• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • faceprimer
    LadyA01 skrev 2011-10-06 06:37:38 följande:
    Kimbirly: håller med dig helt o hållet, har tänkt samma sak själv många gånger.

    Folk, visa lite respekt mot den som väljer att hoppa av, de lämnar med största sannolikhet inte tråden omgående utan ser allt ni skriver. Man behöver ju inte klanka eller skratta åt dem? De vill kanske bara tacka för sig, utan onda baktankar?

    Hur som, älskar att jag känner bebis varenda kväll nu! :) riktigt längtar efter att fp komma hem o ligga o känna efter buffarna! :) häromkvällen fick maken också känna en buff, men sen har de inte varit lika hårda så han lyckats få någon mer. Men mysigt är det!!! :D

    Åå jag vill också känna bebis, haha, varje kväll så ligger jag och känner efter "känner jag något? Neehepp, inte idag heller" haha. Måste vara så himla mysigt
    * I väntan på vår älskade bebis, 15 mars 2012 *
  • faceprimer
    Lyckobebisen skrev 2011-10-05 22:48:35 följande:
    åååh.. jag känner att ju fler jag känner som gör RUL och att det är positivt, vilket är fantastiskt.. desto större nervositet känner jag att något ska vara fel  när vi ska dit nästa torsdag. Försöker tänka att oddsen att något ska vara allvarligt fel är väldigt liten, och jag är rätt positivt lagd och klarar av att tänka så oftast, men så ibland sköljer det över mig, paniken, att någon är ju faktiskt den där lilla lilla procenten som det inte går bra för.
    Och så nu när de gör reklam för nya programmet i tv 3, sanning eller konsekvens, där de pratar om hur många barn som dör i slutet på graviditeten så känns det ju inte direkt bättre.
    Sen försöker jag ta ett andetag, försöka minnas att njuta och att pussa på magen extra många gånger, men tusan det är så svårt ibland..
    Ville bara skriva av mig lite..

    Jag förstår dig.
    Ju längre i graviditeten jag går, desto säkrare blir jag och mer glad, men samtidigt livrädd att förlora det för att något kan vara allvarligt fel.
    Du ska se att allt är bra, i de allra flesta fall så går det ju precis så bra som det ska    Men jag förstår dig verkligen! Tror inte alls det är ovanligt att känna sån oro, det gör nog de flesta. Men jag försöker verkligen att fokusera positivt och kommer fortsätta det.
    * I väntan på vår älskade bebis, 15 mars 2012 *
  • faceprimer
    Carla82 skrev 2011-10-05 22:42:50 följande:
    Så bra!

    Faceprimer: Det är verkligen jättejobbigt med huvudvärken ständigt bultande inget hjälper man mår dåligt och är på dåligt humör...jag klarar inte att göra något heller när det sätter igång. Speciellt inte när det är migrän och det sätter sig på balanssystemet och jag får synstörningar och illamående. Har också funderat på akupunktur alternativt massage. Gick på smärtklinik specialiserad på huvudvärk men kom aldrig fram till någon bra lösning och är allergisk mot massor av medicinerna. Men har en som funkar oftast...men den får jag som sagt inte ta nu. Precis som du säger är det troligare att huvudvärken är antingen hormonell eller för att man normalt lider av det och har lättare för att få det. Mina anfall är värre (men inte tätare) under graviditeten just för att jag inte får ta rätt mediciner...men det är det värt. Tråkigt att du blev bemött så av läkaren...det är rätt typiskt även från läkare att bli bortviftad med "lite huvudvärk har ingen dött av" när det gäller migrän. Men migrän är såååå mycket mer. Men men...tycker att du kanske ska söka hjälp igen sen efter graviditeten för det finns hjälp att få och har du det i familjen är det ganska troligt att det är det. Jag blir också stel i nacken vid migrän och har konstaterad diagnos som dessutom ofta kommer i kombination med spänningshuvudvärk.

     
    Tack snälla för ditt svar!
    Det är verkligen jobbigt, men jag ska inte ge mig utan ska ta upp detta med min barnmorska sen iallafall också. Idag vaknade jag utan huvudvärk, ljuvligt - men får hoppas de håller i sig hela dagen bara.  
    Kan ju vara något sånt jag har, en blandning mellan migrän och spänningshuvuvdvärk. Ska nog prova med värmekudde på nacken på kvällarna för att se om de blir bättre.

