Inlägg från: ZebraMyran |Visa alla inlägg
  • ZebraMyran
    Morkulla skrev 2011-07-24 16:19:41 följande:
    Det är tyvärr inte bara nu helt plötsligt, utan det är nästan varje helg...
    Nu fasar jag för semestern!! Han ska vara hemma 2 v. När han jobbar dricker han inget. 
    Klarar inte av att se honom så på fyllan. Han blir en helt annan person, som jag inte har några känslor för. Min nyktra, omtänksamma sambo är den jag älskar..  
    Men usch vad tråkigt att höra! Du får försöka prata med honom att det kommer inte funka att han dricker så sen när ni har barn & han borde försöka bevisa redan nu att han klarar det. Vet inte vad jag ska säga riktigt, tråkigt när det är så. :(
  • ZebraMyran

    Förlossningen oroar mig faktiskt lite, bägge förlossningarna har gått fort & de sa till mig att om jag skaffar ett tredje barn så finns risken att jag föder hemma eller i bil påväg dit. 

    Jag har börjat undra om jag verkligen är i v8+1. Hade mens två ggr samma månad, men nu är jag inte säker på att det var mens, eftersom att jag brukade ha mens omkring den 11:e varje månad. 

  • ZebraMyran
    faceprimer skrev 2011-07-25 16:49:29 följande:
    När hade du din andra mens samma månad? Hur många dagar var det mellan första o andra mensen?
    Det kan itne varit nidblödning då? Finns ju de som blöder rikligt fastän det är nidblödning, och ägget kanske fäste ganska snabbt så du fick nidblödningen ganska tidigt och därav verkade det som om du hade mens 2 gånger samma månad?
    Jag är osäker på när jag hade mens första gången den månaden, men andra var den 29:e maj, brukar ha mens i 3-4 dagar. Ska kolla imorgon med bm, eftersom att jag ska på hälsosamtal då. Ja, det kan ju ha varit en nidblödning.
  • ZebraMyran
    enlitenbitkaka skrev 2011-07-25 16:52:51 följande:
    Be om möte med någon på KK/förlossningen, igångsättning kanske kan vara ett alternativ för er?
    Ja, det kan jag ta sen när det närmar sig Flört
  • ZebraMyran

    Då var man på hälsosamtal idag, hade inte så stor koll som jag trodde att jag hade. Ni som varit på det & fick broschyr, fick ni också fylla i en lapp om alkoholvanorna som ni hade innan? Det var verkligen något nytt för mig.

  • ZebraMyran
    Coriander skrev 2011-07-26 22:32:20 följande:
    Vad säger ni, mina gravida medsystrar, om att äta färsk ingefära?

    Jag är galet sugen på lite varmt vatten med citron, honung och färsk ingefära i det. Men har endast hittat motstridig information om ingefära på nätet och olika böcker.

    Livsmedelsmyndigheten i Finland har varnat om ingefära under graviditeten, då det kan leda till celldöd hos foster och även missfall. Men kruxet är, att de talar endast om ingefära som är torkad och malen till typ krydda eller som används som kosttillskott. Inte ett ord om färsk ingefära.

    Sedan finns det dom som rekommenderar ingefära vid illamående - för gravida. De menar, att det inte alls är farligt om man inte äter det i stora mängder.

    Jag som blivande BM tror på, att man kan inta vanliga livsmedel med måtta, men att man ska vara försiktig med vissa livsmedel. Dock kan jag ju inte uttala mig om ett enstaka livsmedel där det finns så många motstridiga uppgifter. 

    Så jag ber er om råd - vad skulle ni göra? 
    Vad jag har hört innan så ska ingefära vara bra mot ilamående, så det låter konstigt att det skulle vara farligt. Ta det med måtta. :)
  • ZebraMyran
    BebisVagga skrev 2011-07-27 17:51:37 följande:
    Hur e det med era graviditetskalendrar... jni vet där ni går in o kollar vilken vecka ni e i??!!! där kan man ju skriva egna anteckningar...

    Jag skriver i min..... Skriv ni i er med... det e JÄTTEROLIGT att ha... jag har min gamla kvar i bloggen då jag var gravid med gabriel för 4 år sedan... o det e verkligen jättekul..
    JAg skriver i min ibland, men kommer ha den dold på min sida ett litet tag till. Snart kommer vänner & familj fatta att jag är gravid, för det börjar synas en liten mage nu. Och en killkompis tyckte att jag såg lite tjock ut idag, vilket jag bara ser ut att vara när jag är gravid.
  • ZebraMyran
    LadyA01 skrev 2011-07-27 19:14:05 följande:
    Acdc: i TS finns en länk till bflistan
    Den listan orkade jag inte kopiera & lägga till mitt, vad långt det var! :p
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)