Inlägg från: kolapapper |Visa alla inlägg
  • kolapapper

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej svejs, plussade idag, BF 22a mars, så jag hänger lite här...

  • kolapapper
    vikan skrev 2011-08-02 22:01:55 följande:

    Hej
    Är i vecka 10 ungefär och det är dags att ta beslut om KUB... Vi är så osäkra om vi ska ta det eller inte. Pga missfallsrisken vågar jag inte ta fostervattensprov, men är rädd att ett ev KUB test "tvingar" mig att ta fostervattensprov pga ett tveksamt värde. Hur skulle ni gjort ? Jag är 37 år nu och väntar mitt fjärde barn.


    den första frågan du måste ta ställning till är hur du skulle reagera om du fick veta att det var något fel på barnet. Skulle du avbryta graviditeten? om svaret är nej så behöver du ju inte göra något Kub-test, är svaret ja måste du ju göra tester. jag ska göra alla tester som finns. Funderar på att hoppa över KUB och köra på MKP direkt eftersom det ställer en diagnos, ingen ungefärlig sannolikhet. Missfallsrisken är 0,5-1% så den är relativt liten. Åldern spelar in, jag är inte heller 22.
  • kolapapper
    Jamtlandstaus skrev 2011-08-02 22:23:21 följande:
    I vårt län kan man inte göra MKP. Får man högre än 1/200 på KUB får man heller inte göra FVP.
    Vi vill veta så det får bli FVP och ingen KUB. Men hade hellre gjort en MKP då det görs tidigare! Känns olustigt att jag kanske känt rörelser vid tiden för FVP o om allt inte är bra
    man kan alltid göra saker privat om man inte är nöjd med det som erbjuds.
  • kolapapper

    har funderat på det här med KUB, och eftersom jag inte på något sätt kan tänka mig ett barn med kromosomfel eller andra allvarliga fel tror jag att jag hoppar över KUB och gör ett FVP eller MKP direkt, nu kommer det säkert bli ramaskri på en del, men det är mitt och min mans liv och vi vill inte chansa på att vi får ett DS-barn. Någon annan som funderar på att hoppa över KUB och göra test med konkret diagnos-svar?

  • kolapapper
    Ponja skrev 2011-08-03 21:19:07 följande:
    Allt detta med "extra" tester, varför tar man sådana? Kan ingenting om det där, så vore intressant med lite fakta.
    Funderar på om JAG borde göra det? Jag är verkligen helt livrädd för att det ska vara något större fel på bebis.
    Ja tex om man är över 30 och vill försäkra sig om ett friskt barn så är det ju det enda sättet att ta reda på det, men visst många tycker det är onödigt och det kan jag förstå, men det är ju upp till var och en att bestämma hur man vill göra.
    Ex kan man göra moderkaksprov och då få ett 100% svar på om barnet lider av någon genetisk defekt eller sjukdom, man får som bonus också veta könet, men det är som sagt mest en bonus. Den här typen av tester medför givetvis en risk så man får tänka över noga. Finns de som fått bra resultat på KUB men fått ett barn med ds och tvärtom.
  • kolapapper
    faringe skrev 2011-08-07 17:37:23 följande:
    I morgon ska jag göra ett nytt försök att träffa min BM.Hade tid i onsdags men vi viste inte vart vi skulle gå så vi kom några minuter sent så damenir receprionen sa åt oss att sitta ner å vänta.efter 15 min gick jag in å frågade om vår BM visste att vi va där å hon sa att vi skulle få komma in om några minuter.efter ytterligare 20 min gick jag tillbaka å då gick hom å letade efter henne å då visade det sig att hon satt i en annan koridor som hon i receptionen inte visste om. så typiskt,så nu har jag en ny tid i morgon. då går jag in i v 10,jippiii!
    Mår fortfarande illa från å till men kan äta lite mer nu iaf. syns inte så mycket på magen. Har alla fått bebismage??
    mår lite illa från och till, ingen bebismage, men hela jag har blivit lite mer fluffig, gått upp 3kg.
  • kolapapper
    LillaE2012 skrev 2011-08-07 18:14:21 följande:
    Varit prat om bloggar. Jag har öppnat en ny gravidblogg, än så länge anonym, La ut första magbilden där nyss. Rätt tjock och mest svullet på magen, men det får jag bjuda på Efterom jag vet hur magen var innan så vet jag att det syns rätt mycket iaf, otroligt hur fort den kan komma, de andra tre gångerna dröjde det till vecka 12 innan jag var så stor som jag är nu. Skre även om hur senaste dygnen varit där.

    minfyra.blogg.se/    
    tjohej vilken mage! min är skittråkig, syns ingenting :(
  • kolapapper
    ZebraMyran skrev 2011-08-07 18:56:14 följande:
    Vecka 11 nu (10+0). Salt godis & röda äpplen är favoriten just nu!
    macka med leverpastej och rödbetssallad och yoggi med frukt, stekt mat känns helt ointressant.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)