    Tack återigen för ditt svar
    Kram    
    * I väntan på vår älskade bebis, 15 mars 2012 *
  • Ellieott

    Lyckobebisen: det är nog ganska naturligt att man är nervös! Jag hade så mycket ångest att jag var nära att boka av det. Usch! Har ni gjort något tidigt vul eller så?

    Om ni är rädda så berätta för bm/läkaren som gör ert ul om hur nervösa ni/du är. Eftersom jag har haft en massa blödningar och fått åka till akuten osv så var jag jätterädd att det skulle vara nåt fel. Så då började hon med att bara visa hjärtat som slog osv. "först konstaterar jag att bebisen lever, sen börjar jag" sa hon. Så vi behövde liksom inte vänta sekunderna på att hon skulle hitta det hon ville titta på osv.

    Lycka till!

  • Stinis83

    Lyckobebisen, som alla andra sagt så är det helt naturligt att vara orolig, men sannolikheten att något är så fel är så liten. Tack och lov! :) Försök att inte tänka på det även om det är väldigt mycket lättare sagt än gjort.

    Ett tips är att helt undvika såna program :) Jag hade tv:n på nere medan jag gick upp och nattade dottern, och när jag kom ner var det programmet på. Jag övervägde att se det men tänkte att det förmodligen var det dummaste jag kunde gjort, så jag tittade på annat istället :)

    Det kommer vara nervösa dagar, timmar, minuter tills ni ska på RUL, men du ska se att det är obefogat och att allt är bra med er bebis :)

  • SaraA

    Jag vill också känna bebisen mer. Känner lite ibland men inte så mycket. Är ändå i vecka 18+1 idag. Med sonen kände jag honom dagligen från vecka 13+3 och man kände de redan på magen i vecka 14+0. Så lite nervös är man men som alla brukar säga så är alla graviditeter olika. Så håller tummarna att jag snart känner det lilla lovet varje dag:)

  • micksaan

    Tyckte inte programmet igår var jobbigt, snarare bra att gravida får veta att de bör söka vård om de märker ett förändrat rörelsemönster av bebisen. Är ju som sagt en myt att fosterrörelserna ska minska mot slutet. Som hon i programmet sa "man lär känna sitt barn oh dess rörelser, tycker man det ändras är det bättre kolla upp det en gång för mycket än för lite" :)

  • Carla82
    Kim J skrev 2011-10-05 23:59:29 följande:
    Hmm, det är kul å se hur olika man tänker. Det känns som om det skrattas åt folk. Inte så snällt.. :/
    Jag har också tänkt "äsch, nu läser jag inte mer! Jag hinner ju knappt läsa ikapp" trotts att jag ofta är inne flera gånger om dagen. Jag väljer ju inte att låta bli, jag bara inte HINNER mer :) så liiite väl lång kan jag tycka den är. Men det är ju också kul. Bättre än en för seg tråd...
    Fast jag har ju hela tiden känt mig delaktig och intresserad av att följa er och era graviditeter ( ni som skriver mycket) trotts att jag själv inte är så "aktiv" det vill säga inte skriver så många inlägg...

    Men det beror nog mycket på att jag bara är inne via mobilen och den är bökig att skriva på!!

    Det jag ville säga var nog bara att jag förstår de som lämnar tråden, man behöver inte klanka ned på dem. De kanske har det svårt i sin graviditet? Sökte gehör i en grupp med samma "intresse" och inte fick de gensvar de behövde... Om jag inte hade haft någon runt omkring mig som förstod vad jag genomgick så hade jag nog också försökt på FL, trotts att det kanske inte är det bästa alternativ! :)

