• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • Coriander
    ThereseX skrev 2011-11-03 07:40:32 följande:
    Jag har också en granne som är gravid, hon ska faktist också ha i mars.. Världen är liten.. Haha
    Oj, ännu en som har en gravid granne och med födsel i samma månad dessutom! Wow! Cool
    ruttenfrukt skrev 2011-11-03 08:21:23 följande:
    Nu har även jag börjat känns massa sparkar :) trodde aldrig det skulle komma men så en dag kom det och sen dess har det kommit mer och mer varje dag :)
    Visst är det skönt att man kan känna bebben röra sig där inne. Här är det ännu svaga rörelser och sparkar, men helt klart rör lillan sig där inne ibland rätt mycket. Speciellt på kvällen blir hon aktiv...
    MEW85 skrev 2011-11-03 09:26:51 följande:
    Grattis till alla lyckade UL och screeningar!

    Jag är lite fundersam på mitt RUL blev jag flyttad 10 dagar om man jämför med senaste mens. Jag får inte riktigt ihop det. Förvisso kan det ju vara så att jag bara har en liten bebis, varken jag eller mannen är särskilt stora men det stör mig att det bara flyttar 10 dagar framåt utan att ställa några frågor.
    Min kropp är som en klocka, jag kan känna när jag har ägglossning men sen vet jag att det kan ta några dagar till en vecka innan ägget fäster.

    Jaja, jag ska inte hänga upp mig, bebis kommer när den kommer antar jag :)

    Förresten, började läsa "Att möta förlossningssmärtan" av Gudrun Abascal i morse. Lite tidigt kanske men det verkar bra. Någon som har eller ska läsa den?
    Tack tack... och grattis till din egen RUL!
    Att bli flyttad fram och tillbaka kan verka lite "lustigt" eller hur man nu ska uttrycka det..man tror ju sig ha sådan superkoll på kroppen. Men helt klart kan det ju också vara bebisen som bara växer lite sakta i början... den kommer nog i kapp sedan på slutet. När min svägerska var gravid växte hennes barn så fort i början att läkarna spådde på ett stort barn eller att befruktningen måste ha skett mycket tidigare. Men han föddes precis enligt svägerskans egna beräkningar (dock ett par veckor tidigare med planerad snitt då) och var i samma storlek som andra barn. Man ska nog inte haka upp sig alltför mycket på det där ändå. 
    Evelinas skrev 2011-11-03 09:33:07 följande:
    Babybluey: Vad skönt att ni är sams igen och grattis till RUL!!!

    Tror att man behöver spy ur sig ibland också, min stackars mamma fick lyssna på mig igår. Hon blev nog lite orolig, men jag sa också att det är såååå himla skönt att få prata av mig och jag känner inte riktigt att jag kan göra det med min karl. Inte för att han inte lyssnar eller försöker vara förstående men han kan aldrig helt förstå hur det känns just för att han är man och inte kommer vara gravid någonsin. Lättare att prata med en kvinna som själv varit gravid.

    Nu ska jag på shoppingtur med en kompis, ska bli lite nya kläder till mig och lite nytt till hemmet!!
    Ja, det hör väl till graviditeten och alla de crazy hormoner som snurrar i kroppen att man då och då måste släppa ut lite ånga. Att hålla trycket inombords är väl inte bra..bättre släppa ut det och sedan se framåt. Och håller med om att män nog aldrig kommer att kunna förstå hur det är att vara gravid. 

