• Daysis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Ja, här blir det nog lustgas som fredagsmys iaf! Värkarna började komma var femte minut så vi åkte in till förlossningen. Har fortfarande 30 sekunders värkar var femte minut, men var öppen 5 cm så vi stannar här.
    Nu ligger jag i badet och njuter av mina korta men uppenbarligen ganska verkningsfulla värkar! Ja, vad det ska bli underbart att äntligen få föda barn!!

  • Daysis

    Nu har vi fått en lillasyster! Och ganska snabbt gick det ändå, kl 12:59 föddes hon! 3920 gram, 52 cm lång och helt underbar

    Tänk igår vid den här tiden kändes det som att jag aldrig skulle få föda nån bebis och nu är hon här!

  • Daysis

    Stugfrugan - Att värkarna är korta betyder inte att dom är verkningslösa, jag hade ju korta värkar nästan hela tiden och mellan kl 23 och 9 på morgonen hade jag ungefär tre värkar i timmen som varade ca 20-30 sekunder, sen kom dom ju lite tätare men var fortfarande lika korta, först vid 12:30 började värkarna bli ca 40-50 sekunder och sen var ju lilltjejen ute kl 12:59, så korta värkar betyder inte dåliga värkar Så håller tummarna för att du får din "inflyttningspresent" närmsta dagarna!

    kalksten - Jobbigt att du mår dåligt, men låter som det är riktigt nära för dig oxå snart, spännande!

    Ellieott - Ja, sprutande-bröst snacket får vi ta i fortsättningstråden Förstår att alla vill träffa Idun, men det är ju lite jobbigt ibörjan oxå med mycket folk. Vi har faktiskt sagt att alla får vänta några dagar så vi får landa lite. Så mina föräldrar kommer först på fredag och sen är det öppet hud nästa helg..

    Fortsätter hålla koll på er här i tråden och hoppas att alla är i fortsättningstråden snart!!

  • Daysis

    qatteriin - Varför ville du att Axel skulle vänta till den 16:e? Antar att du skrivit det men kommer inte ihåg.. Jag fick ju 16/3, och är förstås ganska nöjd med det så här i efterhand

  • Daysis

    jempa - Fy vad trist att du mår så dåligt! Bra att du fick komma in på förlossningen och det låter iaf som de tog ditt mående på allvar. Hoppas du kan få nån bättre medicin och kanske att du kan få komma in på kontroll eller iaf träffa nån och prata med varannan dag nu den sista jobbiga tiden?
    Håller tummarna för att det inte är så många dagar kvar för dig nu och skickar massa kramar!!

  • Daysis

    jempa - Usch vad jobbigt du har det, och det är svårt att råda om igångsättning eller inte även för läkaren kan jag tänka mig. Det är ju ingen som vet hur det kommer gå eller hur din kropp kommer reagera.
    Förstår att du känner att du lika gärna kan bli igångsatt nu om du ändå måste bli det sen, men kom ihåg att sannolikheten för att din förlossning kommer starta spontant om du väntar lite är större än att du kommer bli igångsatt i v 42+0, för det är ändå inte så stor procent som kommer så långt. Jag har fött mina barn i v 42+0, 40+3 och 41+0 och även om det har varit väldigt frustrerande att gå över tiden varje gång så är jag ändå glad att jag väntat för det är även en väldigt häftig upplevelse när det väl drar igång.
    Sen angående rädsla och ångest inför förlossningen, så ta upp det med läkaren eller bm! Försök att kanske gå och prata med nån och försök att läsa så mycket som möjligt nu innan om förlossningsrädsla och om att föds utan rädsla. För när du väl är där tror jag att du kommet ha jättestor nytta av att ha bearbetat såna känslor så mycket som möjligt!
    Lycka till på läkarbesöket nu och med dina tankar! Skickar massa kramar till dig!

  • Daysis

    Dragon girl - Vad spännande att det är dags för dig, jätte lycka till!!

    Coriander - Kanske dags för dig oxå nu då.. Jag har ju aldrig haft några förkänningar innan dagen då jag väl fött barn så jag vet inte riktigt vad det kan betyda.. Men lycka till om det är dags! Håller tummarna för att du oxå får bebis snart!

  • Daysis

    Jag tror inte att jag har skrivit det här än, men nu har våran lilla prinsessa fått sitt namn iallafall. Hon ska heta Molly Agnes Sofia! Molly som tilltalsnamn, Agnes efter farfars mor och Sofia bara för att jag tycker att det är fint och passar med de andra namnen.

  • Daysis

    Stugfrugan - Grattis till Manfred! Ja, det var ju verkligen bra planering att han kom precis när ni var klara med flytten

    jempa - Skönt att du fattat ett beslut och att du kom överens med doktorn! Och nu har du några dagar på dig att ladda både mentalt och fysiskt!

    Nikis och ni andra som är på gång, lycka till nu! Så spännande med fler bebisar på ingång!!

  • Daysis

    Stort grattis till tjejerna mommymaria och Isavanna!!
    Nu måste det ju ändå vara flest tjejer här i tråden, tycker det bara varit tjejer senaste veckan eller har jag fel?!

    Skulle vara kul att höra lite mer om hur du upplevde din förlossning Isavanna, kommer ju ihåg att du hade lite ångest inför förlossningen innan..

  • Daysis

    Tycker synd om er tjejer som går på övertid! Jag vet precis hur det känns, been there done that Men Coriander visst är det väl 2-5% som går över v 42+0?! För det är ju över 50% som går över v 40+0 om jag inte minns fel..

  • Daysis

    Coriander - Nä, du är inte långt ifrån nu, men än hinner du få innan Mitt första barn valde att komma kl 3 på natten i v 42+0, fem timmar innan jag hade tid för igångsättning och då var jag verkligen helt inställd på igångsättning då tappen fortfarande var helt omogen vid bedömningen två dagar innan i v 41+5, och jag hade dessutom inte haft en enda förvärk eller sammandragning under hela graviditeten. Så kan det oxå gå
    Men jag gissar att du redan är på gång eftersom du haft så ont länge, så bebis kommer nog innan helgen!

  • Daysis

    Isavanna - Förstår att det blev lite intensivt när det gick så fort, men skönt ändå att du börjar få lite mer distans till det hela så här i efterhand. Och visst är belöningen värd all smärta :)
    Du får komma över till fortsättningstråden nu!

  • Daysis

    Nu verkar det ju som sista marsbebisarna är på väg ut
    Hejar oxå på er och önskar stort lycka till!

  • Daysis

    Stinis - Var det inte heja tjejer friskt humör - snart är bebishuvud utanför!
    Tror det var jempa som skrev det förut :)

  • Daysis

    Coriander - Vad roligt med uppdatering från dig :) Stort grattis till prinsessan! Skönt att hon är här äntligen och att hon mår bra!
    Men vad jobbigt att du fick en så dålig upplevelse av förlossningen, kanske kan du gå och prata med någon om det för att bearbeta det hela?!

  • Daysis

    Grattis ACS83!
    Vilken jobbig förlossning du verkar haft, men skönt att du är bättre nu!

    Ja, det är verkligen en omställning att få barn, men en rolig sådan

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)