Inlägg från: Coriander |Visa alla inlägg
  • Coriander

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Kalksten skrev 2011-08-01 21:04:05 följande:
    Varför får alla här göra UL så tidigt??! Det är ju inte först förrön i v.18 man brukar göra det!
    Min barnmorska avrådde frånd et och sa att man inte bör göra UL för mkt under gravidtiten för man inte vet om det är skadligt.
    Jag fick göra VUL privat igår (kostnad 1650kr), eftersom jag trodde att det var mf på G. 
    Undrar varför din bm säger att det skulle vara farligt... det är inte farligt för foster att göra UL! Jag vet att detta också diskutterats mycket bland barnmorskor, men de studier jag läst om UL-undersökningar stöder inte teorin om att ultraljud skulle vara skadligt för fostret. 

    Varför man då bara får göra ett UL i väldigt många landsting? Dels är det gammeldags tro på att UL inte är bra för varken mamma eller barnet, och dels handlar det om pengar. Man vill ju inte betala en massa "onödiga" UL med skattepengar som annars också är tajta inom vården. Därför fick jag t ex. betala "fullt pris" för min UL, eftersom de finska myndigheter beslutat sig för att inte ge någon ersättning för undersökningar eller UL som görs på gravida kvinnor innan vecka 10+0. 

    Men att det skulle vara farligt - nope det är det inte!
  • Coriander
    Wielkip skrev 2011-08-02 10:17:02 följande:
    sådääär kul va, min mage har i princip försvunnit helt nu i v.10 :( kul att fortsätta med gravidkollaget, haha.
    Trots det är alla mina jeans för små, hmhmhm...Vägrar gravidbyxor!
    Min mage har också försvunnit helt, sedan v. 6+6 är det ingen mage mer. Har t o m fått lite av mina magrutor tillbaka. Skrattande 
  • Coriander
    Wielkip skrev 2011-08-02 13:20:49 följande:
    vul kan faktiskt orsaka missfall har jag fått reda på, just för att man är där inne och rör omkring.
    Inte vanligt men för dom med svag tapp och liknande kan det faktiskt vara "farligt".
    UL vet jag inget om.
    Det är extremt sällsynt att man får missfall efter VUL eller annan vaginalundersökning. Som min läkare sa igår: får man missfall, så får man det oavsett vad man gör. Missfall i tidig graviditet handlar om kromosomfel och liknande. Är man alldeles för försiktig under de första 10 veckorna, menade min läkare, att det inte förhindrar ett missfall från att hända. Han sa att om man tackvare försiktighet undgår missfall de första veckorna, blir det bara värre sen när fostret är större.

    Vid VUL trycker man inte apparaten mot livmodertappen, utan på sidan. Om tappen skulle vara så känslig, att man får missfall av VUL, skulle nog inte graviditeten gå fullt ut ändå. Det blir ju inte precis mindre tryck på tappen ju längre fram graviditeten går. 

    Men det som jag trodde, att man vissa bm menar med att UL skulle vara farligt är att själv ultraljud skulle vara farligt för foster och dess utveckling. Något som INTE stämmer enligt studier. 
  • Coriander
    Wielkip skrev 2011-08-02 13:24:47 följande:
    om man ändå hade magrutor...haha.
    Men jag har en finfin teori som gör att jag känner mig lite mer tillfreds;
    Om man inte är supertight och vältränad INNAN graviditeten så blir man inte lika förstörd EFTERÅT, när det mesta hänger och slänger :D
    Plus att man blir ÄNNU gladare när det faktiskt går att bli tightare efter än man var innan Solig
    Ska kämpa mig ner till 57 kg igen när bebin är ute!
    Hehe.. sant det där!! Cool
    Vi kanske kan kämpa tillbaka till formen tillsammans efter graviditeten. Jag har som mål att gå ner till 65kg!! Det är mina lår och rumpa som alltid varit problemområden. Eftersom jag inte fått träna mina lår eller rumpa på några veckor nu har låren börjat gunga, celluliter dykt upp på min rumpa och ja... jag bara skäms enormt att visa mig i baddräkt. Mao inget badande då andra är ute och badar. Tungan ute
  • Coriander
    Morkulla skrev 2011-08-02 15:42:40 följande:
    BM förklarade idag att det kommit nya varningar från socialstyrelsen, som visar att pojkar oftare blir vänsterhänta om mammam undersökts med vul tidigt i graviditeten. Därför vill dom begränsa undersökningar med vul.
    Och vad är det för fel med att vara vänsterhänt?
  • Coriander
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-02 15:44:16 följande:
    Fast man bör veta att sex under graviditeten faktiskt inte är så riskfritt som BM/gyn/läkare vill få oss att tro.
    Man kan ha sex som vanligt med sin partner, så länge man inte haft några blödningar eller undersökningar som visat att man borde vara orolig för missfall. Visst, när man har sex, så brukar livmodern "krampa" lite, men i de allra flesta fall är det inget man ska vara orolig för. 