    Mynnej och Sunshined: Namn är ju det man går och tänker på typ varje dag. Det ska ju ändå vara något som barnet inte lider ut av och som är internationellt gångbart - tycker vi då. Och så anser vi att det också ska vara lätt för de lite äldre släktingarna att uttala/utläsa. Vi har ett flicknamn som vi tänkt på..men vi vill helst ge barnet tre förnamn..det är väl max antal man får ge? Chockladälskaren: Hoppas operationen gått bra och ni kan andas ut... kan inte vara lätt att se sitt barn behöva genomgå operation..just nu känns det som att mitt hjärta skulle stanna (även om det var ett sk "rutin operation") ifall barnet skulle behöva opereras. Men såklart har ju de operationer ni här pratat om sina klockrena fördelar. Kram!Hjärta
  • micksaan

    Vet inte om det finns något maxantal förnamn men vet flera som har 4 eller 5 namn. Jag själv däremot tycker 3 är maxgransen. Dottern fick 3 namn och det ska denna bebis också få. Sambon har 3 namn men själv har jag bara 2.

  • Coriander

    Min man väckte upp mig mitt i natten och han bara grät. Han hade haft en jättehemsk mardröm som han inte ens kunde återberätta sedan. Jag tröstade honom..vi låg och myste en stund och pratade om hur han mådde. Han sa nu själv för första gången att han behöver hjälp, att han inte mår bra alls. På ett sätt kändes det skönt att han kommit fram till det själv, kanske reflekterat över det jag sagt till honom. Nu är det så mycket lättare stämning mellan oss liksom. Han har idag ringt till vården och skaffat sg läkartid. Han sa att det kändes som något tungt fallit från hans hjärta när han väl fick ett läkartid, så att han kan komma ur denna hemska situation han befinner sig i. 

    Jag var till kontroll UL idag och läkaren sa att allt såg alldeles normalt ut, att det inte var någon fara med vår lilla alls. Han bekräftade också det som barnmorskan igår sa om kön.. och gick så långt som att säga att han var övertygad om att det är en tjej. Nu ska det alltså handlas flicksaker!

    Sedan dessa två ultraljud har jag börjat känna mig som en mamma. Nu när man vet könet och har sett hela hennes lilla kropp, så har jag kunnat tillåta mig själv att bara njuta av tanken att vi ska ha barn. Helt plötsligt är det så mycket mer realistiskt än tidigare. Har börjat prata med henne och sjunga för henne. Lite konstigt kanske att det tog över 20 veckor att fatta att det är ett barn där inne... haha... man är bra trög bland. Tungan ute 

  • Chetti
    Ellieott skrev 2011-11-03 07:01:33 följande:
    Chetti: vad jobbar du med? Lycka till! Hoppas det går igenom. Det är ju tydligen rena lotteriet. Fast om det är lyft med så är de nog mer generösa. Uskorna på mitt jobb får som sagt alltid beviljat. Men det var ju om frisörer som inte fick det på tv förut, men de ska ju "bara" stå hela dagarna...
    Brevbärare Glad

    Tunga lyft, står upp mycket, cyklar med tung cykel, springer i portar m.m. Fick beviljat med de två tidigare barnen och det blir väl troligtvis så nu också. Orkar knappt jobba nu ens och ska klara 3 månader till...
    blääääääääääää
  • Chetti
    jempalainen skrev 2011-11-03 07:19:07 följande:
    Men vad skönt att tån är bra och du kan jobba!! Vad lustigt med colan men det kan säkert spela in! Jag menar det är ju känt för att man ska kunna ta bort rost på bilar med...vad ska det inte göra med en stackars tå!! ;)

    Vad segt att din arbetsgivare måste kolla ev omplacering! herregud man är ju inte gravid hela livet o vad gör en månad!? ingen vill väl vara hemma för att det är roligt utan för att man inte orkar helt enkelt! Det verkar ju vara lättare att få sjukskrivning än havandeskapspenning!
    Jag blir också helt slut i kroppen redan och får ont och sammandragningar när jag jobbar och jag försöker lyfta minimalt men det är rätt oundvikligt. Får ansöka och se om man får det...samtidigt vill jag jobba så länge som möjligt för det är segt att vara hemma och ekonomiskt inte jätteroligt med mindre pengar. Vi badar ju inte i stålar direkt!:) Tur vi bor i en etta!! hahah iallafall pengamässigt!

