Inlägg från: Sonrisa |Visa alla inlägg
  • Sonrisa

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Ja, jag är också orolig, men det hör väl till. Längtar tills man kan få se att det faktiskt finns något där inne och att det inte bara är jag som hittat på allt! Vi ska på inskrivning imorgon, så då får jag kolla hur det funkar med VUL i vårt län. Vet inte riktigt om jag ska göra det, om man måste göra det privat, visst är man otorligt otålig på att få den den lilla, men samtidigt... det känns som man kanske bara nojar extra mycket då. Hur tänker ni som valt att göra/inte göra VUL, finns det några nackdelar förutom att det kostar en slant?

  • Sonrisa
    LillaQ skrev 2011-08-16 16:48:02 följande:
    Vi har valt att inte göra ett tidigt VUL utan väntar på att få göra KUB den 29/8, då jag är i v. 13+2. Händer det något innan så gör det och det är inte så mycket jag/ vi kan göra något åt. Visst vore det roligt att få se den lilla tidigare men vi håller oss till v.13.
    Innan v. 10 hade jag lite molvärk och var extremt trött så då kände man ju av graviditeten, nu däremot så har allt försvunnit förutom ömma bröst  och kissnödih så nu skulle jag gärna göra ett UL för att se att den finns kvar där inne...
    För oss hade det i och för sig varit omöjligt att gå fram till v. 18 då vi har tid för RUL innan man får se den lilla i magen då hade vi nog gjort ett privat UL.
    Ja, jag tror också att det kommer bli svårt att gå fram till v.18 eller vad det nu blir när man gör RUL, men jag hade varit nöjd bara jag fått höra små hjärtslag där inne eller på annat sätt få bekräftat att det faktiskt bor en liten ärta där. Vi får prata med barnmorskan imorgon och se vad hon säger. Det är ju ingen riskgraviditet, vad jag vet. Jag är under 30, har inte fått missfall tidigare eller haft andra komplikationer. Men man vill ju så gärna veta att allt är ok! :)
  • Sonrisa
    faceprimer skrev 2011-08-16 17:34:21 följande:
    Kalla mig konstig men oj vad sugen jag blev på lussebullar idag, så gissa vad jag bakade förut som precis är tagna från ugnen mums!!!

    Och förresten, var ju på inskrivning igår och fick en chock när jag såg min vikt!!! Har aldrig vägt såhär mkt. Har gått upp över 2 kg på bara typ 2 veckor o nästan 5-6 kg totalt!!!!! Fy.... Men är väl lika bra o vänja sig. Är dock rädd att de i slutänden kommer sluta på tre siffrigt.... Om jag nu skulle gå upp så pass mycket..
    Haha, vad härligt med lussbullar! Nu längtar jag efter julen, eller iallafall efter hösten! :)

    Jag är i v.9 och har också gått upp något kilo redan. Är lång och har alltid varit "stor" och haft lätt för att gå upp i vikt, så jag fasar inför vad detta ska sluta på... Försöker verkligen äta frukt eller lite yoghurt istället för godis och kakor, men det är svårt när man är hungrig precis hela tiden.
  • Sonrisa
    imsevimse skrev 2011-08-21 19:01:36 följande:
    Jag har samma "problem". Har inga symtom och är orolig att något är fel. Får inte heller något ul, men har bokat ett privat så nu blir det av på onsdag. 
    Hoppas att våra små lever där inne trots att symtomen uteblir. 
    Jag har heller inte några symptom precis. Var väldigt trött i v. 5-7 men det känns som att det precis lika gärna kunde berott på nåt annat. Hungrig är jag, men det brukar jag vara... Men som så många sagt - alla graviditeter är unika. jag antar att man ska vara glad att man slipper må illa konstant men visst hade det varit skönt med en tydlig bekräftelse på att man är gravid.