    Graviditet är ingen sjukdom eller något som ska hindra en från att leva ett normalt liv. Börjar man sätta gränser i en NORMAL GRAVIDITET som gör, att man inte kan leva ett normalt liv, så skulle jag fråga mig varför man blir gravid alls. Högrisk graviditeter ska vi inte ens tala om här, eftersom de kvinnor som tillhör dessa grupper varit medvetna om det innan de blivit gravida och med andra ord vet hur de ska ta hand om sig under graviditeten. Man kan inte leva i bomull hela 9 månaderna... även om man skulle göra det är det inget garanti för att allt går bra. 
  • Coriander
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-02 16:08:34 följande:
    Har varit gravid fem gånger så har hört och sett allt Mannens sperma påverkar livmodertappen och det kan även orgasmen göra. Även en förstföderska kan klassas som en högriskgraviditet men vet inte om det förrän det hemska hände.

    Klart man inte ska "leva i bomull" men man bör vara medveten om riskerna och absolut inte förlöjliga dem. Jag vet de som VET att de måste bli sängliggande hela sin graviditet men som ändå inte vill något hellre så gränserna sätter man själv. Jag har varit med om tillräckligt mycket tråkigt för att veta att ett barn inte är något som kommer gratis, det är inget jag tar för givet och jag tar definitivt inga risker.
    Jag förstår dig. Jag vet också att man inte ska ta förgivet ett barn. Min mamma har av sina fem graviditeter haft två som inte gått som de skulle. Tredje barnet förlorade hon på BF-dagen!! Och min lillebror (fjärde barnet) i sjunde månaden! Det har ändå aldrig hindrat henne från att leva livet fullt ut. Femte graviditeten blev lyckad och hon fick en dotter och precis fyllt 18.

    Man kan ALDRIG säga, att en graviditet går si eller så. Alla kan drabbas av komplikationer och ha svårigheter. Självklart ska man ta hänsyn till de risker som finns, men alla är individer och man kan inte säga rakt ut att alla riskerar missfall om de gör dittan eller dattan.

    Jag förlöjligar inget. Jag menar bara att man ska vara försiktig med att måla djävulen på väggen... allt kan innebära risker om man vill leta efter dessa. De flesta gravida kvinnorna genomgår inte missfall, utan föder fullt friska barn. Klart man ska uttrycka sin rädsla för missfall, men att börja råda andra från att göra vissa saker... det skulle jag vara väldigt försiktig med. 
  • Coriander
    LadyA01 skrev 2011-08-02 16:09:40 följande:
    Igår blev jag lite nojig eftersom jag får ont i livmodern efter orgasm. Och sen jag blev gravid kan jag få orgasm i sömnen lite ibland. Googlade lite på det och hittade främst forum där folk tyckte o tänkte, bm's som sagt osv. Försökte hitta mer pålitliga källor, hittade någon enstaka som sa att man vid upprepade missfall (jag) skulle vara lite försiktig med sex de första 3 månaderna, men de allra flesta sidor sa att det inte var någon fara alls. Jag kan ju förhindra orgasm under sex (får inte ont av sexet), men inte i sömnen så jag har beslutat mig för att inte oroa mig över det. :) trots allt sa de allra flesta hyfsat pålitliga källor att det med största sannolikhet var ofarligt.
    Så länge man inte får ont av sexet och inga blödningar kan man köra på. Jag som blivande bm har inte tagit del av några studier eller annan information som skulle påstå, att det vore farligt att ha sex. 
  • Coriander
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-02 16:26:58 följande:
    Jag skulle aldrig avråda någon från något eller liknande men jag tycker att alla ska få info om de risker som faktiskt finns och den fatta sina egna beslut. Istället för att bara säga "det är ingen fara" när det faktiskt inte är sant, det KAN vara farligt. Sen får ju alla själva bestämma sig för om det är något de vill ta hänsyn till. Jag känner väldigt få kvinnor som aldrig fått missfall så nog är det vanligt...
    Jag sa inte, att missfall skulle vara ovanliga. Missfall, speciellt innan vecka 10+0 är vanliga. Men procentuellt sett är det färre kvinnor som får missfall än de som föder. Beroende från vilken källa man hämtar sin information beräknas missfallen vara 20-25% av alla graviditeter. Dock ska vi alla komma ihåg, att en graviditet inte alltid betyder ett barn. Man kan få ett positivt grav.test utan att vara gravid med ett barn. Det räcker med att ett ägg blivit befruktad och fäst sig i livmoderväggen. Det är cellen som ska bli moderkaka som gör att hcg utlöses i kroppen och man får ett plus på stickan. Även om ägget aldrig delats till något embryo kallar man det likaväl enligt medicinskabegrepp för ett graviditet. 50% av alla ägg som blivit befruktade blir det inget barn utav. 

    Och som jag sa tidigare - allt kan anses som farligt - till och med att gå över gatan eller simma. Det finns risker runt omkring oss hela tiden. Och jag tror att de flesta gravida är väl införstådda med dessa sk. risker. 
  • Coriander
    faceprimer skrev 2011-08-02 16:37:38 följande:
    Förlåt  tjejer men nu kommer jag och är supertråkig men som vi skrivit innan så är detta en bildtråd, vill inte vara tråkig och säga att man inte ska kommentera etc, klart man kan det. Men då ska det ha anknytning till bilderna man lägger ut. Övriga diskussioner hänvisas till diskussions forumet.
    FÖRLÅT! Jag blandade helt ihop dessa två trådar, eftersom jag hade båda öppna. 
    Jag flyttar mig över dit och diskutterar vidare!

     
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD