Inlägg från: olivian |Visa alla inlägg
  • olivian

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej! Kan jag hoppa in här?

    Ska ha en liten den 16 mars om allt stämmer :D

  • olivian
    faceprimer skrev 2011-07-20 13:38:25 följande:
    Nu ska jag strax ner till stan och kika på bebiskläder, och troligtvis får jag med mig något hem. har sett att H&M har så otroligt fina Lite nervöst att man ska möta någon man känner, men det är ju bara säga att man ska köpa åt en kompis för en vän fick barn förra veckan och en släkting ska ha inom några veckor så då kan man ju skylla på det
    Haha, ÅH vad jag känner igen mig! Gick på åhlens barnavdelning här om dagen och jag kände mig som världens bov! Har ju inga barn sedan tidigare och har ingen nära vän med småbarn heller så hade jag blivit sedd av någon hade det varit lite av en knipa :P

    Tror nästan jag ska åka ned och titta lite idag igen bara för att vänja mig vid tanken. Det är så stort hela barngrejen! wow.. :D
  • olivian
    faceprimer skrev 2011-07-20 15:46:14 följande:
    Haha eller hur!
    Jag bor i en liten stad också så  man ser folk man känner överallt, och man vet ju aldrig vem man stöter.
    Jag gick omkring där bland barnkläderna och hittade lite fint, och jag var så feg när jag skulle betala på ett ställe att jag bad få ta med paketkartonger, som jag låtsades det skulle vara till någon annan, haha. För det hamnade en bekant bakom mig i kön, inte direkt att hon brydde sig. Men jag köpte ganska många plagg och ville inte att hon skulle fråga något så jag drog till med om jag kunde få med några kartonger.
    Åh, vad man är töntig egentligen. haha. Och ja, man känner sig som världens bov!! Haha, jag sneglade på folk runt omkring mig hela tiden ifall jag skulle se någon jag kände, haha, och smög omkring där bland bebiskläderna. Haha.
    Haha! Just på den punkten kan jag vara väldigt glad som bor i en något större stad, men man blir ju ändå så paranoid! ÅÅh vill köpa bebiskläder och saker att virka en liten bebisfilt av! tyvärr äger min mammas granne stadens bästa garnbutik och hon har ju koll på min familj och vilka barn som finns i släkten. :P

    Men vilket brott egentligen, känna sig skyldig för att man tittar på kläder till sin egen bebis! :D

    Och angående din fråga så tänker jag amma. Jag tycker att det är ett väldigt fint sätt för mamma och bebis att knyta an. Som bonus har jag hört att man rasar i vikt dessutom Cool
  • olivian
    LillaE2012 skrev 2011-07-20 18:43:02 följande:
    Jag tycker det är roligt med olika tester där man kan se vilket kön det är. Hittade ett helt nytt jag inte hört om förut så det ska jag testa när jag kommit lite längre in i grav. Vet inte om fler sätt testet?, men lägger in länk om fler vill prova. www.familjeliv.se/Forum-2-7/m59717060.html
    Åh vilket roligt test! Det ska jag testa när jag kommer in i vecka elva :) Jag känner ju på mig att vi ska ha en liten flicka, men jag vågar inte börja köpa rosa kläder än för det. Och det är så svårt att hitta fina bodys som både pojkar och flickor kan ha! Så jag ska helt klart testa ;)
  • olivian

    Jag köpte också bebiskläder igår! Knatade ner till stan för att titta och klämma lite och sluta känna mig som en förövare för att jag faktiskt tittar på bebiskläder till mitt eget barn :P

    Mammakläder blir det dock inte än på ett tag. Ogillar att ha byxor och tycker inte det verkar finnas så stort utbud av vackra mammakläder. Tror jag kommer sy mycket själv till både mig och bebis. :)

    Angående det sista du skrev: samma här, haha! Råkade klämma på en av mina förut så älskade bananer idag innan frukost och ve o fasa, den var mjuk. Blev så äcklad att jag var tvungen att kasta upp lite. Eftersom jag jobbar på mataffär med frukt och grönt blev det en ganska jobbig dag. Jag stuntade helt enkelt i vår bananhylla och lät andra ta hand om den, trots att det är mitt ansvar. Vill inte bli påkommen som gravid för att jag spyr på grund av en banan X-)


    Coriander skrev 2011-07-20 23:27:40 följande:
    Idag har jag shoppat mammakläder! Fick nog av att gå runt på stan med uppknäppta jeans... så jag slog till och köpte på rea två par mammajeans för 14 Euro!! Hade i vanliga fall kostat 40€/par. Sen hittade jag också mammaBH för 7€, som jag kan ha nu de närmaste dagarna, så jag slipper gå omkring i de tajta push-up BH:arna som gör sk*tont att ha på sig. 

    Och något för bebben blev det också. Har för flera år sedan redan sagt, att när jag väl har barn vill jag ha en digital febertermometer som man mäter feber med från örat eller pannan. Och så hittade jag en sådan på rea för 12€! Den har garanti i 3år också, vilket kan ju vara bra... =)

    Idag har det inte varit någon som helst tvekan på ifall jag är gravid eller inte. Har varit så trött, svullen, irriterad, haft ont i alla leder och fötter av 1 timmes (!) shopping. Hungern har varit enorm hela dagen. Jag är inte sugen på något alls, men vet att jag måste äta, eftersom illamåendet släpper då. Eller jo, jag var sugen på sushi, men tänkte att jag skulle beställa det imorgon istället. Konstigt nog är jag inte alls sugen på sötsaker, läsk eller annat onyttigt. Får knappt i mig något sådant. Allt jag vill äta är färska grönsaker och riktig mat. Kan inte få nog av iskallt vatten!! Jag som annars inte kan gå in i en mataffär utan att ha med mig en godispåse! Min man är nog den mest förvånade av oss två när det gäller det.... han trodde aldrig att jag någon gång skulle kunna komma hem utan en massa godis Tungan ute 
  • olivian
    Kim J skrev 2011-07-21 20:31:17 följande:
    Är det inte så att surt/salt är pojke å sött är flicka? I så fall blir det många pojkar i den här tråden!
    Åh, jag är helt galen i choklad! Jag tror att jag har en liten tösabit i magen!

    Fast häromdagen blev jag så vansinnigt sugen på Max cheeseburgare med fanta och pommes att jag gick en 50 min lång promenad dit och hem för att få det. Kom hem med en avslagen dricka, kalla och osaltade pommes frites men en ganska god hamburgare iaf. Det där borde ju räknas som saltsug ändå ;)
  • olivian

    Ok, jag tänker inte skriva ett orosinlägg efter den diskussion som uppstått idag. Tänkte bara informera om att jag hade en ljusrosa flytning i trosan efter frukosten imorse som det sen inte blivit något mer av. Visst borde väl det bero på att vi hade sex igårkväll? Har inte gjort ont eller något annat.

    Sen måste jag också fråga: Vad står MA för? MF är ju missfall men MA?

    F ö berättade jag för mor och syster idag. Är i vecka 6+0 och tycker att det blir så mycket roligare att dela med dem så man får prata, diskutera och älta så mycket man vill. Och om något (Gud förbjude) skulle gå snett kan de vara en tröst och en hjälp. De blev så glada! Mammas andra barnbarn och min syster ska bli moster och hennes dotter få en kusin! Hon blev så sugen på att börja försöka hon med :D

