Inlägg från: mermaid |Visa alla inlägg
  • mermaid

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej! Nu har jag äntligen samlat lite mod för att ge mig in i denna mastodonttråd! :)
    Jag har följt med ett tag, men varit lite skraj för att ge mig till känna...

    Är en, änsålänge, 32-årig (blir 33 på onsdag) skåning som väntar andra barnet. Bor med sambo och dotter i Hässleholm. Dottern fyller fyra i oktober så det blir några år mellan barnen.
    Förra graviditeten kräktes jag 38 veckor av 42, så jag har bävat lite för att bli gravid...

    Plussade den 9/7 och är beräknad 15-17/3.
    Har mått illa hela denna grav, men inte kräkts förrän förra veckan... Som tur är har jag bra läkare på MVC som direkt skrev ut Lergigan comp, så nu kan jag fungera normalt igen! :)

    Tja... Det var väl lite om mig... Hoppas som sagt att det går bra att komma in så här på snart 500-ade sidan! :)

  • mermaid

    Jag åker till Ullared på söndag 25/9. Dock blir det nog mest shoppat till dottern som är inne i en "jag måste ha klänning på mig varje dag annars är jag inte fin"-period... På sommaren är det lätt med klänning, men nu på hösten krävs lite rejälare klänningar för att det ska hålla värmen!

    Vi berättade för dottern förra onsdagen då vi varit på KUB och faktiskt fått se en liten bebis i magen. Innan dess har jag haft lite svårt att greppa det (även om illamåendet borde varit tecken nog). När jag var gravid med dottern fick vi lyssna på hjärtljuden vid inskrivningen, men denna gången frågade jag t.o.m. om det och fick ett "nej, nya direktiv högre uppifrån"... Så det kändes lite snopet... Med dottern spelade jag in hjärtljuden på mobilen och hade de dagar det kändes jobbigt... :)

    I övrigt så är jag också sjukt förkyld nu. Var faktiskt hos doktorn igår, det brukar jag dra mig för, och fick cocillana utskrivet så jag slipper hosta lungorna ut mig...
    Pyret verkar inte uppskatta varken hostningar eller nysningar, för jäklar vad jag har känt aktivitet i magen igår och idag! :)

  • mermaid

    Chetti: vilken härlig reaktion från dottern! :)

    Vad gäller tappa håret så gör jag också det! Massor! Har händerna fulla var gång jag tvättar håret! Och jag gör aldrig om misstaget att föna håret när jag står i bara trosor och precis har smort in mig med hudlotion... Fick hoppa in i duschen igen... :)

    Läkarna funderar på om jag har överfunktion i sköldkörteln och det kan isåfall orsaka håravfall bl.a. Och även för hög ämnesomsättning. Har nämligen omåttlig aptit just nu och äter ofantliga mängder. Men har inte gått upp någonting ännu. De konstiga värdena de hittat kan även bero på höga halter av hcg, så de ska ta prover på mig var tredje vecka nu för att se om de kan få klarhet i det hela.

  • mermaid

    Blä! Varför har jag börjat kräkas nu då? Två gånger idag, trots Lergigan comp efter första kräkningen... Hinner sällan låsa dörren så dottern kommer gärna in och ska klappa och trösta och det är jättegulligt, men just i själva kräkandet är det rätt svårt att vara go och glad mot henne också... :(

  • mermaid

    Jag oroar mig emellanåt. Extra orolig var jag innan KUB. Inte för att det skulle vara hög risk för ds, utan för att det inte skulle vara något där inne... Men vi fick se en liten krabat i 12+5 och efter det har jag börjat känna pyret. Något bra med att spy som en kalv: pyret gillar inte att det drar ihop sig i magen och protesterar vilt... :)
    Tror att illamåendet är, konstigt nog, en liten orosdämpare nu, för så länge jag mår så här är hcg-halterna höga och då bör jag rimligtvis vara gravid också. Funkar för mig att tänka så iaf.

