• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • Stinis83

    Jag har också funderat på det där med vagn, och hittills har vi kommit fram till att första barnets vagn får gå i arv, att det blir ståbräda till den och en sulky till första barnet. Sen får man se hur det funkar... :) Vår dotter är 1,5 nu.

    Allt kommer vara så annorlunda den här gången eftersom det kommer bli planerat snitt pga tidigare superkomplicerad förlossning... Och då tänkte vi att vi lika gärna kan ta reda på vad det blir för kön om det går att se på rul. Men går det inte så vet jag inte om vi tänker göra könsul, det har vi inte tänkt på ens. Tjihoo, jag går in i v 7 imorgon! :)

  • Daysis
    LillaAnna86 skrev 2011-07-16 20:01:22 följande:
    Förra gången kunde de inte se på rutinUL, han knep ihop hehe. Då valde vi att låta det vara en överraskning. 
     
    Men den här gången har vi (iaf jag) ;P bestämt att vi ska göra ett könsUL om de inte kan se på rutinen. Mest av praktiska faktiskt och för att jag inte kan hålla mig! Det kan ju vara skönt o veta om eller hur mycket nya kläder man behöver köpa exempelvis eller färg på vagn etc :)
    Vad det blir spelar ingen roll alls, men jag kan inte låta bli att önska en flicka så att vi har en av varje :):) 

    Hur gör ni som har tidigare barn i 2-3års åldern.. tänker ni köpa syskonvagn, en liggvagn med ståbräda, använder ni vagn som de andra barnet/barnen använt eller hur har ni tänkt?? Tips på bra vagnar som fungerar lika bra på landet som i stan? Skrattande Vi ska nämligen slänga Vincents liggvagn (den är trasig och köptes begagnad) och spara hans sittvagn till de tillfällen bara han ska följa med nån av oss. Men jag skulle egentligen vilja ha en syskonvagn som går att göra till en enkelvagn också, det skulle vara det mest praktiska.. tror jag :P
    Haha är det bara jag som inte kan hålla mig från dessa tankar och funderingar? ;)
    Kanske lite tidigt att börja fundera på vagn, men jag har oxå redan börjat titta på både vagn o vagga Mina äldre barn kommer att var fem och sex år när bebisen kommer så vi behöver inte fundera på syskonvagn.
    Men en sån som kan göras om till singelvagn är säkert bra om man ska ha den äldre på dagis o behöver gå långt till dagis, då när jag hade syskonvagn fanns det bara Phil&Teds som funkade så men förmodar att det finns fler varianter nu..
  • faceprimer

    Vi hade sagt helt och hållet att vi inte ville ta reda på könet innan, men nu när man väl är gravid så känns det som man skulle vilja veta just för man är så ivrig . Dock så vill killen mer än jag, men jag har bestämt mig för att ändå låta det bli en överraskning Kommer alltså inte ta reda på könet, hur mkt än killen tjatar 

  • Daysis
    BebisVagga skrev 2011-07-16 19:43:12 följande:
    www.facebook.com/update_security_info.php?wiz...#!/groups/200116453370859?ap=1

    Ni glömmer inte att bli medlemmar va?!
    Men om man går med i gruppen så ser väl alla ens facebook-vänner att man har gjort det och kan därmed lista ut rätt lätt att man är gravid.. Eller har jag fel?!
  • micksaan

    Kommer bli en månad ifrån 2 år mellan bebisen och vår dotter, och jag funderar också på vagn, om det kommer behövas syskonvagn. Är som svårt att veta det redan nu. Vill ju gärna veta om hon sover dagtid då, och hur hon är när det gäller att promenera. Den syskonvagn jag tittat på är Firstwheels city twin. Finns dock inte i Sverige, men går att beställa från Tyskland bland annat.

  • BebisVagga

    Gabriel blir 4... Så bebis får ta hans gamla vagn. Peutonia eller vad den hette från 2007 kollektionen

  • Chokladälskaren
    BebisVagga skrev 2011-07-16 21:21:20 följande:
    Gabriel blir 4... Så bebis får ta hans gamla vagn. Peutonia eller vad den hette från 2007 kollektionen
    Du menar nog TeutoniaTungan ute
  • alvaereva

    Vi har hela tiden trott att vi inte ska få fler barn så jag har inte ett smack kvar från när dottern var liten. Allt är sålt/kastat/skänkt. Dottern är född nov - 07 så hon fyller fyra i år.

    Vi ska köpa en likadan vagn som dottern hade, Brio Happy. Var jättenöjda med den
    Har bestämt oss för att inte ha spjälsäng den här gången eftersom den säkert ändå bara kommer stå och samla damm. Bebis får sova i vagnen första tiden och sen gå över till samsovning. Om det funkar, annars får vi tänka om där och då. Ska köpa bärsjal också, älskade att bära! Måste också köpa en bröstpump eftersom jag inte ska amma utan pumpa och ge flaska från första början.
    Kläder får vi köpa, men inte lika mycket som vi köpte till dottern. Dels har vi tvättmaskin hemma nu och dels vet vi ju nu att det inte behövs femtielva plagg av varje sort Ska försöka att spara mig till i vinter med att köpa kläder, alltså till nästa rea, och till Molosalgen i november  

    Det enda jag börjat köpa är mammakläder, har ropat in lite på tradera. 

  • alvaereva
    BebisVagga skrev 2011-07-16 19:47:13 följande:

    Marsbebis 2012 Heter gruppen


    haha


    Lättare att hitta när det inte var sammanskrivet N uhar jag ansökt!
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)