  • olivian
    faceprimer skrev 2011-07-23 20:54:38 följande:
    Såklart du får skriva inlägg som innehåller oro. Tycker själv diskussionen började rätt otrevlig, även om det kanske inte var menat så, precis som Stinis83 skrev så är vi ju här för att stötta varandra.  Man blir ju orolig av en anledning även om det många gånger är helt ofarligt det man är orolig för. Men det jag syftar på är om man verkligen inspekterar varje lilla sak och stressar upp sig pga det, tex "idag vaknade jag och hade lite mer flytningar än vanligt" eller "idag ömmar det bara i det ena bröstet och inte i båda" och att man blir jätte orolig och tror att något är fel pga vanliga kroppssymptom, sånna saker som är helt ofarliga och normala under graviditeten. Det kan jag själv tycka det är onödigt att stressa upp sig för.
     Är det annat så är det klart att man börjar oroa sig, oftast med all rätt då man ska vara på sin vakt om man tex blöder, DOCK är det ju långt ifrån alla som faktiskt får missfall pga att de blöder, utan det kan ju bero på mycket saker som tex sex, sköra slemhinnor, etc etc. Och behöver inte alls vara farligt. Många blöder ju faktiskt mer/mindre under graviditeten. Men självklart blir man orolig. Kära nån, jag fasar för att jag ska börja blöda för typ ingenting så jag förstår om man blir orolig när man väl gör det.
    Men det kan mycket väl vara som du sa att du blöder efter att ni haft sex, det är inte alls ovanligt.
    Eftersom du inte blöder mer och det inte gör ont så är det nog ingen fara.

    MA står för Missed Abortion och innebär att fostret dött i magen och det blir inget missfall direkt utan det tar ett tag tills kroppens stöter ut fostret. Alltså så ligger fostret kvar dött i livmodern ett tag innan kroppen förstår att det är missfall skulle man kunna säga. 

    Vad roligt att dom blev glada! det blir också så mycket mer verkligt när man får berätta det
     som en bekrätelse åt sig själv kan man säga. En underbar känsla.
    Själv träffade jag mina föräldrar och vi började prata lite om vagn, (ska inte köpa en men vi bara pratade) och det var så himla härligt att prata om det och man verkligen förstod att "wow, det är jag som ska ha barn" Underbar känsla!
    Nej, men det kändes ju lite fel att börja oroa sig precis efter det där :P Men jag håller med. Man ska väl inte oroa sig i onödan, men ibland undrar man om något är normalt eller om man bör vara orolig. T ex är det här min första graviditet så jag har ju inget att jämföra med. Fastän jag tror att det är normalt att det gör ont då och då i vad jag förmodar är livmodern så VET jag ju inte. Därför känns det bättre att fråga lite anonymt här på FL än att stressa upp sig och sambon och gå omkring och inte veta varken ut eller in.

    Ja, det är så märkligt! Haha :D Behövde inte ens ta upp ämnet själv utan fick frågan av mamma om vi planerar barn än eller inte. Hade någon märklig reaktion för ca 2 mån sen på mina p-piller som vi trodde var att jag var gravid så vi blev så besvikna när det inte var så. Därför frågade hon hur det låg till, jätteskönt!
  • olivian

    Skogsälvan:

    Jag känner en person vars sambo hade grava spelproblem. Det blev så illa att hon lämnade honom fastän hon såg honom som mannen i sitt liv. Det gick två veckor innan de bestämde sig för att försöka på nytt och han insåg att han behövde ändra sig för att få vara med henne. Idag, fyra år senare är de fortfarande tillsammans och har det underbart och en liten dotter.

    Skriver inte detta för att du ska känna dig tvingad att lämna din älskade fästman. Men själv växte jag upp med en missbrukande pappa och fastän min mamma ville att det skulle bli bra blev det aldrig det. Därmed inte sagt att det inte finns hopp för att din sambo inte ska kunna ändra sig. Bara att OM han  inte gör det så är det bättre att gå.

    Pröva att prata med honom först, nykter, och ge honom en chans. Hjälper det inte får du besluta då vad du ska göra.

  • olivian
    Chetti skrev 2011-07-25 15:29:46 följande:
    Det är lika bra att jag fortsätter att skriva inlägg haha

    Jag har ett fysiskt tungt arbete och jag vet att det inte är något problem för bebisen sålänge jag mår bra. Jag har tänkt söka havandeskapspenning precis som jag gjorde med mina två första barn.

    Fler härinne som har fysiskt tunga jobb?
    Ja, jag jobbar i en matbutik, men bara extra under terminerna då jag pluggar. Alltså kommer jag nog inte behöva söka penning eftersom jag kommer kunna få ledigt ändå (min chef är helt underbar!) men det är samtidigt tråkigt då pengarna verkligen skulle behövas.

    Från och med när kan man söka havandeskapspenning?
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)