Inlägg från: LillaE2012 |Visa alla inlägg
  • LillaE2012

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej får man vara med här? Är gravid med BF 9mars. Väntar mitt fjärde barn. Har ömma bröst och lite molvärk till och från, samt något tröttare en vanligt, men annars mår jag alldeles utmärkt

    Grattis till alla er andra som fått plus. Vi har en härlig resa framför oss.  

  • LillaE2012
    petit skrev 2011-07-17 21:06:16 följande:
    ...å idag började jag blöda lite oxå... känner mig inte alls gravid längre. ska ta ett test imorgon så får vi se om det inte blir missfall nr 3 som börjar snart. har seriöst börjat tröttna på detta!

    En blödning behöver ju inte betyda MF. Med första barnet fick jag två dagar med vanlig mens, andra barnet fick jag små blödningar de första 12 veckorna och båda barnen blev två friska och välmående barn. Symtomen kan ju också variera från dag till dag så det behöver ju inte heller betyda MF.

    Jag håller iaf tummar och tår att allt är väl med liten i magen och att den vill stanna där inne och utvecklas till en fullt frisk bebis. KRAM på dig.  
  • LillaE2012
    BebisVagga skrev 2011-07-19 09:40:26 följande:
    det e bara att ringa en vårdcentral som gör vul... betala 300kr sen e det klart..

    jag gör det för att jag inte vill vara med om en inskrivning sen få avboka den för att fostret e dött...
    vill veta innan inskrivning att den lever

    Aldrig hört att en VC kan göra detta, vilket landsting bor du i?

    Skulle också vilja göra, bara för att veta att allt står rätt till och kunna njuta fullt ut denna troligtvis sista gång.
    Här i vårt landsting (östergötland) finns ingen VC som gör VUL, det är antingen kvinnokliniken eller en privat MVC som utför det och kvinnokliniken gör det enbart vid särskilda skäl, har dock varit inne där en gång tidigare i gravdiitet pga. liten blödning och då var det inga problem, tror de gör även om man är orolig beroende på tid och prio. Förra gången beställde jag tid på en privat MVC, men tyckte det var så jobbigt att jag inte skulle gå dit sen för de tyckte ju att jag skulle fortsätta där föstås. Tror det inte kostade mer en 200kr.  Få se hur det blir denna gång, ska försöka hålla ut till v. 12-14 då de gör KUB.
  • LillaE2012
    faringe skrev 2011-07-19 14:50:31 följande:
    värsta dagen idag mår sjukt illa å är trätt å yr.vet inte hur jag ska ta mig genom denna dag.3
     timmar kvar tills jag får gå hem!

    Hur mår ni andra?!   

    Har varit lite illamående på kvällarna ibland, men idag har jag varit illamående enda sedan jag gått upp. Känns som jag måste kräkas när som helst *urk*. Har även en tunghet i huvudet så det kanske har ett samband? Hoppas iaf att det ge sig jag orkar ingenting, har fem barn hemma (3 egna), tur de klarar av att roa sig själva iaf
  • LillaE2012

    Bebis Vagga - Vilken minis, så söt. Ofattbart att de kan klara sig utanför magen så tidigt. Antar allt gått bra efter och att han är som vilken 3åring som helst idag (för det var väl vad han fyllde?, kikade på din sida).

  • LillaE2012

    Andra dagen som jag mår pyton. Illamående och helt matt i kroppen om jag står upp för lite. Hoppas det ger sig, svårt att undvika misstankar annars, vill vänta tills efter KUB o berätta.

    Jag ska på inskrivning 9 augusti är i vecka 10 då. På det samtalet bestämmer vi om KUB och RUL, får boka tiderna där, hoppas på o få KUB relativt snabbt enligt BM jag pratade med skulle det inte vara svårt med två veckors intervall så det hoppas jag stämmer. 

  • LillaE2012
    faceprimer skrev 2011-07-20 15:48:31 följande:
    Förresten tjejer, kommer ni amma? Motivera gärna vid era svar
    Jag vill verkligen amma, men troligtvis kanske jag inte får det :( Jag äter nämligen en medicin för en kronisk sjukdom jag har som kan gå över i bröstmjölken. Fy vad ledsen jag blev när jag fick veta det. Men jag hoppas det går att lösa på något sätt. Skulle verkligen vilja amma....

    Kommer amma om allt går som planerat. Har ammat alla min andra tre utan problem så det borde gå bra även denna gång, men man vet ju aldrig. Tycker amningen är väldigt mysig stund, dessutom finns det ju en hel del viktiga antikroppa mm som barnet endast kan få i sig via bröstmjölken och så är det rätt praktiskt att ha med sig maten var man än är, precis lagom värmd och färdig
  • LillaE2012

    Skogsälvan - Har själv en far som är alkoholist. Han har varit hela min uppväxt och tyvärr bryr han sig inte särskilt mycket om någon av oss. Fokus har alltid varit att han själv mår bäst. Alkoholism är ju en sjukdom och ett långt missbruk ger förändringar på hjärnan. Min mamma  kan idag inte förstå hur hon kunde stanna så länge hos honom, men kärleken är blind sägs det. Hon hoppades väl på en ändring, men allt som min far lämnat efter sig är besvikelse, sårade, brott och skulder. Gör inte samma misstag du. Be att han blir nykterist om han inte klarar av att hålla sig full borta från er eller dricka på ett förnuftigt sätt. Annars tycker jag att du ska lämna honom, innan flera år har gått och ni alla mår dåligt.

    Emmzaz - Med min tredje hade jag inte heller några som helst symtom, mer en att jag kissade lite oftare. Var så lätt graviditet, mådde hur bra som helst. Så man behöver inte ha några symtom alls, men ändå vara gravid. Jag tyckte det var så konstigt då så jag var tvungen att göra ett VUL den gången bara för att symtomen inte fanns. Men allt såg hur bra ut som helst. Njut istället av graviditeten för det är inget vidare o vara som en zoombi, må illa eller inte känna sug efter mat, ha molvärk, ömma bröst, svullen om magen mm.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)