    Lycka till med din hp hoppas att du slipper bli omplacerad! Ha en bra dag och kram på dig tjejen!!Hjärta 
    Tack! Jo, ska prata med chefen imorgon och hoppas på att det inte går att omplacera mig denna gång heller. Vill kunna vara hemma och ta det lugnt innan lillen kommer, shoppas bebissaker m.m.

    Sammandragningar får jag också för jag går i rask takt när jag delar, springer neråt i portarna och cyklar med tung cykel. Inte kul men vill ju inte bli sjukskriven. Vill inte vara hemma redan nu, tråkigt och inga pengar typ

    ha det jättebra, kram Hjärta
    blääääääääääää
  • Chetti
    jempalainen skrev 2011-11-03 07:25:25 följande:
    Jag måste berätta en för mig rolig grej, mötte min granne igår som jag inte sett på jättelänge, konstigt nog när man bor grannar...Men vi började prata och det visar sig att hon är gravid o ska ha barn i maj!! Hon är riktigt trevlig också så vilken bonus!! Nu har jag någon nära som man kan fika o gå promenader med! Det känns så härligt och vilket sammanträffande! Ibland har man tur:)
    Vad kul! Skrattande
    blääääääääääää
  • mommytwo

    Allt verkar så mkt mer än första gången. Massa sparkar, även långt upp, och HELA dagen har magen spänt sig eller så är det Bebisen som spökar... Känner massa oro att det kanske går fel. Orolig inför rul, en del här har fått gå på flera verkar det som. Är i v18 nu. Tror jag. Vilken månad blir det då? 40 eckor är ju tio månader, så jag har svårt att greppa vilken månad jag är i haha... Hjälp?


    My Baby K 091031
  • Chokladälskaren
    sofianordstrom, Stinis83, Babyblue: Tack så hemskt mycket för eran omtanke!

    Hennes pappa ringde nu tidigare på eftermiddagen och sa att operationen hade gått bara bra och att hon hade varit så duktigGlad. Tydligen så hade hon haft en jättestor körtel i näsan som dem nu hade plockat bort. Mandlarna var tydligen inte så stora som dem först trodde så dem läkarna hade bara tagit lite på dem och sen hade hon fått rör i båda öronen.

    Det känns så skönt att det gick så pass bra och att hon förhoppningsvis slipper sina problem i framtiden. Så nu kanske hon kan sova på nätterna utan att snarka och grymta som en gris, haha! Och att äta utan att det ska vara jobbigt för henne. Och framförallt slippa att vara förkyld 350 av 365 dagar om året.

    Annars så har jag inte så mycket att uppdatera. Allting är som vanligt. Börja jobba om en dryg timme så jag har legat och sovit minst två timmar här nu innan. Känns helt sjukt att man inte orkar vara uppe en hel dag utan att man måste gå och lägga sig en gång per dag för att sova bort några timmar.
    Någon annan som fortfarande har det problemet? Trodde att sånt skulle försvinna efter första trimestern iaf.
  • Mynnejeny

    Ni kunniga här inne som har så bra koll på det här med havandeskapspenning Glad Vet ni om man kan ansöka och få beviljat, men sedan ändå inte ta ut den, utan fortsätta jobba istället, eller eventuellt skjuta upp den och jobba ett tag till? Alltså bara ta ut kanske en månad fast man fått beviljat hela tiden?

  • jempalainen
    Coriander skrev 2011-11-03 17:42:28 följande:
    Jösses, vilken tur du hade!! Skönt med någon så nära som man kan dela det hela med. {#emotions_dlg.flower}
    Ja det är så roligt, har ingen annan i närheten som skall ha barn så det är riktigt välkommet!:)

    Kul stinis att du har två personer att dela det hela med! helt otroligt! vilken femetta! haha:I

    Theresex: coolt att ni ska ha samma månad! vad är sannolikheten ? men skojigt!:) 
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)