    Vill inte fokusera för mycket på MF även fast statistiken i släkten talar för att jag borde få något MF också. Så det är väl ren överlevnadsinstinkt att ignorera sådana tankar... Ska på RUL 18/10, så om en månad hoppas jag få se en pigg liten krabat där inne igen! :)

  • mermaid

    Jo men vi kör väl en "favorit" i repris... Börja dagen med att kräkas på tom mage... Ingen höjdare! Vet att jag är i vecka 15, men trötthet och kräkande tyder snarare på innan vecka 12.. Lergigan comp hjälper inte alls... Ska göra ett försök med full dygnsdos och se om det funkar... Istället för bara en tablett vid behov...

  • mermaid
    Kalksten skrev 2011-09-19 20:04:06 följande:
    Vilket kap! =)

    Vi var o titta på vagn idag, igen, på BabyProffsen, förut fastnade vi mest för BRIO Sing för den är smidigoch lättkörd när man bor i stan o man kan sätta babyskyddet från bilen på vagnshassit. Men när vi va där idag så började vi tänka på vintern (de saltar ju inte på gotland) o all kullersten som finns i vår kära stad...inte så kul med de hjulen då kanske...och det var ingen som helst fjädring i den...så nu lutar det åt en BRIO Happy, den är smidigare o lättare än typ emmaljunga mfl o inte alls så låg som de flesta andra märkena är, man vill ju inte att barnet ska ligga i samma höjd som trottoaren...

    Någon mer som tänker i samma banor eller som har erfarenhet av någon av dessa vagnar?
    Vi har en BRIO Happy -08 (om jag inte missminner mig) med kompaktchassi. Vi hade köpt en Brio Nova begagnad till Alva och efter lite mindre än ett år så brast en av bultarna i chassit så vagnen blev obrukbar. Jag mailade Brio och frågade om deras vagnar (som salufördes med konceptet att man inte behöver byta vagn, utan att man kan ha samma kombivagn från start till slut) bara ska hålla till två barn med totalt ca 15 månaders aktiv användning.

    De bad mig kontakta butiken, men då denna gått i konkurs så meddelade jag detta. Fick skicka in bilder på bult och trasigt chassi och efter en vecka ringer en väldigt trevlig man från Brio och meddelar att jag kan gå in i närmsta Babyproffsen-butik och välja ut ett nytt, valfritt chassi. Så vi passade då på att köpa ny klädsel till det chassit och fick en sprillans ny Brio Happy för 1700:-
    Kändes rätt ok! :)

    Kommer att använda samma chassi denna gång, men köpa ny klädsel, då den mörkröda som vi valde har blekts REJÄLT under den tid vi använt den... Det är väl det enda jag är missnöjd med.

    Är i övrigt jättenöjd med vagnen, men så är jag en sån där "klassisk fyrhjulings-älskare"... :) Vi hade en trehjuling en period, men jag trivdes aldrig med den, så den såldes rätt oanvänd....

    Vilket kap med din bugga Faceprimer!
  • mermaid
    LadyA01 skrev 2011-09-19 20:53:04 följande:
    Ultraljudet gick bra!! Hur coolt som helst, man såg hur den låg o rörde munnen p drack, hickade, och la sig till rätta med händerna bakom huvudet - pappa upp i dagen! ;)
    Åh så härligt att höra! :)
  • mermaid

    God morgon alla fina! Ang orosdebatten, så har jag läst, men inte kommenterat. Alla har så kloka ord utifrån sitt synsätt!

    Jag känner mindre oro denna gången.. Vet ej om det kan bero på att det är andra barnet.. Detta lilla pyre är verkligen efterlängtat, men samtidigt kan/får jag inte gå under om det händer pyret något eftersom jag har en liten tjej att ta hand om också.

    Men, nog om oro!

    Jag ville bara önska er en fin dag!
    Själv tänker jag fira födelsedag och ska bjuda mina kära kollegor på chokladcupcakes med limefrosting! Mums!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)