Inlägg från: längtan89 |Visa alla inlägg
  • längtan89

    Bikarbonattestet tror jag är så att man ska hälla i bikarbonat i en mugg å sen kissa i den. Bäst med morgonurin. Å händer det inget så är det tjej å om det börjar skumma är det kille

  • längtan89

    På kub sa dom att det inte spelade någon roll om man hade kissat eller inte dom va mer noga att man hade lite urin i blåsan inför rul. Men det är väl olika på olika sjukhus

  • längtan89

    Ja , det är nog verkligen olika på olika ställen för i mina papper som jag fick stod det inget om att inte ha kissat innan

  • längtan89
    Coriander skrev 2011-09-04 18:50:12 följande:
    Tack tjejer för era berättelser från era egna liv och de som ni hört om andra i min sits. 
    Tackar även för alla era råd och börjar inse att jag nog borde vända mig till akuten.. jag vet att om man förlorar mycket vätska och inte får i sig tillräckligt ändå, så leder det snabbt till uttorkning.

    Vi kom precis på här hemma, att jag ska försöka suga på isbitar.. eller åtminstone fukta läpparna med is, på det sätt får jag ju lite vätska i mig i alla fall. Ska försöka klara denna kvällen och natten här hemma, för imorgon bitti kl.8.30 är det ändå dags för KUB på centrallasarettet.

    Visst kan man fråga vårdpersonalen som finns med under KUB om annat än det som rör sig UL? Jag hade tänkt fråga dem där ifall de skulle kunna ge mig något recept eller kanske anser de att jag ska dropp då.. eller får man fråga sånt? Som sagt, det är inte min mvc som gör UL, utan det görs på förlossningsavdelningen på centrallasarettet.  
    Hur gick det på kub igår babybluey? såå nyfiken =)
  • längtan89

    jag hittade det tillslut =) ja allt skriv så fort här så man hinner inte alltid med =) men va kul att allt gick bra! =)

  • längtan89

    Jag själv är född med lkg total på min högra sida å läppspalt på vänster sida . Jag är fullt medveten om vad jag beger mig in på med en graviditet . jag har en son som föddes fullt frisk utan lkg och vi väntar nu ett syskon och eftersom jag själv har lkg så har jag rätt här i mitt län till att få en ansiktsultraljud i ca v26 för att se om barnet kanske har lkg .

    Så det är mitt tips till dom som har lkg i sina gener att fråga om man ev. har möjlighet att få ett ultraljud för lkg lite senare i graviditeten för att kolla ansiktet .. mest för att man kan förbereda sig mentalt för vad som komma skall ifall man väntar barn med lkg .

  • längtan89

    Idag har jag köpt två par mamma byxor å en mamma t-shirt på hm ! Kändes att det va dags för ett par riktiga byxor då jag fram tills nu har bott i leggings . Ska dock beställa en tunika å ett par leggings från hm.com då det jag ville ha inte fanns i affären idag .

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)