    Och jag tänker FORTSÄTTA läsa varje dag även om jag kanske inte skriver inlägg :D Det är för mig kul att se vad som händer andra!
    Kan också hålla med om att vissa kommentarer var lite råa...reagerade på samma sätt. Ibland snabbläser jag eller hoppas över många sidor om jag inte hinner. Speciellt om ämnet kanske inte intresserar just mig. Men som sagt tycker jag också att det är kul att det pratas mycket här inne och jag tycker även att det blir personligt med stöttningar osv...så personligt det kan bli på ett halvanonymt ställe. Klart att det är så att man söker likasinnade...men jag förväntar mig inte svar om jag inte skriver själv. Vi är så många här inne att det är lätt att inlägg försvinner ibland...men som sagt då får man fråga om. Jag tycker i alla fall att det är tråkigt att folk lämnar tråden men å andra sidan tycker jag att de kanske kunde ha signalerat vad som var fel och vad de kanske tyckte kunde ändras innan de lämnar. Jag tror att en del har för höga förväntningar många gånger...det är trots allt ett öppet diskussionsforum och som sweetpea sa så vill jag prata mer personligt så pratar jag med mina vänner eller så skriver jag kanske i inboxen tex. Men jag tycker du har rätt, speciellt i det om att skratta åt folk. 
    faceprimer skrev 2011-10-06 07:07:06 följande:
    Tack snälla för ditt svar!
    Det är verkligen jobbigt, men jag ska inte ge mig utan ska ta upp detta med min barnmorska sen iallafall också. Idag vaknade jag utan huvudvärk, ljuvligt - men får hoppas de håller i sig hela dagen bara.  
    Kan ju vara något sånt jag har, en blandning mellan migrän och spänningshuvuvdvärk. Ska nog prova med värmekudde på nacken på kvällarna för att se om de blir bättre.

    Tack återigen för ditt svar
    Kram    
    Så lite så...många gånger lugnar det att höra inte är ensam. Tycker absolut att du ska ta upp det med BM och eftersom man under graviditeten inte kan göra så mycket tycker jag att du ska söka även efter som sagt...och så hoppas vi att du hittar någon som tar dig på allvar. Det hjälpte smärtkliniken mig med i alla fall...de fick mig att inse att det visst var hemskt och att jag inte ska vänta för länge med att ta mediciner och att det inte alls "bara var huvudvärk". Jag kände att de lyssnade på mig och tog mig på allvar, det gör mycket. Värmekudde kan vara bra även kylande saker på pannan tycker jag känns bra. Har också vaknat utan idag...håller tummarna!
    Kram själv  
  • Nikis
    Kalksten skrev 2011-10-05 16:37:51 följande:
    har ni förresten skickat in papper till fsk? Jag fick aldrig något moderskapsintyg som man måste skicka in...kanske inte får det förrän RUL...?
    Jag har skickat in och fått svar både om mammapeng och graviditetspenning.
  • Carla82
    micksaan skrev 2011-10-06 08:48:22 följande:
    Tyckte inte programmet igår var jobbigt, snarare bra att gravida får veta att de bör söka vård om de märker ett förändrat rörelsemönster av bebisen. Är ju som sagt en myt att fosterrörelserna ska minska mot slutet. Som hon i programmet sa "man lär känna sitt barn oh dess rörelser, tycker man det ändras är det bättre kolla upp det en gång för mycket än för lite" :)
    Bra att du sa så för jag funderade på att titta just av den anledningen. Min son var jätterörlig i magen ända in på förlossningen. Fick också hela tiden höra att de skulle lugna ner sig efter v. 32 men det hände aldrig så jag började undra om DET var fel men det var det inte då. Det är bra att veta vilka varningssignaler man ska ta på allvar...kanske ska titta i alla fall. Just såna program brukar egentligen inte oroa mig, då är det värre med folks skräckhistorier om bekantas bekanta. Var inne några gånger i slutet med sonen och kände att de tog mig på allvar alla gånger utom en...den sista då hon ville skicka hem mig med 170/103 i blodtryck och protein i urinen med motiveringen att jag var en hysterisk förstagångsföderska. Tur att jag har skinn på näsan och blev inlagd av en annan. Har hört efteråt att just den läkaren inte är riktigt klok och att de flesta har dåliga erfarenheter av henne. Men som du säger bättre en gång för mycket än en gång för lite och det sa jag även till den läkaren. För sen ursäktade hon sig med att hon hade många hysteriska förstagångsföderskor och att hon inte hade tid med sånt och att hon då kunde missa allvarliga saker...suck säger jag bara!
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)