Inlägg från: Mrs Marlin |Visa alla inlägg
  • Mrs Marlin

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej,

    Här är en till som skrivit in sig på lista. Väntar mitt 3:e barn i mars 2012 (13/3). Glad

    Jag bor i Sundsvall och är 34 år. Mina söner är 4år och snart 8år.

    Jag har börjat må lite illa och är orkeslös. Brösten ömmar och molvärk i magen. Framförallt har jag foglossning, vilket jag haft i snart 8år.

  • Mrs Marlin

    Vill bara dela med mig av min gläde. Jag gjorde ett VUL (privat) idag och fick se en liten krabat på 3,7 cm (huvud- rumpa) med ett tickande hjärta. Underbart! Nu kan jag koppla bort den värsta oron. Jag är i V11 (10+2) enligt VUL. Enligt senaste mens är jag 10+1 så det stämmer nog väldigt bra.
    Ikväll ska jag berätta för mina två söner att de ska bli storebröder. Jag har köpt hem blåbärsbakelser för att fira! Imorgon ska jag berätta på jobbet! Från och med nu ska jag njuta av min graviditet och försöka att inte oroa mig! Framförallt ska jag släppa ut den stora magen och börja använda mammabyxor Glad

  • Mrs Marlin
    Mrs Marlin skrev 2011-08-18 17:43:21 följande:

    Vill bara dela med mig av min gläde. Jag gjorde ett VUL (privat) idag och fick se en liten krabat på 3,7 cm (huvud- rumpa) med ett tickande hjärta. Underbart! Nu kan jag koppla bort den värsta oron. Jag är i V11 (10+2) enligt VUL. Enligt senaste mens är jag 10+1 så det stämmer nog väldigt bra.
    Ikväll ska jag berätta för mina två söner att de ska bli storebröder. Jag har köpt hem blåbärsbakelser för att fira! Imorgon ska jag berätta på jobbet! Från och med nu ska jag njuta av min graviditet och försöka att inte oroa mig! Framförallt ska jag släppa ut den stora magen och börja använda mammabyxor Glad


    Nu vet grabbarna! De blev så glada! Min 7-åring skyndade sig att fika sedan var han tvungen att springa till sin bästisar och berätta. Snabbt som blixten visste hela gatan den glada nyheten. Flera av sonens kompisar kom för att titta på ultaljudsbilderna. Min 4-åring blev väldigt nöjd att inte bara behöva vara lillebror, nu ska han bli storebror, mycket viktigt! Magen skulle pussas och klappas på Glad
    Kvällens bokläsning blev Lennart Nilssons gravidbok. En massa häftiga bilder! Givitvis fick ta det där med blommor och bin för 7-åriingen. Den första frågan efter vi berättat var: "hur kom den in i magen?"
    Ikväll är en glad kväll i vår familj, så lycklig!
  • Mrs Marlin
    Ponja skrev 2011-08-22 14:11:40 följande:
    jag är i v12 nu, och på graviditetskalendern här så står det att fostret ska vara ca 6 cm? Stämmer verkligen det??
    När man läser det som andra skrivit här som gjort ul runt v 10-12 (?) så är den bara ett par cm? Obestämd
    Förra veckan gjorde jag VUL (10+2) och då var fostret 3,7 cm mellan huvud och rumpa. Om man skulle sträcka ut benen skulle den vara ca 5 cm. Så jag tror att det är det sistnämda måttet som står i grav.kalendern. Det verkar ju rimligt att bebisen hinner växa 1 cm mellan V11 till V12.
  • Mrs Marlin
    HLinna skrev 2011-08-30 21:26:53 följande:
    Angående foglossning:
    Jag har fått ganska mycket problem redan, för mig sitter smärtan långt ner på ryggen på höger sida. Jag har ondast på kvällarna, hur ont beror på vad jag gjort under dagen. Det sämsta verkar vara aktiviteter som innebär att man lutar sig lite framåt (typ dammsuga, diska) men långa promenader funkar absolut inte heller.
    Jag var faktiskt på en information "för gravida med bäckenledssmärta" hos sjukgymnast igår. Det var bra, vi fick en hel del tips. Det mesta stämmer överrens med den länken Carla skickade. Men jag tycker ändå att det var lite knäckande att gå dit, för i slutänden finns det INGET man kan göra åt smärtan förutom stödbälte, alvedon och TENS eller akupunktur. Det gör ju sjukt ont ibland, tänk om det blir gradvis värre från och med nu och det enda man kan göra är att köpa ett stödbälte och se glad ut???
    Jag har lidit av foglossning i snart 8 år. Har inte blivit smärtfri mellan mina graviditeter. Min smärta är inte jättesvår när jag inte är gravid, men den begränsar min vardag. Kan inte sköta min trädgård som jag vill, städa huset, utföra vissa träningsformer m.m. Nu är jag gravid för 3.e gången och smärtan tilltar allt mer. Det gäller att redan nu ta det lugnt för att inte förvärra och riskera att få ondare för all framtid.
    Det är sant som Linna H säger det är svårt att bli bättre/få mindre smärta under graviditeten. Stärkande övningar borde dock minska risken för framtiden. Jag påverkas mest av hormonerna så smärtan brukar öka när jag har mens eller variera under graviditeten. Förra gången när jag var gravid blev det faktiskt bättre mot slutet.
    Ett stödbälte har alldrig hjälpt mig. För att få det stöd jag vill måste jag ha det så hårt, men då får jag blodstopp i benen. Tycker dock att ni ska prova, vi är ju alla olika. Jag ska se om det kommit någon ny variant som är bättre.
  • Mrs Marlin