    Ska ringa och försöka få tid för tidigt UL eller VUL imorgon. Jag går in i vecka 10 imorgon, hur tidigt kan man göra vanligt UL?
  • Sonrisa

    Lycka till ni alla som ska göra UL imorgon, vad roligt att det blev så många som ska göra på samma dag!

    Jag ringde idag och fick en tid på tisdag nästa vecka. Tyvärr så hade min man precis bokat in ett viktigt möte med jobbet som han inte kan avboka den tiden, speciellt inte när han inte kan säga varför... så jag får gå själv. Känns väldigt tråkigt, men det ska bli skönt att få det gjort iallafall. Funderar på att be min bästa kompis följa med bara för att vara där om allt inte står rätt till, eller för att dela glädjen om allt är bra. Så får jag försöka beskriva känslan för min man sen när jag kommer hem...

  • Sonrisa
    IEmelieI skrev 2011-08-23 21:45:42 följande:
    jag tog med min mamma på ul när min pojkvän var tvungen att jobba. Det var riktigt skönt att slippa va själv :)
    Vad skönt att jag inte är ensam som tänker så. :)
    Ska ringa henne imorgon och kolla om hon kan följa med.
  • Sonrisa
    Wielkip skrev 2011-08-23 21:57:00 följande:
    tycker du ska ta med kompisen! Alltid skönt att ha någon att dela det med, oavsett hur det går.
    Min kompis med med förra veckan när jag var hos BM för att göra alla de första provtagningarna,
    tråkigt att gå själv vad det än gäller, litet eller stort, blodtrycksmätning eller ultraljud, inte samma grej att dela det roliga med barnmorskan som med någon nära :)
    Nej, det är sant. Jag är sån där som har svårt att göra saker ensam, så speciellt detta behöver man nog dela med någon. Jag blev väldigt ledsen när min man sa att han inte kunde, men då är det skönt att man har vänner! Hjärta
  • Sonrisa
    EightySix skrev 2011-08-24 13:50:55 följande:
    Jag har inget ulj jag heller, måste bara fråga och det är inget "tyket" illa ment! Men hur gamla är ni här inne? Menar alltså eftersom ni får göra ulj så tidigt? Jag är bara 25 och här är det ingen fråga om ulj tidigare. Vet ju att man får om man är 35+ eller gör ni det privat? Hur isf?
    Jag är 29. Ska göra ett UL priviat, bara för att veta att allt är ok än så länge... kostar 450 kr, så det är inte så farligt.
  • Sonrisa

    Vad härligt för alla er som fått se era småttingar och fått veta att allt är ok! Jag längtar tills tisdag och är vettskrämd samtidigt. Vad gör jag om allt inte är ok??

    Har iallafall pratat med min kompis nu som ska följa med och hon blev jätteglad. Hon tyckte det var bra att min man var upptagen på jobbet! Skrattande

  • Sonrisa

    Måste tyvärr säga hejdå till er, mina vänner. Var på ultraljud idag och vår älskade lilla ärta hade givit upp i v.8+6. Känns otroligt tungt idag.

  • Sonrisa

    Tack för er omtanke. det värmer i sorgen. Min man och jag försöker ta hand om varandra och får stöd av varandra och hoppas att vi snart kan se frammåt igen.

    Jag önskar er alla lycka till, av hela mitt hjärta. Hoppas att det kommer en massa små underbara prinsar och prinsessor till världen fram på vårkanten!

  • Sonrisa
    Kalksten skrev 2011-08-30 22:35:28 följande:
    Men hu vad trist =( Beklagar verkligen.

    Vilken vecka var du i nu vid UL? Hade dina symptom avtagit eller? 

    Kramar om
    Jag var i v.11, men tillväxten hade sluat vid 8+6. Jag hade inte haft särskillt mycket sypmtom på hela tiden och var därför lite småorolig, men trodde inte på allvar att något skulle vara fel. Ville bara titta till den lilla för att se att allt var ok. Men det var det inte...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)