Inlägg från: Plockepinn |Visa alla inlägg
  • Plockepinn

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej hej - jag hoppar in här! Om mina uträkningar stämmer är bebben beräknad till ca 1 mars, är alltså nu i v 9. Lätt illamående vid några tillfällen per dag och magen putar redan markant, men så är det också nr 3. Skönt att det är semester - om nån vecka när jag jobbar igen får jag berätta det för dem som är på plats, annars blir det bara jobbigt att springa undan för konstiga blickar... 

  • Plockepinn

    Hej, jag är nu i v 10 med tredje barnet, jag tänker göra KUB (är 36). Vi gjorde det förra ggn och fick ett bra värde och då kändes det skönt att ha gjort det. Jag tror att det är svårt att veta innan hur man reagerar på ett dåligt värde och vad man i såfall gör. Den frågan tar vi ställning till där och då om det händer. Jag vill gärna ha ett ordentligt ultraljud före v 19. Jag gjorde faktiskt ett redan igår hos mvc, fast apparaten var gammal och skruttig och bilden var mycket otydlig. Men nog fanns det en liten vän där! Rådde i och för sig inte så mycket tvekan från mitt håll då magen ballongat ut sig som sjutton redan sedan v 5, men det var skönt att se att den levde.

  • Plockepinn

    En ytterligare kommentar bara angående KUB etc.

    Jag har haft en kompis som fick jättedåligt värde, ja två kompisar faktiskt. De blev oroliga såklart. I af en gjorde fostervattensprov och efter det hade plötsligt fostervattnet minskat i magen, så det kändes alarmerande och problematiskt. Oklart om det var pga provet dock. Hursom helst, vattnet verkade efter någon månad "fyllas på", men de var oroliga för om barnet blivit skadat under den tiden.

    Hur som helst, båda kompisarna fick fina och fullt friska barn! Så angående "en nypa salt", det stämmer nog tyvärr. Inte desto mindre förvirrande förstås. Är man en väldigt orolig själ som vet med sig att man ältar och analyserar kanske man ska hoppa över dessa tester. Så känns det ju nästan. Men jag kommer göra KUB som sagt. Jag får ta det. Skulle nog oroa mig mer av att inte veta nästan. Även om man ju kan undra vad man får veta... Förhoppning om ett bra värde helt enkelt.

    Förvirrat? ;)

  • Plockepinn

    Tack för era synpunkter om ståbräda - kommer själv ha en dotter på 2 år och 4 mån i mars och har funderat lite på vad som krävs. Förra ggn var storasyster 3,5 och då var ståbräda klockrent (trots låång snörik vinter), och hoppas kunna ha det igen. Man går väl mest på långpromenader när man är själv med bebben dagtid och kan använda den vanliga vagnen. Sedan blir det väl mest att rulla till ICA etc. Med hela klanen. Det blir spännande ;).

    Så då avvaktar jag också med vagn/letande. Synd bara att ståbrädan knäcktes sönder till slut av väldigt mycket användande. Men det kan jag nog hitta en likadan begagnad. 

  • Plockepinn

    Hej hörrni,
    det här är helt galet, jag är i vecka 10+5 och känner bäbisen röra sig i nedre vänstra delev av magen. Som små pickanden och "minibultanden" när jag sitter här på jobbet. Är det någon annan som upplevt så tidiga fosterrörelser??! Kände först i vecka 23 resp. 17 med mina två andra barn.
    Börjar ju nästan undra hur det står till... Igår fick jag en plötslig känsla av att något var fel, hade lite ont i magen m m, hade en sammandragning kvällen före. Men eftersom jag känner detta nu så borde den ju leva i allafall!? Väldigt märkligt och oväntat!

  • Plockepinn

    Jag drog slutsatsen själv, om man får vara lite (eller mycket) fördomsfull skulle en man aldrig uttrycka sig så... (fast de har ju andra bra egenskaper, får jag väl inflika)

    Lycka till tjejer, så himla coolt! Det kommer gå vägen!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)