denna gången och äta bättre, vill helst inte bli så stor igen..

  • canjjj

    Jag har fått så himla ont i svanken.. Det gör mest ont när jag rör på mig och det känns som att ryggen låser sig ibland.. Är det foglossning redan. :s
    Är i vecka 10 nu, tänk hur hemskt det kommer att vara sen då. Hoppas att det bara är allmänt ont jag har och inte något graviditetsrwlaterat..
    Mår mindre illa nu.. Har börjat jobba igen efter sjukskrivningen och tar jag bara medicinerna ordentligt så håller jag undan illamåendet!! :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)