    Hej
    Ser att jag inte är ensam med att ha huvudvärk. Jag har väl alltid haft lätt att få huvudvärk men inte så här ofta. Jag har haft ont varje dag senaste veckan, nästan så ont att man vill spy vissa dagar. Tidigare under graviditeten har jag "bara" haft ont 3-4 dagar i veckan, det går inte åt rätt håll direkt. Jobbigast är att jag inte kan ta Pronaxen som brukar hjälpa bra.

    Jag funderar hur ofta ni vågar ta Alvedon? Jag försöker undvika så långt det går, känns inte så roligt att proppa i sig. I snitt kanske jag tar vid tabletter 3-4 tillfällen i veckan, tror ni det är för mycket?

    Jag har ju dumt nog lästa att även Alvedon kan påverka bebisarna. Tror att det framförallt att det var pojkbebisar som kan få svårt att få barn. Man ska inte googla för mycket...

  • Mrs Marlin
    LillaE2012 skrev 2011-10-06 18:52:10 följande:
    Länge sen jag skrev här inne, men är inne o läser lite då och då. Såg att det diskuterades om sparkar/rörelser och vilken vecka man känner dem. Jag funderar mycket på det där och undrar om det kan vara så att man känner av pojkar tidigare än flickor??? Just för att pojkar brukar vara fysiskt starkare tänker jag.

    Vad har ni andra för tankar eller erfarenheter kring detta? Kanske någon som har olika kön som kan jämföra?
     
    Själv minns jag inte riktigt med ettan som var en tjej hur det kändes och exakt vecka, men var nog i vecka 17-19 där någonstans jag började känna. Men de andra två har varit lika och nu känner jag sparkar igen relativt tidigt vecka 16+6 idag så kanske en pojke till. 
    Intressant att du tog upp det, jag har funderat i samma banor. Jag har två killar sedan tidigare. Båda dessa har varit väldigt aktiva tidigt och jag kände snabbt hårda sparkar. Denna gång tog det längre tid innan jag kände fladder. Får fortfarande inte så hårda sparkar (V18). Min förhoppning är att få en liten tjej och nu går jag och inbillar mig att det är det pga svaga sparkar.
    Någon som har erfarenhet?
  • Mrs Marlin

    Första gången gick jag upp 18kg, tyvärr hade jag nog 8kg kvar efter ca 2månader. Andra gången gick jag upp ca14 och hade ca 7 kg kvar efter ca 2 månader. Alla pratar om att man ammar bort de övriga kilorna, så var det inte för mig. Bara att motionera och äta nyttigt som gällde för mig.
    Fram till v19 har jag nu gått upp 4-5kg. Tråkigt. jag som tycker att jag hade lyckats så bra med att gå ner till 57kg innan jag blev gravid. Men det är det ju värt =)

  • Mrs Marlin

    Jag måste få höra med er om någon av har klåda? Senaste veckorna kliar det i och på brösten, på bröstkorgen samt under armarna. Det förvärras av att jag duschar. Jag har inte några utslag. Jag blir lite bättre när jag smörjer med hudkräm. Är detta gravidklåda eller nått annat? Något man bör kontakta barnmorskan för?
    Att det kliar i brösten inbillar jag mig beror på att brösten blivit större eller på hormoner.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)